Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cirîc, a explicat că în urma unor analize s-a descoperit că pateurile de ficat conțin peste 10-15 ingrediente, dar compoziția de ficat nu depășește 20%. Mai mult, pe lângă aditivi, pateurile de ficat conțin alte tipuri de carne mai ieftină.
„Este cu ficat, nu de ficat. Nu este din ficat, ci care și ficat în compoziție” a transmis Cirîc.
Pentru a realiza analiza, s-au ales aleatoriu 6 tipuri de conserve de ficat din mai multe supermarketuri și s-au testat în laborator.
„Unul dintre cele șase produse a prezentat bombaj din cauza bacteriilor termofile. Aceasta înseamnă că în interior există bacterii care fermentează, lucru anormal pentru o conservă care ar trebui să fie stabilă” a explicat directorul ICA.
Tot în urma analizelor s-a mai descoperit că două din cele șase conserve aveau mai puține proteine decât cerea legea, aveau soia, făină, amidon de porumb și zahăr.
„Un furt din buzunarul consumatorului. Pe etichetă ar trebui să avem cât mai puține ingrediente și cât mai multă carne” a mai spus Cirîc, precizând că pe unele etichete era trecută valoarea de 20% ficat de porc, restul fiind ingrediente precum slănină, șorici, amidon din porumb, făină albă și o varietate de aditivi și conservanți.
Te-ar putea interesa: Peste 1000 de biblioteci din întreaga țară vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale!
Urmărește-ne pe Facebook dacă vrei să fi la curent cu cele mai interesante știri!
Sursa foto: https://www.replicaonline.ro/bomba-chimica-pate-de-porc-cu-numai-15-ficat-vandut-in-romania-544313