Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SANATATE
Adaugat: 23 Mai 2024    Actualizat: 23 Mai 2024

        Șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a transmis că noul contract-cadru, care va intra în vigoare de la 1 iulie, va include pachete de servicii pentru persoanele neasigurate în vederea depistării unor afecțiuni grave precum cancerul, hepatita sau HIV/SIDA la gravide.

        „Se preconizează ca medicii de familie să poată trimite persoanele neasigurate pentru investiții în caz de suspiciune de afecțiuni oncologice, hepatite B și C și virusul HIV la gravide, servicii care vor fi decontate de Casa Națională de Sănătate. Ca urmare a negocierilor, reușim să stabilizăm situația în sistemul medical. Atât în asistența medicală primară, cât și în ambulatoriu de specialitate, se vor menține valorile de puncte, astfel ca oamenii să poată avea predictibilitate și sustenabilitatea activității lor, nu la valori nemaipomenite, dar măcar la nivelul în care să își poată desfășura activitatea. Ne-am dori o finanțare mult mai bună, dar în condițiile actuale credem că este un deziderat atins. Tot în contractul-cadru se prevede că se pot desfășura activități de prevenție, începând cu adolescenții” a transmis Herdea, potrivit Agerpres.

        În ceea ce privește adolescenții, președinta CNAS a precizat, în contextul în care tot mai mulți tineri se confruntă cu adicții, că „educația pentru sănătate rămâne un deziderat esențial pentru fiecare dintre noi. Avem nevoie să educăm noile generații astfel încât să știe să se protejeze, să se adreseze serviciilor medicale și să se adreseze medicului de familie, cel puțin o dată pe an, în luna în care este ziua lor de naștere. Comportamentele preventive pot rezolva foarte multe”.

 

Te-ar putea interesa: Șeful Armatei spune că România trebuie să fie pregătită pentru că există riscul escaladării conflictului din Ucraina

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!

 

Sursa foto: https://www.gandul.ro/social/dr-valeria-herdea-detalii-despre-stadiul-platilor-din-sistem-dupa-suplimentarea-limitei-de-credite-bugetare-si-de-angajament-obtinuta-de-cnas-20076435


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
POLITICA
 
Ciucă, despre principiile PNL: Să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară!

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Pateurile de ficat conțin aditivi și alte tipuri de carne mai ieftină

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
Cele mai bune 5 leacuri băbești contra căderii părului

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Un turn medieval din România va fi restaurat și va intra în circuitul turistic

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
Stațiile mijloacelor de transport în comun din Iași vor fi modernizate

» 27 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GORJ
 
Apă și canalizare în comuna Drăgotești: Este un proiect mult așteptat

» 25 Mai 2024 | Comentarii 0