Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

Primarul Bobaru şi denunțătoarea din cazul fostului secretar al Primăriei Bumbești-Jiu, urmăriţi penal

 

         Cazul fostului secretar al Primăriei oraÈ™ului BumbeÈ™ti-Jiu, Victor Åžolea, trimis în judecată pentru luare de mită, ascunde în spate un adevărat foileton al justiÈ›iei. Denunţătoarea, Victoria Deaconescu, care i-a oferit banii, este urmărită penal pentru tulburare de posesie. Victor Åžolea, primarul oraÅŸului BumbeÅŸti Jiu, Constantin Bobaru, precum ÅŸi alÅ£i funcÅ£ionari din primărie sunt ÅŸi ei urmăriÅ£i penal pentru fals, uz de fals ÅŸi abuz în serviciu. Toate acestea, pentru o suprafaţă de teren de nici 400 metri pătraÅ£i pe care Victoria Deaconescu a acaparat-o, intrând pe proprietatea vecinului.

         Doru Gheorghe PâiniÅŸoară locuieÅŸte în satul CurtiÅŸoara, oraÅŸul BumbeÅŸti Jiu, împreună cu familia ÅŸi mama lui, chiar lângă casa ÅŸi terenul care aparÅ£in familiei Deaconescu. Povestea începe în anul 2004, când pe data de 9 noiembrie, familiei Deaconescu i se eliberează de către Primăria BumbeÅŸti Jiu o adeverinţă de punere în posesie ÅŸi procesul verbal de punere în posesie, în aceeaÅŸi zi fiind făcută ÅŸi lucrarea cadastrală. „Nu se pot face toate aceste acte într-o singură zi, pentru că este imposibil aÅŸa ceva. De aici au început falsurile”, ne spune Doru Gheorghe PâiniÅŸoară. Potrivit acestuia, în anul 2001, Ion Spătaru întocmeÅŸte o lucrare cadastrală în care stabileÅŸte, în partea din faţă, o lăţime a proprietăţii familiei Deaconescu de 22,93 metri, iar în partea din spate, de 19,90. În anul 2004, lucrătorul cadastral Ioana Gegău stabileÅŸte o lăţime în partea din faţă de 23 m, iar în spate, tot de 23 m.

         „Victoria Deaconescu, pe mână cu funcÅ£ionarii Primăriei BumbeÅŸti-Jiu”

         În primăvara anului 2010, familia Deaconescu a mutat gardul care despărÅ£ea proprietatea de cea vecinului, Doru Gheorghe PâiniÅŸoară, ÅŸi a construit un alt gard. În acest fel, viÅ£a de vie ÅŸi mai mulÅ£i pomi ai familiei PâiniÅŸoară au trecut în proprietate familiei Deaconescu. A fost sesizată PoliÅ£ia BumbeÅŸti Jiu cu privire la acest caz, iar un echipaj de poliÅ£ie s-a deplasat la faÅ£a locului ÅŸi a întocmit un proces-verbal în care s-a menÅ£ionat faptul că reprezentatul Primăriei BumbeÅŸti Jiu pe probleme de urbanism nu a constatat nimic tot în ziua respectivă, cu câteva ore înainte de sosirea echipajului de poliÅ£ie. Doru Gheorghe PâiniÅŸoară a făcut plângere la poliÅ£ie pentru tulburare de posesie împotriva familiei Deaconescu, iar faţă de Ioana Gegău ÅŸi funcÅ£ionarii primăriei care făceau parte din comisia locală de fond funciar pentru fals, uz de fals ÅŸi abuz în serviciu. De asemenea, a acÅ£ionat în instanÅ£a de judecată Primăria BumbeÅŸti-Jiu ÅŸi Comisia locală pentru anularea actelor emise: adeverinÅ£ele de proprietate, procesul-verbal de punere în posesia ÅŸi Carta Funciară. Judecătoria Târgu-Jiu a constatat nulitatea absolută a actelor emise de Primărie ÅŸi a dispus anularea parÅ£ială a CărÅ£ii Funciare. Familia Deaconescu a făcut recurs ÅŸi procesul s-a judecat la Tribunalul Gorj. „Am notificat Primăria BumbeÅŸti-Jiu să nu mai elibereze acte de grăniÅ£uire lui Ion ÅŸi Victoriei Deaconescu pentru terenul respectiv, pentru că este un proces pe rolul instanÅ£ei de judecată, însă, în timpul procesului, primarul Bobaru a eliberat documente neconforme cu realitatea ÅŸi l-am reclamat pentru abuz în serviciu. Documentele eliberate erau în favoarea familiei Deaconescu. În luna iunie a anului trecut, Primăria BumbeÅŸti Jiu a eliberat familiei Deaconescu un proces verbal de punere în posesie, semnat de primarul Bobaru, secretarul Victor Åžolea ÅŸi Adriana Gărăiacu. Pot spune că Victoria Deaconescu a fost ajutată de funcÅ£ionarii Primăriei BumbeÅŸti-Jiu”, ne spune Doru Gheorghe PâiniÅŸoară.  Termenul procesului ajuns pe rolul Tribunalului Gorj a fost chiar pe data de 13 decembrie, când a avut loc flagrantul în urma căruia Victor Åžolea a fost reÅ£inut ÅŸi apoi arestat preventiv pentru luare de mită. „La acest termen, avocatul părÅ£ii adverse îÅŸi retrage sprijinul, iar instanÅ£a a mai acordat un termen pentru că nu a venit cu documente de la primărie ca să câÅŸtige”, precizează Doru Gheorghe PâiniÅŸoară. Tribunalul Gorj menÅ£ine hotărârea dată de Judecătoria Târgu-Jiu, sentinÅ£a fiind irevocabilă.

         Victoria ÅŸi Ion Deaconescu, amendaÅ£i penal

         IniÅ£ial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de funcÅ£ionarii Primăriei BumbeÅŸti-Jiu, printre care se numără primarul Constantin Bobaru ÅŸi secretarul Victor Åžolea, dar Doru Gheorghe PâiniÅŸoară a făcut plângere în instanÅ£a de judecată împotriva soluÅ£iei procurorilor. InstanÅ£a a dispus anularea soluÅ£iilor ÅŸi începerea urmăririi penale. În privinÅ£a soÅ£ilor Ion ÅŸi Victoria Deaconescu, procurorii au dispus amendarea penală cu câte 600 de lei pentru tulburare de posesie, dar ÅŸi în acest caz Doru Gheorghe PâiniÅŸoară a făcut plângere la Judecătoria Târgu-Jiu, care a fost admisă, iar instanÅ£a de judecată a dispus retrimiterea dosarului pe masa procurorilor ÅŸi reînceperea urmăririi penale. AceeaÅŸi măsură a fost luată ÅŸi faţă de Ioana Gegău, care, iniÅ£ial, primise n.u.p.

Bumbesti-Jiu, GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0