Sosuri pentru tortilla
Trei sosuri, fără E-uri, bune de te lingi pe degete, pentru ca filmul de seară să fie o adevărată relaxare.
Ingrediente
Sos roÅŸu
Ingrediente:
50 g unt
2 linguri de bulion
2 gălbenuşuri
3 linguriţe cu vin roşu
2 linguriţe de zahăr
piper
sare
Sos de avocado
Ingrediente:
1 avocado
2 linguri cu smântână grasă
2 gălbenuşuri
zeamă de lămâie
ulei
sare
Sos de brânză
Ingrediente:
25 g unt
1 linguriţă cu făină
100 ml lapte
100 g cremă de brânză
2 linguriţe cu parmesan
Mod de preparare
Sos roÅŸu
Mod de preparare:
1. TopeÅŸte untul ÅŸi apoi ia-l de pe foc ÅŸi amestecă-l cu bulionul. Freacă bine gălbenuÅŸurile cu zahărul până obÅ£ii o pastă fină ÅŸi adaugă vinul, iar la urmă amestecă pasta de tomate. Drege gustul cu sare ÅŸi piper.
Sos de avocado
Mod de preparare:
1. Fierbe un gălbenuÅŸ de ou ÅŸi amestecă-l cu unul crud ÅŸi vreo trei linguri cu ulei, apoi adaugă smântâna ÅŸi la urmă pulpa de avocado pasată foarte fin.
2. PotriveÅŸte gustul de sare ÅŸi acreÅŸte după gust cu zeamă de lămâie.
Sos de brânză
Mod de preparare:
1. Pune la topit untul într-o cratiţă mică, adaugă făina ÅŸi amestecă rapid pentru a nu face cocoloaÅŸe. Când a început să se îngroaÅŸe, toarnă ÅŸi laptele ÅŸi amestecă iute folosind un tel.
2. Fierbe 1-2 minute, apoi ia de pe foc ÅŸi adaugă crema de brânză ÅŸi parmezanul. Amestecă până obÅ£ii o pastă omogenă. Pentru că foloseÅŸti brânzeturi nu mai e nevoie de sare.
Sursa foto: Facebook.com