Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 17 Iulie 2013

Hanu, implicat în aranjamente de tip mafiot

 

         Interese mafiote ÅŸi aranjamente dubioase. AÅŸa caracterizează oamenii politici din Gorj situaÅ£ia de la Motru, unde primarul este bănuit că ar face presiuni asupra operatorului de cablu, pentru a nu permite posturilor locale de televiziune să emită în localitate.
         Cenzura la Motru nu a apărut acum! Primarul Dorin Hanu nu agreează criticile ÅŸi nici transparenÅ£a instituÅ£ională, aÅŸa că a făcut tot posibilul ca presa locală să dispară din localitate. Mai mulÈ›i oameni politici din Gorj cunosc situaÈ›ia È™i-l arată cu degetul pe primarul cu apucături dictatoriale. Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PD-L Gorj, a declarat că: “Domnul Hanu are reminiscenÈ›e dinainte de ’89. AÈ™a cum ÅŸtiÈ›i, niciun post tv nu se prinde în localitate È™i niciunde în Gorj nu se întâmplă ca la Motru, ca nicio publicaÈ›ie sau niciun mijloc mass-media să nu aibă acces în zonă”. Și Ilie Petrescu, candidatul PP-DD la funcÈ›ia de primar la Motru, consideră că îi este încălcată libertatea de informare È™i spune că nicio televiziune locală nu va putea emite în Motru, câtă vreme primarul face presiuni. “Oricum o să-l dăm în judecată pe primar pentru abuzurile de la primărie. Hanu a pus bir pe toate activităţile din Motru. PoliÈ›ia nu mai este a orasului, ci este poliÈ›ia personală a lui Hanu, nicio televiziune din Gorj nu are acces în casele oamenilor din Motru È™i este inacceptabil”, a declarat fostul senator.
         Firma de cablu, pe mână cu primarul
         Candidatul UNPR la Primăria Motru, Cristinel Tutunaru, susÅ£ine că motrenii au acces la programele unor televiziuni din alte judeÅ£e, dar la cele din Gorj, nu. Tutunaru a dat exemplul televiziunii TV SUD, care a dispărut din telecomanda motrenilor. Firma de cablu aparÈ›ine lui Alexandru Enescu, despre care Tutunaru consideră că susÈ›ine menÈ›inerea în funcÈ›ie a lui Dorin Hanu. “Până acum două luni, Tv Sud era în grila de programe la Motru, dar a fost scos. DeÈ›inătorul firmei de cablu are anumite interese să rămână actuala conducere, pentru că are un spaÈ›iu comercial în faÈ›a sediului televiziunii, un proiect grandios realizat de oamenii primăriei. Este vorba de foarte mulÈ›i bani, pe care-i încasează È™i de asta menÈ›in monopolul”, explică Tutunaru.
         “Aranjamente de tip mafiot”
         Mai dur în exprimare este senatorul PD-L, Ion RuÅŸeÅ£, care-È™i aminteÈ™te că sunt probleme cu libertatea la informare, încă din perioada în care locuia la Motru. “Întotdeauna a fost această presiune. Eu am stat în Motru È™i È™tiu că echipa primarului È™i viceprimarului face presiuni ca pe cablu să nu apară nicio televiziune din Gorj È™i niciun reportaj despre Motru. Presiunile care se fac nu sunt cele mai frumoase. Eu am spus-o întotdeauna că sunt interese È™i aranjamente de tip mafiot, în care sunt implicaÈ›i de la primar È™i viceprimar, până la oamenii de afaceri. Exista o teama a oamenilor de afaceri È™i a celor din administraÅ£ie față de primar È™i viceprimar”, a menÈ›ionat RuÈ™eÈ›.
         Slapciu: Hanu se teme că se află ce-a făcut
         Omul de afaceri Aurel Slapciu, candidatul PP-DD la funcÈ›ia de consilier judeÈ›ean, consideră că Dorin Hanu se teme de ieÈ™irile publice ale celor care cunosc o serie de ilegalități săvârÈ™ite de primar si de aceea refuză să lase televiziunile locale să ajungă în casele motrenilor. “Nu este benefic pentru Motru să nu aibă acces la informaÈ›ie. Hanu È™tie foarte bine de ce nu se văd televiziunile locale în oraÈ™ È™i ar trebui să vină È™i să spună public adevărul. Eu cred că are o problemă, se teme că se află ce a făcut, are ceva de ascuns”, a declarat Slapciu.
         Emisia Tv Sud, oprită abuziv
         DispariÅ£ia TV Sud este abuzivă, mai ales dacă Å£inem cont că postul tv are atât suportul tehnic, cât ÅŸi documentaÅ£ia, solicitate de Consiliul NaÈ›ional al Audiovizualului, pentru a emite la Motru. Directorul postului, Grigore Craioveanu, a declarat că sunt folosite permanent pretexte, pentru a întârzia emisia Tv Sud. “Ne întrebăm, cum e È™i firesc, ce se întâmplă dacă Tv Sud nu are probleme tehnice È™i nici de natură legală, care să împiedice transmisia, nu cumva sunt probleme politice, care È›in de voinÈ›a autorităților locale, care nu-È™i doresc un alt punct de vedere decât cel oficial. Tv Sud este declarată o staÈ›ie liberă la retransmisie, adică nu cerem bani pentru programele difuzate, aÈ™a că întrebarea este: cine are interese ca Tv Sud să nu se vadă la Motru?”, a declarat directorul televiziunii.
         Hanu respinge orice acuzaÈ›ie
         Dorin Hanu susÅ£ine că nu are nicio legătură cu operatorul de cablu din localitate ÅŸi că nu el este cel care face presiuni ca televiziunile locale să nu emită în zonă. “Ei aberează. Cel care are ”cablul„ este un om de afaceri. Eu nu am nicio tangență cu individul respectiv. Astea sunt acuzaÈ›ii de campanie. Eu nu pot să mă bag într-o relaÈ›ie dintre un om de afaceri ÅŸi televiziuni. Enescu avea afaceri în Motru, înainte să ajung eu primar. Eu nu am nicio relaÈ›ie cu Enescu, oricum acesta este plecat mai tot timpul în SUA ÅŸi nu prea stă la Motru”, a declarat primarul.
         Are propiul ziar
         Chiar dacă Hanu cenzurează presa independentă, asta nu-l împiedică să finanÅ£eze din banii Consiliului Local publicaÅ£ia primăriei, ziar în care sunt scrise ode în cinstea lui. Primarul Dorin Hanu este lunar pe prima pagină în „Monitorul de Motru”, oficiosul primăriei.  Acolo anunță dacă a mai asfaltat un petic de stradă, a mai pus o panseluță sau a construit un nou sens giratoriu. Când nu are realizări de prezentat, oficiosul lui Hanu dă după adversarii politici.
         "La noi, se ÅŸtie, useleul                                   
         O să halească pedeleul                                  
         Fiindcă Petrescu duce greul                            
         Ca să-ÅŸi astupe heleÅŸteul.                              

