Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 12 Iunie 2013    Actualizat: 20 August 2013

Dosarul "Mazăre nazist" a fost redeschis la Constanţa.

 

         Primarul Constanţei a precizat, duminică, într-o conferinţă de presă  la sediul PSD Constanţa, că au fost înregistrate două plângeri la Parchet în urma acelei defilări de modă.
         Dosarul primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, privind defilarea, la o prezentare de modă de anul trecut, cu o uniformă de ofiţer german a fost redeschis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
         "Doi cetăţeni se spune că mi-au făcut plângere la Parchet. Unul pe internet, şi nu a putut fi identificat, şi un al doilea, care susţine că este reprezentantul a 40 de oraşe libere din România, un cetăţean din Timişoara, mi-a făcut o plângere. Ulterior nu a mai putut fi contactat de către organele statului întrucât a suferit un by-pass - Dumnezeu e sus şi vede - şi nu a mai dat nicio declaraţie. Aşa se face că la Parchetul Constanţa a fost instrumentat acest grav abuz, această gravă încălcare a legii şi s-a dat neînceperea urmăririi penale, având în vedere lucrurile relatate. NUP s-a dat în luna ianuarie, la mijlocul lui ianuarie s-a schimbat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi a fost numită cu delegare doamna Adina Florea pentru şase luni de zile", a precizat Mazăre.
         Primarul a susţinut că noul procuror şef a fost numit "pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au făcut şi alţii înainte, că o să-l facă pe Mazăre, mai exact că o să-l bage în puşcărie". "Şi urmarea a fost că dosarul şi verdictul de NUP a fost infirmat, s-a redeschis dosarul şi vajnica procuroare luptătoare pentru dreptate a dat şi câteva obiective care trebuie urmărite", a afirmat Mazăre.
         Radu Mazăre a mai spus că procurorul şef a cerut comisie rogatorie între statul român şi statul Israel, care să constate dacă statul israelian a fost sau nu lezat de prezentarea de modă.
         "În condiţiile grele prin care trece România, practic ţara geme de foame, nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru medicamente, jafurile şi tâlhăriile s-au înmulţit că sunt mai abitir decât în Brazilia, mi-e mai frică acum să stau în România decât în Brazilia, procurorii cu asta se ocupă şi îşi consumă energia şi ei şi poliţiştii şi banii noştri. Ca să faci o comisie rogatorie la un asemenea nivel pentru asemenea tâmpenie statul cheltuieşte bani mulţi de tot, în condiţiile în care oficialii israelieni au declarat clar că nu au nicio pretenţie, nu au depus nicio plângere, nu-i nici o problemă", a mai susţinut Mazăre.
         Edilul a mulţumit public tuturor organiazaţiilor israeliene care au spus că, dacă este nevoie, vin să depună depoziţie în faţa românilor care vor să îl bage în puşcărie pentru o prezentare de modă.
         Primarul Constanţei, social-democratul Radu Mazăre, a defilat în, în luna iulie a anului trecut, în cadrul unei prezentări de modă cu tematică militară, îmbrăcat într-o uniformă de ofiţer german. Alături de el s-a aflat fiul său, Răducu, acesta purtând o uniformă de ordonanţă.
         El şi-a explicat gestul prin faptul că a fost inspirat de filmul "Operaţiunea Walkirie", unde personaj principal este, potrivit primarului Constanţei, un ofiţer german care voia "să scape ţara de un dictator nebun".
         Ulterior, Radu Mazăre şi-a cerut scuze pentru că a purtat uniforma de ofiţer german, spunând că nu a dorit "să agreseze" pe cineva prin această ţinută. "Eu am interpretat rolul unui ofiţer care lupta împotriva lui Hitler. Acum, sigur, sunt unii care s-au simţit deranjaţi. În acest context, eu îmi cer scuze în faţa lor, pentru că n-am vrut în niciun caz să agresez pe cineva prin ţinuta mea", a afirmat Radu Mazăre.

 

Sursa foto: resboiu.ro

Constanta, CONSTANTA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Metodologia Legii referitoare la diminuarea risipei alimentare, în dezbatere publică
Ministerul Agriculturii a anunțat că normele metodologice ale Legii ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
APIA: Se acordă 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale
Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură anunță acor...
 
Crin Antonescu, despre viitorul președinte al României: Profil conturat de idei credibile
Crin Antonescu susține că nu îl interesează un nume sau o figură ...
 
Ploi, frig și vijelii în perioada următoare
Meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât normalul aceste...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0