Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
PRIMARI
Adaugat: 18 Iunie 2013    Actualizat: 22 August 2013

CandidaÅ£ii PSD, Călinoiu ÅŸi Cârciumaru, Å£inuÅ£i în ÅŸah cu dosare la DNA

 

         Două dosare penale formate la DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie din Târgu-Jiu în ultimul an, au fost subiecte de negociere politică pentru cei mai importanÅ£i candidaÅ£i ai Partidului Social Democrat. Dacă pentru Florin Cârciumaru, lider al organizaÅ£iei ÅŸi primar al municipiului Târgu-Jiu dosarul a reprezentat o ameninÅ£are pentru trecerea la formaÅ£iunile politice aflate la putere, pentru Ion Călinoiu, preÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean Gorj ÅŸi preÅŸedinte executiv al PSD, dosarul a avut menirea de a-l împiedica pentru un nou mandat în fruntea judeÅ£ului. Încercările de ameninÅ£are s-au dovedit un eÅŸec, mai ales că dosarele s-au ÅŸi finalizat cu neînceperea urmăririi penale.

         În afara atacurilor politice, reprezentanÅ£ii Partidului Democrat Liberal au încercat prin diverse constrângeri a celor mai importanÅ£i lideri politici din judeÅ£ să-i determine fie să nu mai candideze, fie să treacă în barca puterii. Neoficial, Florin Cârciumaru a recunoscut de multe ori că a primit diverse semnale că dacă nu trece la PD-L sau UNPR, partide de guvernământ, dosarul de la DNA se va finaliza rău pentru el. De asemenea, Ion Călinoiu a susÅ£inut că au existat diverse voci prin partidul pe care-l conduce care aminteau de o plângere a sa la DNA. Aspectele sesizate Å£in, însă, de lucruri absurde ÅŸi au avut menirea de a-i Å£ine în corzi pe cei reclamaÅ£i.

         Serviciile au sesizat neregulile

         DeÅŸi i s-a comunicat că plângerile ar fi fost formulate de doi consilieri municipali ai PD-L, în realitate, dosarul lui Florin Cârciumaru de la DNA Târgu-Jiu s-a format ca urmare a sesizării venite din partea unui serviciu de informaÅ£ii. Pe baza acestora, procurorul s-a autosesizat ÅŸi a început astfel ancheta. „Nu m-au chemat niciodată, au fost audiaÅ£i mai mulÅ£i angajaÅ£i ai Primăriei de către DNA în legătură cu modul de atribuire a insuliÅ£ei omului de afaceri Călin Lemnaru. A fost o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, dar, probabil, cineva a vrut să mă Å£ină în ÅŸah cu dosare penale. Toată acÅ£iunea a fost pur politică”, susÅ£ine Florin Cârciumaru. Åži, aÅŸa cum povestea chiar primarul, el a fost reclamat pentru că i-ar fi dat, prin concesiune insuliÅ£a lui Călin Lemnaru. În ÅŸedinÅ£a de Consiliu Local în care s-a făcut atribuirea, cei care s-au revoltat au fost consilierii PD-L, de aici trăgându-se concluzia că aceÅŸtia au ÅŸi făcut reclamaÅ£ia. În realitate, consilierii municipali „portocalii” nu au semnat nicio plângere, fiind doar audiaÅ£i ca martori. În final, dosarul s-a încheiat cu NUP, dar acesta a fost un subiect îndelung discutat de Florin Cârciumaru cu alÅ£i politicieni care încercau să-l tragă pe edil în barca lor politică. I s-a spus clar că dacă nu va pleca din PSD, dosarele s-ar putea finaliza prost.

