Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 18 Iulie 2019

       Cei care vor să scape de aglomerația ce se formează pe Valea Prahovei, mai ales în weekend, dar își doresc totuși să se relaxeze într-un cadru natural, pitoresc și liniștit, pot opta pentru Valea Doftanei. Este o zonă mai puțin cunoscută, dar care se dezvoltă din ce în ce mai mult și atrage tot mai mulți turiști cu frumusețile ei. 

 

       Valea Doftanei se regăsește la o jumătate de oră de mers după orașul Câmpina și, chiar și drumul până acolo, ce șerpuiește printre coline și sate, te îmbie la relaxare și voie bună. Adăpostită de văile Prahovei și Teleajănului, între păduri și munți nu mai înalți de 1.600 de metri, Valea Doftanei abundă de peisaje spectaculoase, aer curat și liniște. 

       Documentele spun că zona caselor pitorești, răsfirate pe dealuri, care formează comuna Valea Doftanei a fost locuită din secolul al XVI-lea, în timpul domniei lui Radu Paise, potrivit idepentruvacanta.ro. Aici există mai multe atracții turistice ce merită vizitate într-o scurtă minivacanță, dintre care amintim: Lacul Păltionoasa, Cheile Doftanei, Munții Grohotis, Rezervația Glodeasa și ruinele Bisericii Vechi din Trăisteni. Cei pasionați de plimbări pe două roți pot parcurge traseul Valea Doftanei - Cornu - Câmpina, pentru a admira pe îndelete minunile oferite de această zonă incredibilă din nordul județului Prahova.

       Atracția principală este, bineînțeles, barajul Paltinu, „o mică mare a Subcarpaților”, o întidere de apă pe o suprafață de 3 kilometri ce oferă priveliști încântătoare în fiecare anotimp, culoarea lacului schimbându-și nuanța de la verde smarald, la turcoaz. 

       De vizitat sunt și Cheile Doftanei care oferă priveliști asemănătoare celor de la Cheile Bicazului și spații în care se pot instala campinguri pitorești. Zona este o arie protejată declarată sit de importanță comunitară în 2011 pentru a conserva 10 habitate, potrivit ro.wikipedia.org. 

       Nu în ultimul rând, trebuie vizitate Ruinele Bisericii Vechi din Trăisteni, de pe traseul spre Brașov, construită între anii 1926-1942 și renumită pentru arhitectura deosebită după care a fost ridicată. În pronaosul bisericii se află și un tablou pictat al unuia dintre marii suverani ai țării noastre, Regele Mihai I, potrivit republikanews.ro. 

       Turiștii care ajung pe aceste meleaguri nu ar trebui să plece fără să deguste faimoasa cașcavea, făcută după o rețetă veche de 100 de ani și păstrată cu sfințenie de femeile din sat care au învățat-o de la un grec ce a străbătut la pas aceste pământuri, scrie ideipentruvacanta.ro. Se spune că nu există în țară cașcavea mai bună ca cea din Valea Doftanei, iar Festivalul Cașcavelei stă să întărească importanța acestui produs tradițional. 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa fotos:  ://prahova-news.ro/stire/festivalul-cascavelei-a-inceput-trei-zile-de-spectacole-si-prosuse-culinare-care-iti-lasa-gura-apa-va-asteapta-la-valea-doftanei-galerie-fotovideo-1792://blog.hotelguru.ro/ce-sa-faci-in-rezervatia-glodeasa-din-judetul-prahova/://www.valeadoftanei.ro://www.ziarulincomod.ro/noi-atractii-pentru-turisti-in-valea-doftanei-descopera-locurile-minunate-pe-care-le-poti-vizita/://www.youtube.com/watch?v=D3txp79H5-M://locuridinromania.ro/judetul-prahova/comuna-valea-doftanei/barajul-paltinu.html://constantinnistor.wordpress.com/2012/10/20/drumetie-pe-valea-doftanei/

PRAHOVA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
 
 
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ECONOMIE
 
Poșta Română: Program special între 1-6 mai. Detalii despre livrarea pensiilor

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
La sfârșitul lunii se redeschide Domeniul Regal Săvârșin cu un târg de primăvară

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0