Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
SENATORI
Adaugat: 02 Iulie 2013    Actualizat: 14 August 2013

SCANDAL în Senat. Cristiana Anghel, anchetată de ANI, a cerut un punct de vedere privind cheltuielile senatorilor

 

         Senatorul PC Cristiana Anghel a cerut Biroului Permanent un punct de vedere asupra cheltuielilor pe ianuarie pentru biroul senatorial, în timp ce ea este anchetată de ANI pentru un posibil conflict de interese, relatează Mediafax.
         Totodată, senatorul PPDD Tudor Barbu a comentat în Biroul Permanent despre Anghel că  "a adus prin alte lucruri un deficit de imagine Senatului".
         "Avem o scrisoare din partea doamnei senator Cristiana Irina Anghel prin care se solicită un punct de vedere al Biroului permanent referitor la cheltuielile oficiale aferente lunii ianuarie 2013 pentru biroul senatorial din colegiul 1, circumscripţia electorală nr. 17 Dolj. Avem aici făcută situaţia acestor cheltuieli. Să luăm act şi să transmitem situaţia doamnei senator", a spus preşedintele Senatului, Crin Antonescu, în debutul discuţiilor la acest punct al ordinii de zi a şedinţei BP din 7 mai, potrivit stenogramei publicate pe site-ul forului legislativ.
         Senatorul PPDD Tudor Barbu, secretar al Biroului Permanent, a susţinut, potrivit stenogramei, că, din punctul său de vedere, "doamna senator reprezintă o pată pe biografia actualului Legislativ, a actualei componenţe a Senatului României prin ceea ce a făcut la alte capitole decât cele pe care le invocă în documentul remis spre analiză şi formulare a unui punct de vedere al Biroului Permanent".
         "Doamna senator a comis acte de ilegalitate în ceea ce priveşte cazare, folosindu-se de statutul de senator, de banii publici pe care-i primeşte în mod legal de la Senatul României, iar punctul de vedere al Biroului permanent în ceea ce priveşte aceste cheltuieli pe care domnia sa ni le ataşează prin documentul anexă la cerere sunt, din punctul meu de vedere, cheltuieli făcute legal, ca oricare alt senator al României, şi nu reprezintă nicio infracţiune, nicio ilegalitate, nicio folosire nu ştiu dacă imorală, dar ilegală a banului public. Dar, spun asta doar pentru a rămâne în stenogramă, doamna senator a comis erori grave şi a adus un deficit de imagine Senatului României prin alte lucruri pe care le-a făcut în ceea ce priveşte exercitarea mandatului", a susţinut Barbu, conform stenogramei.
După ce senatorul PSD Cristian Dumitrescu a arătat că, în calitate de purtător de cuvânt al BP, la sfârşitul şedinţei ar putea să informeze presa că Biroul Permanent al Senatului, luând act de informarea pe care a primit-o şi din partea serviciilor Senatului, a constatat că, referitor la aspectele sesizate, senatorul a utilizat sumele care i-au fost acordate în limita prevederilor legale din Regulamentul Senatului şi a legislaţiei în vigoare, iar Tudor Barbu a apreciat că "este o capcană mediatică acest document", senatorul UDMR Verestóy Attila a propus ca adresa să fie înaintată Secretariatului General.
         "Biroul Permanent se ocupă de problemele de care trebuie să se ocupe. Asta nu este o problemă cu care noi ne-am ocupa. De aceea avem Secretariat General. Un birou corespunzător va formula un răspuns în scris doamnei senator. Noi nu ne sesizăm şi nu dăm niciun punct de vedere. Biroul Permanent al Senatului nu este, nu coboară la nivel acela încât să facă verificări de deconturi. Nu se face asta", a spus el, propunând înaintarea adresei către biroul de resort al Secretariatului General al Senatului, care se ocupă de verificările decontului.
         "Asta este, într-adevăr, soluţia. Vom înainta această solicitare secretarului general, care secretar general o să-i transmită răspunsul, pentru că noi nu avem posibilitatea să studiem documentele. Mulţumesc foarte mult. Eu voiam să fiu mai omenos, aşa, dar …", a răspuns senatorul Cristian Dumitrescu.
         "Nu este vorba numai de omenie. Era şi un răspuns care avea acurateţe, el era exact. Nu s-a comis nicio ilegalitate, cel puţin pe chestiunea aceasta. Restul sunt comentarii şi asta este altceva", a conchis preşedintele Senatului, Crin Antonescu.
         Potrivit situaţiei cheltuielilor pentru birourile senatoriale pe luna ianuarie, afişată pe site-ul Senatului, în ceea ce o priveşte pe Cristiana Anghel sunt indicate următoare sume: pentru materiale întreţinere - 4409 lei, chirii, utilităţi - 0 lei, salarii personal - 2525 lei.
         La rubrica "cheltuieli lunare senatori", pe luna ianuarie, în privinţa senatorului PC Cristiana Anghel sunt indicate în tabelul publicat pe site-ul Senatului: indemnizaţie brut - 6999 lei, indemnizaţie net - 4909 lei, diurnă în teritoriu - 699.9 lei, dirună deplasare în Bucureşti - 699.9 lei, cazare în Bucureşti - 3146 lei, cazare în teritoriu - 0 lei, transport în ţară - 391.92 lei, cheltuieli telefonie mobilă - 75.99 lei, deplasări în străinătate - 0 lei.
         Senatoarea Cristiana Anghel este verificată de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru un posibil conflict de interese, existând suspiciuni legate de faptul că ar fi făcut decontări ilegale în beneficiul fiicei sale, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
         Potrivit surselor citate, Agenţia Naţională de Integritate ar fi cerut documente de la Senat pentru a putea să stabilească dacă senatoarea Cristiana Anghel este în conflict de interese.
         Cristiana Anghel ar fi decontat ilegal, pentru fiica sa, sume de bani destinate  cabinetului său parlamentar.
         Cristiana Anghel, învăţătoarea de la Caracal care în 2010 a stat 70 de zile în greva foamei, a obţinut la alegerile din 2012 un mandat de senator în colegiul 1 din Dolj, unde a candidat din partea USL.

 

Sursa foto: facebook.com

DOLJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0