Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Administratie
 
COMUNA POIANA CAMPINA
Poiana Campina, PRAHOVA
Comentarii 0 Comentarii

                    SCOALA "INV. ION MATEESCU" POIANA-CÂMPINA

                                                - scurt istoric -

    Primul lăcaş de cult care îndeplineşte o funcţie instructiv-educativă în comuna Poiana-Câmpina a fost Mănăstirea Poiana, ctitorită de Toma Cantacuzino, în cadrul căreia preotul Ion Ionescu pune în anul 1860 bazele învăţământului din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

     Timp de 47 de ani (1869-19169) destinele educaţiei tinerelor generaţii sunt conduse de către preotul Ioniţă Grigorescu, care prin activitatea intensă şi susţinută ca dascăl este considerat "părintele şcolii din Poiana-Câmpina".

     Baza materială a şcolii a evoluat de la primul local de şcoală alcătuit dintr-o singură cameră într-o casă particulară, la prima şcoală cu două săli de clasă şi o cancelarie construită în 1911pe terenul unde se află astăzi magazia uzinei SC. Petroutilaj SA.

     Primul aşezământ modern de şcoală primară a fost creat şi condus de Ion Mateescu. Acesta s-a născut în anul 1898 în satul Drăgăneasa, comuna Proviţa de Jos, a urmat cursurile Şcolii Normale Buzău şi s-a stabilit în comuna Poiana-Câmpina în anul 1919, unde a locuit şi a muncit până la moartea sa în anul 1993.

     Din anul 1923 până la 1 septembrie 1959, Ion Mateescu a fost directorul şcolii primare din Poiana-Câmpina, perioadă în care a desfăşurat o bogată activitate cultural-ştiinţifică şi publică.

     Clădirea şcolii din 1923, situată pe locul actualei săli de sport, a fost alcătuită la început din două săli de clasă şi o casă a şcolii, transformată astăzi în Grădiniţa Poiana-Câmpina. Sub conducerea directorului Ion Mateescu, şcoala s-a extins cu încă o sală de clasă, iar la 1 noiembrie 1931 s-a eliberat actul de inaugurare al şcolii de către Ministrul Şcoalelor de atunci, Nicolae Iorga.

     Clădirea actuală a şcolii dotată cu 16 săli de clasă, un laborator de fizică -chimie, un laborator de biologie, două laboratoare de informatică, bibliotecă, club, cancelarie, cabinet director, secretariat, arhivă şi grupuri sanitare a fost reconstruită în timpul domnului director Ion Cosmoiu, sprijinit de către cadrele didactice şi întreaga comunitate, după ce cutremurul din 7 martie 1977 a dârâmat aproape total şcoala.

     Începând cu anul 2003, Consiliul de Administraţie al şcolii condus de doamna directoare Cotruţ Silvia, a propus Inspectoratului Şcolar Prahova ca ziua de 1 Noiembrie să fie declarată Ziua Şcolii, iar şcoala să poarte numele celui care a însemnat cel mai mult pentru învăţământul din Poiana-Câmpina: "INV. ION MATEESCU".

     În prezent SCOALA "INV. ION MATEESCU" POIANA-CÂMPINA este condusă de doamna directoare Gabriela Cazacu, profesor de matematică.


 
 

Articole

Parteneriatul Găgeni
Activitatea „Oaspeți dragi sosesc în prag!” s-a desfășurat pe data de 12 decembrie 2014 și a fost condusă de doamna profesor în învățământul primar Claudia Paraschiv de la Școala Gimnazială Găgeni-Păulești, locul unde a avut loc întâlnirea.
 

» 20 Decembrie 2014 | Comentarii 0
 
Daruri de la AFC Fortuna Poiana-Câmpina pentru echipele de fotbal din cadrul Școlii                       Gimnaziale „Înv. Ion Mateescu” Poiana-Câmpina
AFC Fortuna Poiana-Câmpina a început promovarea sportului în școli, astăzi 25 noiembrie 2014 fiind oaspeți la Școala Gimnazială „Înv. Ion Mateescu” din localitatea noastră.
 

