Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Lifestyle
 
CULINAR
Adaugat: 17 Mai 2018    Actualizat: 17 Mai 2018

Spaghete cu sos pesto

Ingrediente: 200 gr spaghete, 2-3 linguri sos pesto, 1 lingura sos de piper, -oregano, busuioc, parmezan sau mozzarella, sare si piper.

Mod de preparare:

Se fierb pastele conform cu instructiunile de pe ambalaj, eu am folosit Panzani. Dupa ce s-au fiert le-am pus intr-un bol si am adaugat peste ele sosul pesto, sosul de piper, oregano si sau busuioc, sare si piper dupa gust si la final, deasupra am presarat cu mozzarella sau la fel de gustos ar fi cu parmezan sau mai bun? :)

Aripioare cu sofran si orez cu fructe

Ingrediente: 5-7 aripioare, sucul de la 1 lamaie, cateva firicele de sofran, 200 ml supa, 1 ceapa mare, sare, piper, 1 cana de orez, 2-3 caise uscate, o jumatate de pumn de stafide, o jumatate de pumn de merisoare, putin sofran, sare.

Mod de preparare:

Se stoarce lamaia si se amesteca cu sofranul, sarea, piperul si ceapa taiata inele. Peste ele se adauga aripioarele si se amesteca bine.
Se toarna amestecul intr-un vas de yena cu capac, se adauga si supa si se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Intre timp se face orezul.
Il turnati intr-o tigaie si il incingeti pana apar pete de alb mat pe bob si orezul lasa un miros dulceag. Dupa care se stinge cu apa si se adauga fructele uscate, sofranul si sare dupa gust.

Snitel vienez cu cous-cous

Ingrediente: pentru snitele: 500 gr carne slaba de porc, sare si piper, 2 oua, 3-4 linguri lapte, faina, pesmet, ulei pentru prajit;

                   pentru cus-cus: 250 gr cus-cus, 2 l apa, sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 4 lingurite sos iutel (de la Bunatati din natura).

Mod de preparare:

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. 
Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet
Punem pe foc tigaia cu uleiul. Dam fiecare bucata de carne pe rand prin faina, ou si apoi pesmet si prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Scoatem carnea prajita pe prosoape de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Intr-un vas punem aprox 2 l de apa si lasam sa fiarba cu putina sare. Cand fierbe apa, adaugam cus-cus-ul si lasam la fiert aprox 10 minute. Oprim focul si mai lasam 2-3 minute, apoi strecuram si trecem cus-cus-ul pe sub un jet de apa rece.
Separat intr-o tigaie mai adanca/wok punem 2 linguri de ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Punem peste ceapa cus-cus-ul, adaugam sare si piper si sos iutel si amestecam.
Si e gata pranzul: snitel, cus-cus si castraveti murati.

sursa foto: http://www.kitchme.com/recipes/light-lemon-pesto-spaghetti, 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Masca pentru păr lucios a Corinei Caragea – Se poate prepara acasă și este o minune pentru podoaba capilară
Corina Caragea a dezvăluit secretul părului lucios.
 
Scruburi homemade pentru piele, recomandate de dermatologi
Dermatologii recomandă să folosim scruburi pentru piele pe care le p...
 
Uleiul de neem și beneficiile pe care le aduce părului și scalpului
Uleiul de neem este, spre exemplu, ideal pentru înlăturarea mătreț...
 
Cele mai bune materiale pentru perna de dormit
Un somn odihnitor necesită o pernă confortabilă.
 
Pe ce să te axezi când realizezi machiajul de Paște ca să îți pui în evidență calitățile
Machiajul este metoda de a ne pune în valoare frumusețea naturală ...
 
Fier de călcat sau stație de călcat - Iată ce oferă amândouă ca să știi ce să alegi
Aspectul impecabil al hainelor este esențial pentru a avea o imagine ...
 
Cum trebuie să aplici corect crema cu factor de protecție
Crema cu SPF este cea care poate reduce cu 80% îmbătrânirea prematu...
 
Spanac cu ouă, un mic dejun turcesc, rapid de preparat și extrem de delicios
Rețeta unui mic dejun turcesc, delicios și foarte rapid de preparat....
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
CFR Călători: Din 14-15 iunie, toate trenurile duc la Marea Neagră

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Boloș: Guvernul trebuie să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între deficit și realizarea investițiilor

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0
 
COPII SANATOSI
 
Trei sfaturi simple pentru a-i ține pe copii departe de ecrane

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În această seară se va putea vizita gratuit, în premieră, Muzeul Pompierilor Militari Brașoveni

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Două blocuri din Zlatna vor intra în lucrări de anvelopare

» 18 Mai 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Timișoara a prelungit termenul de selecție pentru bugetarea participativă

» 17 Mai 2024 | Comentarii 0