Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Åžtiri È™i evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Sport
 
ATLETISM
Adaugat: 21 Iunie 2013    Actualizat: 21 Iunie 2013

Crosul "Gabriela Szabo" de la Bistriţa, dedicat victimelor atentatului de la Boston

     A opta ediÅ£ie a crosului "Gabriela Szabo", ce se va desfăşura sâmbătă la BistriÅ£a, va fi dedicată victimelor atentatului terorist care a avut loc luna aceasta în timpul maratonului de la Boston, a anunÅ£at vineri, într-o conferinţă de presă, fosta mare atletă.
     "Mâine, la ora 10,00, atunci când se va da startul, Å£in foarte tare ca toÅ£i să păstrăm un moment de reculegere pentru tot ce s-a întâmplat la Boston. Vă spun sincer că am fost extrem de revoltată pentru modul în care unii oameni încearcă să atragă atenÅ£ia. Asemenea evenimente nu trebuie să-ÅŸi aibă locul în sport. (...) Să vii să concurezi cu sufletul deschis ÅŸi să nu mai ajungi acasă este inadmisibil ÅŸi daÅ£i-mi voie să anunÅ£ condoleanÅ£ele mele tuturor celor care ÅŸi-au pierdut prietenii sau rudele în acel eveniment neplăcut pentru noi toÅ£i", a declarat Gabriela Szabo.
     Potrivit Gabrielei Szabo, sportul trebuie să capete o semnificaÅ£ie mult mai largă pentru fiecare, iar evenimentele de promovare a sportului să nu lipsească din niciun oraÅŸ din România.
    "Trăim astăzi într-o lume tare bulversată din toate punctele de vedere, iar sportul înseamnă mult mai mult decât cum îl privim astăzi. Sportul trebuie privit puÅ£in mai larg, înseamnă ÅŸi educaÅ£ie, ÅŸi fair-play, ÅŸi socializare. Într-un cuvânt, cred că sportul înseamnă totul. Cât de frumos socializează copiii prin intermediul computerului ÅŸi cât de timizi sunt ei faţă în faţă! Asemenea activităţi de promovare a sportului, evenimente sportive ar trebui să fie în fiecare oraÅŸ din România", a mai spus fosta mare atletă, în prezent consilier al ministrului tineretului ÅŸi sportului.
     La crosul "Gabriela Szabo" de la BistriÅ£a s-au înscris, până în prezent, peste 1.100 de copii ÅŸi sportivi din 19 judeÅ£e ale ţării. Spre deosebire de ediÅ£iile trecute, în acest an vor avea loc, în paralel, ÅŸi competiÅ£ii de fotbal, tenis, volei ÅŸi baschet.
     La eveniment va fi prezent ÅŸi ministrul tineretului ÅŸi sportului, Nicolae Bănicioiu, iar Gabriela Szabo a anunÅ£at că soÅ£ul ei, antrenorul Zsolt Gyongyossy, va lua startul în cursa de open.

Sursa foto : http://media.moneyweb.ro/image/201303/w460/szabo_52456300.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
 
 
 
ACTUALITATE
 
Un nou aeroport internațional se va construi în România. Va fi singurul din țară cu anumite facilități

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Trei reguli simple pentru ca tenul să arate mai tânăr după 40 de ani

» 27 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0