Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
ACTUALITATE
Adaugat: 01 Iulie 2016

      Deputatul Sebastian Ghiţă a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor DNA Ploieşti în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte, între care şantaj, dare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, se arată în rechizitoriu.

       Potrivit documentului, Ghiţă a uzat de dreptul prevăzut de articolul 83 aliniatul 1 Cod de procedură penală şi nu a dat declaraţii în această cauză.

      Omul de afaceri Theodor Berna a fost santajat de deputatul Sebastian Ghita, acesta din urma cerandu-i o importanta suma de bani pentru a stopa difuzarea pe un post de televiziune de materiale denigratoare la adresa societatii Tehnologica Radion, controlata de Berna, reiese din rechizitoriul prin care Ghita a fost trimis in judecata, dar si din datele postate pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

      Potrivit rechizitoriului, la data de 14 martie a fost inregistrat un denunt la DNA Ploiesti formulat de un om de afaceri din care rezulta ca, in cursul lunii martie 2011, inculpatul Sebastian Aurelian Ghita l-ar fi constrans sa-i remita o importanta suma de bani pentru a inceta difuzarea, prin intermediul unui post de televiziune detinut de Ghita (Realitatea Tv- n.r.), a unor materiale denigratoare la adresa societatii pe care afaceristul o controla.


      Din datele mentionate in rechizitoriu, dar si din cele postate pe site-ul instantei supreme reiese ca omul de afaceri implicat in cauza este Theodor Berna, iar societatea vizata de materialele denigratoare era Tehnologica Radion.

       Pe de altă parte, procurorul Liviu Tudose, fost şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, deferit justiţiei în dosarul lui Ghiţă pentru pentru luare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, a recunoscut că îl cunoaşte pe Ghiţă şi că "este posibil" să îi fi oferit acestuia date referitoare la un dosar al PCA în perioada de confidenţialitate a cercetărilor.

       "Procurorul magistrat Tudose Liviu Mihail (...) a recunoscut că îl cunoaşte pe deputatul Sebastian Ghiţă de la începutul anilor 2000 şi "este posibil' ca în cursul anului 2013, în perioada de confidenţialitate a cercetărilor efectuate în dosarul (...) P/2013, când erau în derulare măsuri de supraveghere tehnică, Ghiţă Sebastian Aurelian să fi venit la locuinţa sa din (....) judeţul Prahova, pentru a-i solicita furnizarea unor informaţii din dosarul instrumentat de procurorul (...). Inculpatul Tudose Liviu Mihail a recunoscut că "este posibil' să-l fi informat pe Ghiţă Sebastian despre numele procurorului de caz şi al ofiţerilor delegaţi în cauză, însă a considerat irelevante aceste informaţii. Acesta a afirmat că nu mai ştie dacă Ghiţă Sebastian Aurelian i-a cerut să-i furnizeze date referitoare la măsurile de supraveghere tehnică dispuse în dosar", se precizează în rechizitoriu.

       Potrivit unor surse judiciare, PCA Ploieşti efectua la acel moment cercetări în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care ulterior au fost trimişi în judecată mai mulţi inculpaţi, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, Răzvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma aflată în relaţii apropiate cu Sebastian Ghiţă, dar şi oameni de afaceri ale căror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autorităţile publice din Prahova.

      Totodată, Tudose a relatat că, începând cu toamna anului 2013, deputatul Sebastian Ghiţă a început să vină din ce în ce mai des la locuinţa sa, solicitându-i, în mod insistent, să-l salveze "pe moşu', fiind previzibil că ancheta PCA va ajunge la acesta. Surse judiciare au declarat că "moşu" era Mircea Cosma, la acel moment preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

      "De asemenea, inculpatul Tudose Liviu Mihail a recunoscut, la data de 21.03.2016, când a fost audiat în calitate de suspect, că a folosit relaţia cu Ghiţă Sebastian Aurelian, acreditând însă ideea că urmărea să cunoască unele încercări de afectare a dosarului sau scurgeri de informaţii (...). Inculpatul Tudose Liviu Mihail a recunoscut şi faptul că avea cunoştinţă de planul de anchetă, denumirile câtorva societăţi, câteva nume de persoane din dosarul nr. (...) P/2013, 'în condiţiile în care procurorul de caz (...) venea des şi îmi prezenta aspecte din anchetă'", se mai precizează în documentul citat.

      Conform rechizitoriului, omul de afaceri a precizat ca se constituie parte civila in cauza cu sumele de bani care au fost achitate in baza respectivului contract de prestari servicii, fiind vorba despre un total de 610.202, 96 lei.

sursa foto:http://www.observatorulph.ro/images/stories/2015/03-martie/01/sebastian-ghita.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
CFR Călători: Mai multe trenuri vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște
CFR Călători a anunțat suplimentarea numărului de trenuri în peri...
 
MAE, avertisment pentru români în contextul conflictului dintre Israel și Iran
Alertă de călătorie și îndemn la precauție.
 
Borrell: Țările UE să trimită urgent sisteme antirachetă în Ucraina, altfel rețeaua de electricitate va fi distrusă
Șeful politicii externe a UE îndeamnă țările europene să trimit...
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!
„E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”.
 
A fost adoptată Strategia Națională de Educație Financiară; are trei direcții de acțiune
Ministerul Educației a anunțat că Strategia Națională de Educați...
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani
„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ...
 
De la anul va intra în vigoare obligativitatea colectării textilelor. Prețul hainelor ar urma să crească
Ministrul Mediului a anunțat că de la 1 ianuarie 2025, va intra în ...
 
Medic psiholog, despre consumul de droguri: Provoacă distrugere de neuroni și de sinapse
Un psiholog atrage atenția că marijuana comercializată la noi în ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
MAE, atenționare de călătorie pentru 1 Mai

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INTERNATIONALE
 
Macron: Să fim lucizi, Europa poate muri!

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
 Opt obiceiuri sănătoase în sarcină

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sâmbătă, 27 aprilie, se redeschid Canionul și Tiroliana 7 Scări

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Principalele proiecte ale candidatului PNL la Primăria Poiana Teiului

» 26 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL HUNEDOARA
 
Candidatul PNL la CJ Hunedoara: Județul merită să fie condus de o echipă liberală vizionară

» 25 Aprilie 2024 | Comentarii 0