Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
Adaugat: 05 Februarie 2019    Actualizat: 05 Februarie 2019

      Într-o conferință de presă susținută marți, primarul Municipiului Ploiești, liberalul Adrian Dobre vorbește despre acțiunile Consiliului Local care au dus la majorarea tarifului la termie prin votul majorității PSD-ALDE din Consiliu, în frunte cu președintele CJ Prahova Toader Bogdan.

 

      Reacția primarului Dobre vine în urma declarațiilor pe care le-a făcut președintele CJ în mediul online, declarații prin care încerca să motiveze majorarea tarifului, susținând că Ploieștiul va rămâne fără apă caldă și căldură dacă nu se aplică noile prețuri. Dobre critică lipsa de responsabilitate a CJ față de sistemul termic spunând că pierderile înregistrate sunt de aproximativ 40% iar investițiile lipsesc cu desăvârșire și cu toate acestea, în afară că s-a votat favorabil creșterea prețului la agentul termic, majoritatea PSD-ALDE a fost de acord și cu mărirea tarifului la salubritate. Liberalul atrage atenția și asupra bugetului local care este pus sub presiune din cauza majorării salariilor funcționarilor publici din Primăria Ploiești, măsură luată, de asemenea, de către CJ Prahova.

 

      „Referitor la termie... Am văzut o serie de declarații, inclusiv pe Facebook, din partea unor membrii PSD prin care eu sunt cel care am solicitat majorarea sau am dorit majorarea tarifului la termie. Cred că este mai mult decât evident pentru toată lumea că cei care au votat majorarea tarifului la termie au fost cei de la PSD-ALDE. Pe de altă parte, observ o totală lipsă de profesionalism și o totală lipsă de responsabilitate a unor reprezentanți ai autorităților publice locale și aici mă refer strict la domnul președinte Toader, care pe de o parte vine și spune că el nu are nicio problemă în predarea întregului sistem de producere a agentului termic către municipiul Ploiești - bine, lăsând la o parte că nu se poate face acest lucru într-un termen atât de scurt - dar uită să spună că, de-a lungul timpului, Consiliul Județean, chiar și în perioada în care el a fost președinte, nu și-a respectat obligațiile contractuale” a transmis Adrian Dobre.

 

      Edilul explică faptul că, în municipiul Ploiești mai există o problemă serioasă, cea a salubrizării. Deși social-democrații prahoveni au votat majorarea tarifului la aproximativ 11 lei pentru fiecare ploieștean, CJ nu se îngrijește ca firma de salubrizare să-și facă treaba, municipiul fiind sub asediul gunoaielor.

 

      „PSD-ALDE au votat și majorarea tarifului la salubritate aproape la 11 lei cu TVA inclus, pentru fiecare cetățean din municipiul Ploiești, în condițiile în care în continuare Rosalul nu-și face datoria. În continuare municipiul Ploiești se află sub asediul gunoaielor. Am făcut nenumărate adrese și către ADI, și către Consiliul Județean, către Direcția de Sănătate Publică, ANRSC, către toată lumea să vină să ia măsuri, pe lângă măsurile pe care le-am luat. (...) Cu toate acestea vine frumos PSD cu domnul Toader în frunte și votează cu două mâini creșterea tarifului la salubritate. Eu înțelesesem că un Partid Social ar trebui să-i apere pe cetățeni, să aibă grijă de cetățenii care se află într-o situație dificilă. Se pare că în județul Prahova și în municipiul Ploiești există un paradox în care Partidul Social Democrat, ca să-i apere pe cetățeni, înțelege să facă acest lucru prin creștere de tarife, care nu sunt nici justificate, nici foarte bine fundamentate. Și într-o ipocrizie totală vin și spun că vor acorda subvenție la momentul la care vom aproba bugetul - dar sunt luni de zile în care această subvenție nu va exista - dar, în același timp vin și votează o creștere de salarii care înseamnă o cheltuială de 25 milioane lei în plus la buget. Bani cu care se puteau plăti subvenții pe termie timp de 2 ani de zile de aici înainte, spre exemplu, sau se puteau face cel puțin două centre de radioterapie, sau reprezintă suma de bani pe care noi am avut-o anul trecut ca să reparăm străzi și școli. Asta este realitatea acestui Partid Social Democrat la nivelul municipiului Ploiești. 

 

      După ce vedem cu câtă nonșalanță, cu câtă indiferență și minciună sunt tratate autoritățile publice locale de către Guvern, și vin și ne spun reprezentanții Guvernului că autoritățile publice locale vor primi mai mulți bani - MINCIUNĂ! - și ne mai pun în cârcă și cheltuieli suplimentare - de unde le vom susține, nu știu - venim și la nivel local și cu aceeași minciună nonșalantă noi mărim cheltuielile Primăriei, fără să existe nicio fundamentare, pe susținere pe buget. Asta este ceea ce avem în momentul de față la nivelul municipiului Ploiești. Astea sunt realitățile, așa tratează PSD-ul cetățeanul la nivelul municipiului Ploiești, prin majorări de tarife” a declarat primarul Ploieștiului, Adrian Dobre.

 

 

Sursa foto: ://www.ziarulincomod.ro/video-primarul-adrian-dobre-acuza-ca-guvernul-blocheaza-activitatea-primariei-ploiesti/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Un primar PSD a jignit o persoană seropozitivă: Nu vă apropiați!
Un primar PSD din județul Bacău a jignit o persoană infectată cu H...
 
Siguranța pietonilor, o prioritate a Primăriei Valu lui Traian
Primăria Valu lui Traian a demarat o serie de lucrări de reparații ...
 
61 de UAT-uri din județul Buzău vor primi microbuze pentru transportul elevilor
Consiliul Județean Buzău anunță începerea proiectului „Dotarea ...
 
Mai multe școli din Argeș au primit sume importante de bani. Anunțul președintei PNL Argeș
Alina Gorghiu a anunțat că mai multor școli din Argeș le-au fost a...
 
Spitalul Județean Botoșani își va moderniza sistemele informatice cu fonduri europene
Un proiect de investiții cu fonduri europene, ce vizează modernizare...
 
Persoanele care cultivă ilegal terenuri aparținând CJ Giurgiu, vor fi acționate în instanță
La ultima ședință a Consiliului Județean Giurgiu s-a decis ca pers...
 
Clădirea Primăriei Țăndărei va fi reabilitată energetic
Clădirea în care funcționează Primăria Țăndărei va fi reabilit...
 
O bază sportivă și un bazin de înot se vor construi în zona Târgului săptămânal din Caracal
Cele două investiții se vor realiza cu fonduri de la Compania Națio...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Legea măsurilor fiscale „are mici șanse să meargă mai departe în forma asta”

» 30 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
George Burcea și Viviana Sposub ar fi făcut „un pact ciudățel” în ceea ce privește relația lor

» 29 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Trei metode simple prin care să păstrezi strugurii peste iarnă

» 30 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Festivalul Internațional de Film KINOdiseea va avea loc în perioada 11-15 octombrie
BUCURESTI - ILFOV
» 30 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Președintele PNL Alba Iulia s-a întâlnit cu locuitorii: După mai bine de trei săptămâni de întâlniri...

» 30 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Primăria Focșani anunță deschiderea festivă a anului sportiv școlar 2023-2024

» 29 Septembrie 2023 | Comentarii 0