         Viceprimarul se cam ÅŸtie,
         Dar mulÅ£i visează c-o să fie,
         Åži unii cred, albind ca varul
         Că ne pot concura primarul.

         Ilie, frate, în Capitală
         N-ai prea făcut mare scofală
         Åži te-ai trezit la epilog
         Un fulg în mâna lui ManÅ£og."
         material preluat din Monitorul de Motru, februarie 2011.
         Conducerea firmei de cablu nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere, dar redăm un fragment din prezentarea obiectivelor societății apărute pe site-ul oficial. De aici rezultă că firma de cablu îÈ™i permite astfel de abuzuri, dat fiind că relaÈ›ia cu primăria este atât de strânsă, încât în Motru nu mai există altă firmă de gen.
         “S.C. ENIASAN S.R.L. constituie un adevărat pol comunicaÅ£ional în bazinul minier al Văii Motrului.
         În acest context al procesului de dezvoltare al comunicaÅ£iilor în anul 2001, în baza Legii audiovizualului ÅŸi a licenÅ£ei de emisie nr. C2787 din 31 mai 2001, pe harta comunicaÅ£iilor din judeÅ£ul Gorj ÅŸi-a făcut apariÅ£ia S.C. ENIASAN S.R.L., ca fiind singurul post particular de televiziune prin cablu din municipiul Motru”, se arată pe siteul amintit.

Motru, GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități
Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0