Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
COMUNA POIANA CAMPINA
Poiana Campina, PRAHOVA
Comentarii 0 Comentarii

                    SCOALA "INV. ION MATEESCU" POIANA-CÂMPINA

                                                - scurt istoric -

    Primul lăcaş de cult care îndeplineşte o funcţie instructiv-educativă în comuna Poiana-Câmpina a fost Mănăstirea Poiana, ctitorită de Toma Cantacuzino, în cadrul căreia preotul Ion Ionescu pune în anul 1860 bazele învăţământului din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

     Timp de 47 de ani (1869-19169) destinele educaţiei tinerelor generaţii sunt conduse de către preotul Ioniţă Grigorescu, care prin activitatea intensă şi susţinută ca dascăl este considerat "părintele şcolii din Poiana-Câmpina".

     Baza materială a şcolii a evoluat de la primul local de şcoală alcătuit dintr-o singură cameră într-o casă particulară, la prima şcoală cu două săli de clasă şi o cancelarie construită în 1911pe terenul unde se află astăzi magazia uzinei SC. Petroutilaj SA.

     Primul aşezământ modern de şcoală primară a fost creat şi condus de Ion Mateescu. Acesta s-a născut în anul 1898 în satul Drăgăneasa, comuna Proviţa de Jos, a urmat cursurile Şcolii Normale Buzău şi s-a stabilit în comuna Poiana-Câmpina în anul 1919, unde a locuit şi a muncit până la moartea sa în anul 1993.

     Din anul 1923 până la 1 septembrie 1959, Ion Mateescu a fost directorul şcolii primare din Poiana-Câmpina, perioadă în care a desfăşurat o bogată activitate cultural-ştiinţifică şi publică.

     Clădirea şcolii din 1923, situată pe locul actualei săli de sport, a fost alcătuită la început din două săli de clasă şi o casă a şcolii, transformată astăzi în Grădiniţa Poiana-Câmpina. Sub conducerea directorului Ion Mateescu, şcoala s-a extins cu încă o sală de clasă, iar la 1 noiembrie 1931 s-a eliberat actul de inaugurare al şcolii de către Ministrul Şcoalelor de atunci, Nicolae Iorga.

     Clădirea actuală a şcolii dotată cu 16 săli de clasă, un laborator de fizică -chimie, un laborator de biologie, două laboratoare de informatică, bibliotecă, club, cancelarie, cabinet director, secretariat, arhivă şi grupuri sanitare a fost reconstruită în timpul domnului director Ion Cosmoiu, sprijinit de către cadrele didactice şi întreaga comunitate, după ce cutremurul din 7 martie 1977 a dârâmat aproape total şcoala.

     Începând cu anul 2003, Consiliul de Administraţie al şcolii condus de doamna directoare Cotruţ Silvia, a propus Inspectoratului Şcolar Prahova ca ziua de 1 Noiembrie să fie declarată Ziua Şcolii, iar şcoala să poarte numele celui care a însemnat cel mai mult pentru învăţământul din Poiana-Câmpina: "INV. ION MATEESCU".

     În prezent SCOALA "INV. ION MATEESCU" POIANA-CÂMPINA este condusă de doamna directoare Gabriela Cazacu, profesor de matematică.


 
 

Articole

Ziua României 2015
Vineri 27 noiembrie 2015, Primăria comunei Poiana-Câmpina, Școala Gimnazială „Inv. Ion Mateescu“ și Biblioteca „Dimitrie Gusti“ au marcat unul dintre cele mai importante evenimente ale anului: Ziua României.
 

» 02 Decembrie 2015 | Comentarii 0
 
Sfârșit de an școlar 2014-2015
Cu ocazia terminării anului școlar 2014-2015, Sala de Festivități a Școalii Gimnaziale „Inv. Ion Mateescu” din Poiana-Câmpina a fost neîncăpătoare : copii mici și mari, părinți, bunici, dascăli, unii veseli pentru că vacanța mare a sosit...
 

» 26 Iunie 2015 | Comentarii 0
 
Hașdeu
”Monumente prahovene”,
 

» 15 Aprilie 2015 | Comentarii 0
 
Să învățăm să facem prăjituri
...activitate ”culinară”
 

» 15 Aprilie 2015 | Comentarii 0
 
„Primăvara în suflet de copil”
Proiectul „Oaspeți dragi sosesc în prag” se află la cel de-al treilea an, consecutiv, când elevii Școlii Gimnaziale „Vlad Mușatescu” sat Găgeni, comuna Păulești și elevii Școlii Gimnaziale „Inv. Ion Mateescu” Poiana-Câmpina se întâlnesc.
 

» 15 Aprilie 2015 | Comentarii 0
 
Întreceri sportive - Săptămâna altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun!
În cadrul activităților „Școlii altfel
 

» 15 Aprilie 2015 | Comentarii 0
 
Unirea Principatelor Române
La Școala Gimnazială „Inv. Ion Mateescu” din Poiana-Câmpina, vineri 23 ianuarie 2015, elevii au sărbătorit Mica Unire împreună cu profesori și învățători, alături fiindu-le și doamna directoare Gabriela Cazacu.
 

» 29 Ianuarie 2015 | Comentarii 0
 
 Ziua Culturii Naționale și Dor de Eminescu
Școala Gimnazială „Înv. Ion Mateescu” Poiana-Câmpina a participat cu elevi de la clasele V-VIII la evenimentul dedicat Zilei Culturii Naționale și a marelui poet Mihai Eminescu organizat de Biblioteca „Dimitrie Gusti” din comuna Poiana-Câmpina.
 

» 29 Ianuarie 2015 | Comentarii 0
 
 Serbări dedicate lui Moș Crăciun la Școala Gimnazială  „Inv. Ion Mateescu” din Poiana-Câmpina
ltima săptămână dinaintea vacanței de iarnă a fost una dintre cele mai frumoase periaoade ale anului, momente în care copiii de la Școala Gimnazială „Inv. Ion Mateescu” din Poiana- Câmpina
 

» 20 Decembrie 2014 | Comentarii 0
 
    „Împreună pentru copiii noștri!”
„Împreună pentru copiii noștri!” este titlul parteneriatului dintre clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale „Inv. Ion Mateescu” Poiana-Câmpina, condusă de doamna profesor Cunningham-Dragomir Maria și Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Câmpina.
 

» 20 Decembrie 2014 | Comentarii 0
 
1
...
...
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
„Valoarea investiției este de 25,6 milioane de lei”.
 
„Avem la Galați un adevărat record de investiții în educație”...
 
Maria Stoian, deputat PNL de Teleorman, anunță că persoanele intere...
 
Județul Vaslui are o strategie turistică pentru perioada 2022-2028.
 
Consiliul Județean Buzău anunță începerea proiectului „Dotarea ...
 
Un primar PSD din județul Bacău a jignit o persoană infectată cu H...
 
La ultima ședință a Consiliului Județean Giurgiu s-a decis ca pers...
 
 
 
 
STIRI JUDETUL BRAILA
 
Primarul Brăilei, supărat pe opoziție: Au pus poze cu mormântul meu, al părinților

» 04 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Senator de Bacău: Persoanele cu autism vor beneficia de terapii și consiliere decontate de casa de sănătate

» 03 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
Primăria Moșna a modernizat drumul către satul Alma Vii

» 02 Octombrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Președintele PNL Alba Iulia s-a întâlnit cu locuitorii: După mai bine de trei săptămâni de întâlniri...

» 30 Septembrie 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Primăria Focșani anunță deschiderea festivă a anului sportiv școlar 2023-2024

» 29 Septembrie 2023 | Comentarii 0