Pestera Closani este una dintre cele mai cunoscute pesteri din Romania, fiind localizata in judetului Gorj, foarte aproape de Satul Closani, din Localitatea Pades si ascunde unele dintre cele mai impresionante formatiuni sculptate in peretii calcarosi de aici.
Aflata in zona de protectie a Parcului National Domogled – Valea Cernei, accesul catre Pestera Closani se realizeaza foarte simplu, fiind localizata la o distanta de aproximativ 50 km de Targu Jiu si in jur de 17 km de Baia de Arama. Aceasta pestera, situata intr-o zona pitoreasca din nordul Muntilor Mehedinti, este o adevarata atractie naturala, fiind protejata de lege, intrucat a fost declarata rezervatie naturala de tip mixt.
Pestera Closani este localizata la o altitudine de aproximativ 440 metri, iar galeriile sale se desfasoara pe o lungime ce masoara putin peste 1000 metri, pe doua planuri orizontale, numite Galeria Laboratoarelor si Galeria Matei Ghica. Interiorul acestor galerii este impresionant, peretii interiori fiind decorati cu numeroase formatiuni calcaroase. De-a lungul galeriilor au fost sculptate diverse coloane, flori de calcit, stalagmite si stalactite, albe sau de diferite nuante de rosu.
In interiorul Pesterii Closani au fost descoperite in jur de 70 de specii de animale microscopice, folosite in diverse experimente de catre specialisti, dar si o specie de lilieci, numita Rhinolophus ferrumequinum (liliacul troglofil). Datorita tuturor bogatiilor pe care le ascunde si care trebuie protejate, acest adevarat monument spelogic nu poate fi vizitat decat cu aprobarea Institutului de Cercetari Speologice Emil Racovita din Bucuresti.