         Călinoiu, reclamat pentru ce a făcut în urmă cu 14 ani

         Dacă la Florin Cârciumaru, plângerea avea rolul de a i se promite că dacă trece în alt partid, PD-L sau UNPR, nu va mai avea probleme, la Ion Călinoiu, rolul sesizării a fost să-i încurce apele în propriul partid. Nu de puÅ£ine ori, la PSD sau chiar în cadrul celorlalte partide din USL se discuta că varianta Ion Călinoiu la ÅŸefia Consiliului JudeÅ£ean Gorj n-ar mai fi o variantă bună, ca urmare a dosarului pe care-l are la DNA. Åžeful judeÅ£ului a fost reclamat că în urmă cu mulÅ£i ani ar fi trimis la Primăria BăleÅŸti un jurist pentru a urgenta emiterea unui act de proprietate. Interesul lui Călinoiu nu a existat, trimiterea funcÅ£ionarului la primărie s-a făcut în urma unei sesizări venite din partea unui cetăţean. Procurorii stabilesc faptul că acesta nu i-a cerut nici să facă, nici să nu facă ceva, ci doar să se lămurească asupra situaÅ£iei reclamate. „M-au chemat o singură dată, m-au audiat, n-am citit reclamaÅ£ia, nici nu m-a interesat cine a reclamat, ei mi-au spus că ar fi fost vorba despre fostul primar. Nu ÅŸtiu cine a făcut sesizarea, eu am răspuns întrebărilor. Era o mare aberaÅ£ie ce s-a reclamat”, a declarat Ion Călinoiu, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean Gorj ÅŸi candidatul USL pentru acest post.

         DNA, folosit politic

         Åži dosarul lui Călinoiu s-a finalizat cu NUP. AcÅ£iunile de ÅŸantaj politic au fost făcute de reprezentanÅ£ii partidelor aflate la putere. Åži nu doar pentru politicieni, în acelaÅŸi mod au fost reclamaÅ£i ÅŸi jurnaliÅŸtii care n-au aservit puterea. Este regretabil că, în toată această afacere, a fost implicată o instituÅ£ie a statului de anchetă importantă, cum este DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie. În final, s-a dovedit că nici liderii ÅŸantajaÅ£i nu au cedat ÅŸi nici DNA nu a făcut jocurile politice ale puterii, dând o soluÅ£ie care i-a scos din culpă pe cei doi politicieni ai PSD.

Targu-Jiu, GORJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Încep plățile către fermieri: 100 euro/hectar și 100 euro/UVM porc și pasăre
Ministerul Agriculturii anunță că fermierii urmează să primească...
 
Elevii, scrisoare deschisă pentru candidații alegerilor locale: Să se angajeze să prioritizeze educația!
Consiliul Național al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candi...
 
ANM anunță vreme caldă în minivacanța care urmează, dar și precipitații în unele zone
Vreme caldă și precipitații izolate în minivacanța de 1 Mai și P...
 
Mii de restaurante din stațiunile turistice au fost controlate de ANSVSA: S-au dat amenzi de peste 2 milioane de lei
Inspectorii ANSVSA au controlat în ultima săptămână mii de restau...
 
Sfaturile unui Părinte în pragul Paștelui: Nu vă umpleți doar cu pregătiri de mâncăruri
Părintele Pimen Vlad a oferit românilor o serie de sfaturi în pragu...
 
Să fim recunoscători! Hristos a Înviat!
Paște 2024. Sărbători luminate, tuturor românilor!
 
Atenție români! Nu se eliberează documente în perioada următoare
Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 1-6 mai nu se ...
 
Atenție șoferi! Restricții în trafic pe autostrada A1, de marți până vineri
Centrul Infotrafic anunță că de marți, 7 mai, și până vineri, 1...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Din 13 mai, românii pot investi în titluri de stat TEZAUR cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Zelenski vrea tot mai multe arme de la Europa: Facem presiuni maxime asupra partenerilor noștri

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Satul Gura Siriului nominalizat la concursul Best Turism Villages 2024

» 11 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BUZAU
 
Cîrjan: Municipiul Râmnicu Sărat se află pe drumul cel bun

» 10 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BOTOSANI
 
Comuna Stăuceni face economie la buget cu ajutorul tehnologiei moderne

» 08 Mai 2024 | Comentarii 0