Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 10 Decembrie 2014

      Maramuresul a ajuns in ultimii 20 de ani sa fie printre destinatiile favorite ale turistilor din tara si strainatate, apreciat indeosebi pentru zonele rurale, traditiile si obiceiurile din preajma sarbatorilor religioase importante, dar si pentru posibilitatea practicarii unui turism variat care satisface toate cerintele unei zone de munte.

      Tour-operatorii romani cat si cei straini au avansat varianta unei combinatii care include Maramuresul, Bucovina si Delta Dunarii, indeosebi pentru strainii care doresc sa viziteze zonele de mare potential turistic ale Romaniei pe durata unei vacante de doua saptamani. 

       Turistii straini care opteaza pentru rezervari prin agentiile de turism solicita de obicei optiunea all-inclusive a pachetului pe toata durata sejurului din tara, insa exista si turisti, indeosebi tinerii sau familiile tinere, care opteaza pentru rezervarea locurilor prin e-mail sau telefon la o pensiune, de unde isi programeaza apoi intreg traseul intern. 

       Turistii romani, indeosebi familistii, prefera scurte vacante la sat cu toate facilitatile incluse la care se mai pot adauga vizitarea unor obiective muzeale, o iesirea cu trenul Mocanita, echitatie, strabaterea unor trasee montane usoare sau participarea la principalele sarbatori alaturi de gazda pensiunii. 

       "Turistii din tara si strainatate sunt interesati ca pe langa facilitatile de cazare, masa sa viziteze muzee, sa participe la o serie de evenimente care se intampla in lumea satului, dar sa faca si scurte iesiri pe munte, plimbari cu trenul mocanita, iar in perioada sezonului rece sa schieze', a spus Maria Pop, proprietara unei pensiuni agroturistice din comuna Sieu. 

       Potrivit ANTREC, in judetul Maramures opereaza peste 440 de unitati de cazare — hoteluri, moteluri, pensiuni rurale si urbane de diferite categorii, majoritatea oferind conditii de confort la standardele unui turism modern. 

      În ultimii ani, turismul rural a deschis noi oportunități prin deschiderea unor proiecte, unele finanțate din fonduri europene, altele de resurse locale și guvernamentale. "Proiectele turistice au antrenat mai multe localități așezate pe Valea Cosăului, dar și cele din satele așezate din apropierea orașului Târgu Lăpuș, fiind doar câteva din perspectivele ce definesc viitorul economic a unor zone mai puțin cunoscute din Maramureș, cu mare posibilitate de extindere a ofertelor odată cu implementarea acestora", a spus purtătorul de cuvânt al CJ Maramureș, Dana Gagniuc Buzura.

      După o stagnare îndelungată, turismul balnear își revine încet odată cu privatizarea și modernizarea unor stațiuni care prin anii '90 au fost aproape abandonate.

      Stațiunea climaterică Ocna Șugatag, situată la poalele Munților Gutâi pe locul unde în urmă cu zeci de ani a funcționat o mină din care se exploata sarea, este renumită în țară pentru tratamentele afecțiunilor reumatice, sistemului nervos periferic și ginecologice. Stațiunea este rezervată aproape la întreaga capacitate indiferent de sezon, iar lângă capacitățile de cazare a stațiunii s-a dezvoltat o mică rețea de pensiuni turistice apte să suplinească nevoia de locuri când stațiunea devine supraaglomerată.

       Stațiunile Dănești—Secret Garden și Băile Cărbunari au revenit spectaculos pe piață odată ce au intrat în exploatare privată, fiind puse în valoare după ani întregi când au rămas aproape nefolosite. Aici se tratează afecțiuni gastro-intestinale și hepato-biliare cu sprijinul unui corp medical specializat, combinat cu micile excursii de relaxare. Investițiile în cele două stațiuni depășesc un milion de euro și încep să fie căutate pentru calitatea serviciilor medicale oferite celor care vin aici pentru tratamente.

        Mica stațiune Coștiui, așezată în apropierea municipiului Sighetu Marmației și care oferea tratamente pentru boli ale aparatului locomotor, ginecologice și reumatice, e acum singura stațiune care din motive ce țin de administrația locală n-a izbutit să se reașeze în categoria celor care oferă servicii medicale la standarde actuale.

        În schimb, cabanele din pitoreasca stațiune Izvoarele (Munții Gutâi, a 800 metri altitudine) e una din cele trei stațiuni montane căutate pentru sporturile de iarnă cât și pentru mici vacanțe la sfârșitul săptămânii. De aici se poate ajunge cu ușurință pe vârful Igniș, iar un drum forestier scurtează legătura cu DN 18 pentru deținătorii mașinilor de teren. Vârful Igniș a devenit o atracție pentru iubitorii muntelui, fiind considerat unul din locurile presupus sacre din țară, unde organismul se reîncarcă energetic.

       De asemenea, stațiunile alpine Mogoșa, Șuior, Cavnic și Borșa sunt locurile preferate ale celor care practică schiul pentru pârtiile lungi și dotările specifice sportului alb.

       Stațiunile Șuior și Cavnic au fost modernizate, remodelate și adaptate cerințelor specifice sporturilor de iarnă, având dotări și baze hoteliere moderne. Pe durata iernii, în cele două stațiuni ajung frecvent la sfârșitul săptămânii mulți turiști din Ungaria pentru schi și relaxare, însă pe durata verii acestea sunt mai puțin frecventate, facilitățile de cazare fiind închiriate pentru diferite evenimente, conferințe și întâlniri organizate de companii românești și străine.

sursa foto:http://traditiidinmaramures.weebly.com/uploads/1/5/7/1/15711070/808199_orig.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
 
 
 
ECONOMIE
 
Românii din străinătate vor putea cumpăra titluri de stat

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Târg de Florii cu produse montane românești, în curtea Ministerului Agriculturii

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cabana Negoiu, prima cabană montană construită în România
SIBIU
» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0