Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
DECONCENTRATE
Adaugat: 11 Iulie 2013

Jandarmii gorjeni, sclavii colonelului Popescu!?

 

         Inspectoratul JudeÅ£ean de Jandarmi Gorj este o instituÅ£ie publică putredă, în care nu funcÅ£ionează legile ÅŸi regulamentele în vigoare. Fostul comandant, Vasile Tâlvescu, ÅŸi succesorul său, Florin Popescu, au instaurat acolo domnia bunului plac, supremaÅ£ia celui puternic ÅŸi a rudelor ÅŸi pilelor lor. Tâlvescu a fost cercetat ani în ÅŸir pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor ÅŸi abuz în serviciu contra intereselor publice. Popescu a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a acoperi abuzurile ÅŸi ilegalităţile lui Tâlvescu. Mai mult decât atât, a condus Inspectoratul JudeÅ£ean de Jandarmi Gorj tot într-o manieră abuzivă. Spre deosebire de Tâlvescu, însă, Popescu s-a dovedit a fi ÅŸi foarte incompetent, nereuÅŸind să ia notă de trecere pentru a fi definitivat în postul de comandant al jandarmilor gorjeni, cu toate că a fost evaluat în mai multe rânduri.

         GORJNEWS a demonstrat, recent, că Popescu a dezinformat ministrul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, atribuind uneia din rudele sale merite inexistente – este vorba de subofiÅ£erul impostor Trăistaru Aurel, cel care a susÅ£inut în fals că a găsit ÅŸi înapoiat aparÅ£inătorului 50.000 de euro. AÅŸa, Popescu a obÅ£inut avansarea la excepÅ£ional a lui Trăistaru, prin ordin de ministru, după ce, pe calea legală, subofiÅ£erul fusese prins copiind ÅŸi scos din sala de examinare.

         Comandantul interimar Å¢ambrea, jalnic obiect de decor

         Åži Tâlvescu, ÅŸi Popescu, deÅŸi se pretind militari de carieră, s-au purtat cu jandarmii gorjeni ca niÅŸte stăpâni de sclavi. Numit, recent, comandant interimar, în locul lui Popescu, colonelul Eugen Å¢ambrea are obligaÅ£ia legală de a pune punct managementului abuziv pus în operă de predecesorii săi. Din păcate, înscăunarea sa are loc la debutul unei perioade critice, aceea a disponibilizărilor ce vor fi operate în cadrul Inspectoratului JudeÅ£ean de Jandarmi Gorj, iar informaÅ£iile ce ne parvin din interior ne fac să credem că Å¢ambrea asistă, ca un jalnic obiect de decor, la încă o fărădelege: s-au potrivit apele în aÅŸa fel încât să rămână obligatoriu pilele ÅŸi rubedeniile comandanÅ£ilor ÅŸi să plece jandarmii incomozi, pentru care onoarea ÅŸi demnitatea militară sunt mai presus de orice. SelecÅ£ia care se desfăşoară în aceste zile la Inspectoratul JudeÅ£ean de Jandarmi Gorj ne trimite cu gândul la scenele din târgurile de sclavi, din filmele cu gladiatori. AÅŸa-zisul concurs constă într-un simplu interviu, în faÅ£a unei comisii! O probă orală ce nu poate fi contestată. La capătul ei, zeci de jandarmi neagreaÅ£i se vor duce la soÅ£iile ÅŸi copiii lor ÅŸi le vor spune că au rămas pe drumuri, fără serviciu. Popescu ÅŸi Å¢ambrea nu oferă jandarmilor ce vor fi „executaÅ£i” nici măcar aparenÅ£a unui concurs cât de cât corect. Ca să fie siguri că rămân în unitate ai lor, pe ceilalÅ£i îi leagă de mâini ÅŸi de picioare ÅŸi îi pun, apoi, să lupte în arenă.

         Rudele, înăuntru, restul, afară!

         Mai mult decât atât, în săptămânile precedente acestei trieri, o serie de jandarmi incomozi au fost mutaÅ£i abuziv din posturi sigure, despre care se ÅŸtia că nu vor fi restructurate. În locurile lor au fost aduse imediat pile ÅŸi rubedenii care acum nu au niciun stres. După mutările abuzive, incomozii au fost anunÅ£aÅ£i că noile posturi se desfiinÅ£ează ÅŸi forÅ£aÅ£i să declare în scris că sunt de acord să participe la acea caterincă de concurs. Repet, toate acestea se întâmplă într-o unitate militară în care zeci de militari sunt sfidaÅ£i de comandanÅ£ii lor.

         Corigenţă în serie pentru Popescu

         Florin Popescu ÅŸi alÅ£i ÅŸefi ai jandarmilor gorjeni protejează ÅŸi întreÅ£in sistemul de pile, cunoÅŸtinÅ£e ÅŸi relaÅ£ii pentru simplul fapt că ei înÅŸiÅŸi au ajuns să conducă unităţi militare ca produÅŸi ai acelui sistem. Dacă, astăzi, în România, în Inspectoratul General al Jandarmeriei Române ar trona legea ÅŸi ordinea, un incompetent ca Popescu nu ar fi fost lăsat ani de zile comandant interimar peste jandarmii gorjeni, după ce în urma celor două – trei evaluări n-a luat notă de trecere ÅŸi s-a văzut clar că n-are nicio treabă cu actul de conducere. Ca să înÅ£elegeÅ£i cum stă treaba ÅŸi la BucureÅŸti, e de ajuns să vă gândiÅ£i că un corupt ca Tâlvescu a fost pitulat acolo, în aÅŸteptarea gradului de general. Noi îi urăm să-l primească odată cu Făget, alt despot „luminat”, arhitect al altui furnicar de pile, cunoÅŸtinÅ£e ÅŸi rubedenii. Adică, niciodată.

