Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DEPUTATI
Adaugat: 05 Iulie 2013    Actualizat: 09 August 2013

Portăreii au ajuns la poarta familiei deputatului PC Aurelian Ionescu: Ionescule, plătește mă fonciirea!

 

         Deși i-a dat drumul cu oile la București lui Aurelian (a se citi la Camera Deputaților), domnul consilier județean Ionescu Ion,avocat de vază al municipiului Urziceni și consilier județean din partea PNL, n-a reușit să-și acopere povara fiscală care-l apasă mai mai să-i rupă grumazul ăla sănătos de fost milițian. Primăria Urziceni i-a pus sechestru pe căsuța de vreo 560 de metri pătrați pentru a acoperi prin executare impozite neplătite de circa 40.000 de lei. În rolul lui Jupuitu îl regăsim pe primarul, culmea, liberal Sava Constantin, care ridică din umeri și-i execută la capul gol pe toți bogătașii locali care au uitat drumul către casieria primăriei.
         N-are!
         Domnul consilier Ionescu Ion este liberal. Și ca orice liberal,chiar dacă de dată mai recentă, domnia sa are în genă impozitul cât mai mic și profitul cât mai mare. Din păcate însă, doctrina nu se potrivește cu realitatea din teren, mai ales de când noua putere a pus mâna pe ciolan și a început să impoziteze la sânge. Nemilos și intrasingent mai ales cu frații de doctrină, primarul Sava a pus bocancul pe grumazul contribuabililor care uită să plătească impozitele. Și i-a picat în față bietul domn Ionescu, om cu greutate dar fără resurse. Că nu-i nimeni tâmpit să creadă că micul Moromete de Urziceni n-a plătit fonciirea că n-a vrut. Pur și simplu n-a avut de unde. Mărturie a bunei sale credințe stă declarația de avere postată pe site-ul Consiliului Județean, de unde rezultă clar că omul nu are de unde.
         Păi, să vedem
         La capitolul imobile regăsim așa: un teren de 5000 de metri pătrați în Urziceni,un alt teren de 860 mp tot în Urziceni, o căsuță modestă,mai mică decât a lui Videanu, de numai vreo 560 mp și un mic spațiu comercial de numai 1100 mp. Din punct de vedere al motorizării, domnul consilier stă modest. Adică un Matiz și un Opel Astra pe care probabil în Germania le cumperi pe un kebab. Creditele domnului Ionescu arată cu exactitate cum mafia financiară de pe Wall Street și din City-ul londonez au înrobit națiunea prin credit, acest sarcofag al clasei de mijloc românești. Nesătulele bănci așteaptă de la domnul Ionescu rambursarea a peste 120.000 de lei, bașca dobânzile cămătărești despre care nu mai amintim ca să nu producem confuzii. Iar la venituri, slab! Numai vreo 60.000 de lei pe an din avocatură și vreo 4500 de lei din chirii, probabil de la spațiul ăla minuscul pe care cât dracului să ceri! Despre spațiu domnul consilier zice că l-a construit în perioada 1999-2010. Bă, dar cât dracului e impozitul la Urziceni dacă pe câteva acareturi a ajuns omul să datoreze atîta bănet? Sau poate că ar trebui să întrebăm de când nu o mai fi plătit domnul consilier fonciirea? Dracu’ știe!
         Păi, și ăla mic de unde să dea?
         Ca și Moromete odinioară, și domnul Ionescu l-a trimis pe ăla mic cu oile la București. Aurelian Ionescu, fost avocat și el, a luat calea deputăției dezertând din PNL către PC și lăsându-și părintele neconsolat pradă verosului primar de Urziceni. Tot ca Moromete poate că și domnul Ionescu aștepta ca ăsta mic să-i trimită niște franci. Dar de unde, că indemnizația de parlamentar s-a micșorat că e criză și multe guri de hrănit! Iar prin declarația de avere a domnului deputat bate austrul. Păi, ce să faci cu 1400 mp intravilan la Rîșnov, vreo 5000 în Urziceni și 580 în Jilavele? Cum să trăiești cu cinșpe mii de lei pe an din avocatura și leafa consoartei de vreo trei sute de lei pe lună, când ai de intreținut două limuzine Audi și un Peugeot? Bine, niței bani a făcut domnișorul Aurelian, vreo 42.500 de euro din vânzarea unui apartament și 10.500 de euro din plasarea unei mașini. Dar ce să plătești mai întâi: campania electorală, transferul, cotizația la noul partid sau taxele familiei? Asta este, bă, vai de țărișoara în care nici măcar bogătanii nu-și mai pot plăti taxele.

IALOMITA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0