Budincă de orez cu sos de căpșuni
Ingrediente:
Pentru budincă:
• 300 g orez
• 200 g zahăr
• 1 l lapte
• 1 plic budincă de vanilie
• 4 ouă
• 300 g căpÈ™uni
• 1 plic zahăr vanilat
• un praf de sare
• 1 lingură pesmet
• unt pentru uns tava
Pentru sosul de căpșuni:
• 4 căni căpÈ™uni
• sucul de la 1 lămâie
• 3/4 cană zahăr
Mod de preparare:
SpălaÈ›i bine orezul È™i puneÈ›i-l la fiert în lapte cu un praf de sare. AmestecaÈ›i mereu timp de 15-20 minute până se leagă bine. LăsaÈ›i la răcit.
Între timp amestecaÈ›i gălbenuÈ™urile cu praful de budincă iar albuÈ™urile le bateÈ›i spumă cu zahărul È™i zahărul vanilat. TurnaÈ›i, amestecând uÈ™or, albuÈ™urile peste gălbenuÈ™uri È™i compoziÈ›ia obÈ›inută încorporaÈ›i-o uÈ™or în orez.
UngeÈ›i o tavă cu unt È™i tapetaÈ›i cu pesmet, turnaÈ›i compoziÈ›ia È™i coaceÈ›i la foc mic aproximativ 30-40 de minute. După răcire tăiaÈ›i în bucăți È™i serviÈ›i cu sosul de căpÈ™uni deasupra. Sosul se obÈ›ine prin simpla mixare a ingredientelor în blender.
Sursa foto: http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/2013/04/budinca-orez-cu-sos-capsuni_81150808-300x214.jpg