Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 27 Mai 2013    Actualizat: 13 August 2013

Senatorul Lazăr şi-a mutat rufele murdare la Târgu Mureş

 

         Procesul dintre senatorul *şmecherilor* Sorin Lazăr şi ANI, strămutat la Curtea de Apel Tg. Mureş
         Pesedistul este acuzat că ar fi avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, încălcând prevederile Legii 161 din 19 aprilie 2003 referitoare la măsurile pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.   
         Senatorul Sorin Constantin Lazăr, unul dintre cei mai controversaţi parlamentari ieşeni, cu trei trandafiri roşii la butonieră, a reuşit să scape pentru moment de presa *ticăloşită* care i-a făcut viaţa amară în ultima perioadă a mandatului. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi, Secţia contencios-administrativ şi fiscal, au hotărât recent scoaterea de pe rolul instanţei ieşene a dosarului în care Lazăr se judecă cu ANI (Agenţia Naţională de Integritate), şi transferarea acestuia la Curtea de Apel Tg. Mureş. Parlamentarul Sorin Lazăr este acuzat de reprezentanţii ANI cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de conflict de interese, infracţiune pedepsită de Codul penal românesc. Potrivit inspectorilor ANI, senatorul ieşean ar fi fost în conflict de interese, după ce acesta şi-a angajat fiul în cadrul biroului său parlamentar din Iaşi. Mai mult, Lazăr ar fi avizat personal contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard, în perioada 1.09.2010 - 01.10.2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161 din 19 aprilie 2003, referitoare la măsurile pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut de către fiul senatorului PSD ar fi fost de 6.434 de lei. Pe parcursul judecăţii, reprezentanţii ANI au solicitat magistraţilor să anuleze toate contractele ce au fost încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese al senatorului Lazăr. Conform inspectorilor de Integritate, cazul în care o persoană este în conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective.
         Alba-neagra cu Justiţia deşi sunt indicii clare referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese 
         Deşi Sorin Lazăr a trecut de mai multe ori pragul Agenţiei Naţională de Integritate şi a luat la cunoştinţă de acuzaţii, parlamentarul a refuzat să depună un punct de vedere scris şi a acţionat în judecată instituţia solicitând anularea actului administrativ referitor la conflictul său de interese. Într-o plângere adresată instanţei superioare ieşene, Lazăr le-a cerut judecătorilor să anuleze raportul ANI prin care a fost descoperit conflictul de interese în legătură cu angajarea fiului său la cabinetul parlamentar.
         *Da, e adevărat. Fiul meu a deţinut timp de un an de zile postul de referent în cadrul biroului meu parlamentar. El nu avea însă capacitatea de a influenţa conduita mea în ceea ce priveşte îndeplinirea atribuţiilor. Raportul ANI nu a făcut nici o referire la faptul că eu personal nu mi-aş fi îndeplinit atribuţiile în mod corespunzător demnităţii mele sau le-am îndeplinit necorespunzător.  De altfel, nici un text de lege nu interzice unui senator ori deputat ca să-şi angajeze la biroul parlamentar, o rudă în linie dreaptă de gradul întâi.  Inspectorii ANI au decis, în mod arbitrar, că o legătură de sânge naşte o prezumţie de culpă absolută şi că eu mă fac vinovat de săvârşirea unui conflict de interese, contrar normelor în vigoare care nu interzic expres acest lucru*, au fost explicaţiile puerile ale senatorului Lazăr.
         ​De cealaltă parte, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate arată că, în urma procedurilor de evaluare ale parlamentarului ieşean, există indicii clare referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, de către Sorin Constantin Lazăr, încă senator în Parlamentul României

 

Sursa foto: facebook.com

IASI
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
MAI propune: Brățări electronice pentru cei în control judiciar și arest la domiciliu
„Modificările au ca obiectiv creșterea gradului de siguranță pub...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0