         Stăpânii de “sclavi” sunt protejaÅ£i de Călinoiu ÅŸi alÅ£i “sportivi”

         “SalariaÅ£i dintr-un domeniu deosebit de complex, ce presupune abilităţi ÅŸi veleităţi diverse, sunt evaluaÅ£i ÅŸi daÅ£i afară în urma unui simplu interviu. Dacă ministrul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, Traian IgaÅŸ, e departe de această batjocură, reprezentantul său la nivelul judeÅ£ului Gorj, prefectul Liviu Andrei, ar trebui să pună piciorul în prag. Ar trebui, dar nu o va face, pentru că imediat ar fi foarte „lezată” trupa de băieÅ£i veseli, condusă de Ion Călinoiu, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean Gorj, care asudă pe baza sportivă a Jandarmeriei, în speranÅ£a că lumea îi va privi altfel decât sunt. NiÅŸte îmbuibaÅ£i care protejează niÅŸte comandanÅ£i – infractori.

         Incompetentul Trotea, de veghe în lanul de corupÅ£i

         Mare parte din acest circ ieftin care distruge vieÅ£i ÅŸi destine nu s-ar mai întâmpla dacă la conducerea Serviciului de InformaÅ£ii ÅŸi ProtecÅ£ie Internă Gorj nu ar fi, astăzi, un cocoÅŸat ÅŸi un incompetent ca Sorin Trotea, cel care, în calitate de ofiÅ£er de contrainformaÅ£ii responsabil de Inspectoratul JudeÅ£ean de Jandarmi Gorj, a făcut figuraÅ£ie ani în ÅŸir ÅŸi a acoperit abuzurile ÅŸi ilegalităţile petrecute în curtea acelei unităţi militare. De aia a ÅŸi ajuns Trotea ce a ajuns, de aia e ÅŸi menÅ£inut în funcÅ£ie. BaÅŸca „plasamentele” făcute unde trebuie, la vârf, în urma unor tranzacÅ£ii imobiliare, operaÅ£iuni pe care le vom detalia cu altă ocazie.

         Publicăm, în continuare, fragmente dintr-un material primit la redacÅ£ie, despre ce se întâmplă în aceste zile în curtea jandarmilor gorjeni.

         „Domnule Director,

         (…) Fiind la comanda Inspectoratului JudeÅ£ean de Jandarmi Gorj ÅŸi ocupându-se de reorganizarea inspectoratului, col. Popescu Florin a comis unele abuzuri împotriva subordonaÅ£ilor. Beneficiind de informaÅ£ii cu privire la restructurarea MAI, acesta a efectuat o serie de mutări abuzive de pe funcÅ£ii, mutând o serie de cadre de pe funcÅ£iile lor pe care îÅŸi desfăşurau activitatea, pe funcÅ£ii ce urma a fi desfiinÅ£ate, iar în locul lor au fost numite rudele, protejaÅ£ii lui Popescu Florin ÅŸi ai unor cadre din anturajul lui (lt. Col. Burlan Claudiu, mr. VerdeÅŸ Marian etc.). Acesta a recurs la asemenea fapte ÅŸi datorită faptului că s-a aflat în presă adevărul despre plt. maj. Trăistaru Aurel, <<găsitorul>> genÅ£ii cu acte ÅŸi bani.

         S-au făcut sesizări din partea unor cadre din Inspectorat, cu privire la unele abateri disciplinare grave ale unor cadre cu funcÅ£ii de conducere. Aceste sesizări se refereau la pătrunderea unor oameni de afaceri ÅŸi din conducerea politică a judeÅ£ului Gorj în unitate, pentru diferite activităţi sportive (pentru a fi feriÅ£i de ochii presei).

         În urma sesizărilor, la Inspectorat a venit o comisie de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, care au fost cazaÅ£i la Hotel Laguna, îndopaÅ£i cu fripturi ÅŸi atenÅ£i. AceÅŸtia au acoperit abaterile sesizate prin rapoarte.

         În urma restructurărilor din MAI, cadrele ale căror funcÅ£ii vor dispărea din ÅŸtatul de organizare vor susÅ£ine examene. Acest examen este susÅ£inut numai de subofiÅ£erii operativi, fără a fi afectaÅ£i cei de la birouri, unde au mai fost create numeroase locuri, în special pentru ofiÅ£eri. Examenul constă într-o probă de interviu, neputând exista o transparenţă reală. Din comisie fac parte numai ofiÅ£eri din conducerea Inspectoratul JudeÅ£ean de Jandarmi Gorj, facilitând plecarea unor subofiÅ£eri incomozi, care nu sunt corupÅ£i, ÅŸi favorizând pe alÅ£ii care au săvârÅŸit abateri disciplinare ÅŸi chiar infracÅ£iuni.”

GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0