» 26 Noiembrie 2014 | Comentarii 0
 
 Crosul Toamnei - 7 noiembrie 2014
La data de 7 noiembrie 2014, la Poiana-Câmpina a avut loc o nouă ediție a Crosului Toamnei
 

» 25 Noiembrie 2014 | Comentarii 0
 
 Consiliul elevilor
In data de 05.11.2014, la sediul Bibliotecii comunale „Dimitrie Gusti” Poiana-Câmpina, a avut loc Ședința de constituire a Consiliului Locala al copiilor din comună.
 

» 25 Noiembrie 2014 | Comentarii 0
 
  Ziua Școlii
In data de 31 octombrie 2014, în sala de festivități a Școlii Gimnaziale „Inv. Ion Mateescu” Poiana-Câmpina a avut loc o activitate cultural-artistică dedicată „Zilei Școlii”
 

» 25 Noiembrie 2014 | Comentarii 0
 
 Ziua Armatei Române
La final, elevii au depus flori, iar oficialitățile au depus coroane și jerbe la monumentul ridicat în memoria comandantului Armatei Române în Primul Război Mondial- Alexandru Averescu.
 

» 25 Noiembrie 2014 | Comentarii 0
 
 „Let’s do it!”
Sâmbătă, 27 septembrie 2014, în comuna Poiana-Câmpina, la fel ca și în alte localități a avut loc campania „Let’s do it Romania!” La această activitate au participat membri ai comunității locale, elevi și cadre didactice.
 

» 25 Noiembrie 2014 | Comentarii 0
 
 Excursie pe ruta Poiana-Câmpina
Copiii au fost însoțiți de cadre didactice, reprezentanți ai primăriei locale și chiar de domnul primar Alin Moldoveanu, care a sponsorizat această excursie.
 

» 25 Noiembrie 2014 | Comentarii 0
 
Inceput de an scolar 2014-2015
Primarul Alin Moldoveanu însoțit de colegi a făcut turul școlii vizitând fiecare clasă, în parte, adresându-le copiilor cuvinte de încurajare de a participa cu drag la cursurile școlare deoarece „școala este o șansă mare unică în viață”.
 

» 25 Septembrie 2014 | Comentarii 0
 
Festivalul Sportului si culturii
Profesorul de educaţie fizică şi sport, domnul Turosu Ionel, împreună cu un grup de 20 de copii, selectaţi de la toate clasele, campioni la diferite sporturi: cros, tenis de masă, fotbal şi şah s-au prezentat, joi 10.04.2014 la Brebu .
 

» 14 Aprilie 2014 | Comentarii 0
 
2
...
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Primăria Homoroade face demersuri pentru a înființa o rețea de gaz...
 
Primarul din Caransebeș susține că spațiile verzi din fața blocur...
 
Concurs pentru ocuparea funcției contractuale de execuție de muncito...
 
Reprezentantul primarului Coliban în consiliile de administrație nu ...
 
Municipiul Reghin primește 25 de milioane de lei de la Ministerul Dez...
 
Locuitorii comunei Mihai Eminescu se vor putea vaccina fără programa...
 
Organizația liberală a Sectorului 1 susține că primarul USR-PLUS C...
 
La următoarea ședință a Consiliului Local al Sectorului 4 se va vo...
 
 
 
 
STIRI JUDETUL BACAU
 
Ce spune primarul Viziteu după ce instanța a respins cererea de contestare a bugetului înaintată de Prefectura Bacău

» 18 Iunie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SIBIU
 
La Sibiu, Primăria va moderniza complet pasajul pietonal Șaguna

» 17 Iunie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
La Aiud, Primăria nu a mai acordat ajutorul social persoanelor care au refuzat să efectueze munca în folosul comunității

» 16 Iunie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VRANCEA
 
Angajații Primăriei Focșani au protestat din cauza întârzierii salariilor

» 15 Iunie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Peste 4 milioane de lei pentru proiecte de cultură quality, de la Consiliul Județean Timiș

» 14 Iunie 2021 | Comentarii 0