Legea privind înfiinÈ›area È™i funcÈ›ionarea Punctelor Gastronomice Locale a fost promulgată de preÈ™edintele României, Klaus Iohannis. Proiectul de lege a fost iniÈ›iat de un grup de parlamentari PNL È™i PSD È™i a fost votat pe 29 noiembrie de Camera DeputaÈ›ilor ca for decizional cu unanimitate de voturi.
În lege se arată că Punctul Gastronomic este o unitate de valorificare a producÈ›iei primare locale, situate într-o locaÈ›ie rurală, unde se prepară È™i se servesc mâncăruri specifice zonei direct consumatorului final, maximum 15 persoane.
„Produsele alimentare din oferta Punctului Gastronomic Local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producÈ›ia primară de la nivelul exploataÈ›iei proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători È™i colectori de produse forestiere nelemnoase” se arată în lege.
Te-ar putea interesa: Ciucă, mesaj de Ziua Minorităților Naționale: Celebrăm diversitatea culturală, etnică și religioasă
Ne poÈ›i urmări pe Facebook sau poÈ›i descărca aplicaÈ›ia gratuit È™i te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: https://informatiahr.ro/la-bilbor-a-fost-deschis-primul-punct-gastronomic-local-din-nordul-judetului/