Supa cremă din conopidă este foarte cremoasă, nu are niciun agent de îngroÈ™are, este slab calorică, are indice glicemic mic, o textură spumoasă È™i este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă.
Datorită faptului că este aÈ™a de simplă, e bună doar în sezonul conopidei, aceasta trebuie să fie proaspătă È™i albă, în niciun caz cumpărată din supermarket în extrasezon. Iată de ce avem nevoie pentru patru porÈ›ii:
Se desface conopida buchete mari È™i apoi se taie felii. Într-o oală se încing două linguri de ulei È™i se adaugă ceapa tocată. Se lasă pe foc mic să se înmoaie, aproximativ 15 minute, dar fără să se rumenească. Se adaugă usturoiul strivit È™i chimenul È™i se mai sotează încă un minut. Apoi se adaugă conopida, 650 mililitri de supă de legume sau apă, sarea È™i piperul iar după ce a început să fiarbă, se lasă la foc mic cu capacul pus încă 20-25 de minute, până conopida este fiară complet. Se dă la blender până devine foarte cremoasă, È™i se drege de sare, piper È™i chimen.
Chorizo se taie cubuleÈ›e sau fâÈ™ii È™i se pune în tigaie cu 1, 2 linguri de ulei. După ce se rumeneÈ™te uÈ™or se scoate, iar în uleiul aromat se adaugă pâinea tăiată cubuleÈ›e mici. Se presară piper negru È™i se rumenesc bine, până devin crocante. Se scot peste chorizo. Supa se serveÈ™te cladă, presărată cu chorizo, crutoane È™i pătrunjel verde.
Sursa foto: //www.e-retete.ro/retete/supa-crema-de-conopida-cu-chorizo?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+retete-culinare-online+%28e-Retete.ro+-+Noutati%29