Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 16 Februarie 2020

        În județul Olt se regăsesc o mulțime de obiective ce atrag prin istoria, cultura și spiritualitatea lor. Spre exemplu, în Olt au fost descoperite vestigii arheologice preistorice, care au fost încadrate în cultura Criș, cultura Vădastra și cultura Sălcuța. Tot în această zonă a țării noastre se află o mulțime de lăcașuri de cult, precum și case memoriale ale unor personalități importante din România. Iată câteva locuri de vizitat în județul Olt, potrivit bunadimineata.ro:

 

Slatina

        Reședința de județ a fost atestată documentar acum circa 650 de ani și se mândrește cu o moștenire istorică bogată și bine conservată. Centrul vechi al Slatinei este recunoscut pentru clădirile istorice ce așteaptă să fie descoperite. Turiștii care ajung în Slatina trebuie să viziteze Mănăstirea Clocociov, care datează din 1594, dar și parcul natural ce adăpostește lacul de acumulare și Schitul Strehareț, ridicat în secolul al XVII-lea. Printre obiectivele ce nu trebuie ratate în Slatina se mai numără: Cofetăria „La atletul albanez”, cea mai veche firmă privată din țara noastră; podul de peste Olt, primul pod metalic din România construit peste un râu, care datează din 1891; Muzeul Județean; Muzeul de Etnografie; monumentul dedicat eroinei Ecaterina Teodoroiu, etc.

 

Caracal

        A fost atestat documentar în 1538, dar aici au fost descoperite urme de locuire ce datează din paleolitic, neolitic și din epoca bronzului. În orașul Caracal trebuie admirate și ruinele unui turn vechi din perioada romană. De asemenea, se mai pot vizita Complexul arhitectural „Curtea Domnească”, Parcul „Constantin Poroineanu” (al treilea ca mărime din Europa), Muzeul Romanțului, Monumentul Eroilor, Casa Memorială „Iancu Jianu”.

 

Stoicănești

        Sute de turiși sunt atrași anual de două ansambluri monahale din Stoicănești. Primul este format din două biserici, denumite bisericile-surori pentru că sunt construite în aceeași curte, dar la o distanță de câteva sute de ani. Din prima biserică, realizată în jurul anului 1700, se mai pot vedea decât niște ruine. A doua biserică a fost ridicată la sfârșitul anilor 1800 și a fost pictată de cunoscutul artist român Gheorghe Tătărescu. Un alt lăcaș de cult impresionant din Stoicănești, devenit o veritabilă atracție turistică, este biserica-bordei, îngropată pe jumătate în pământ. Aceasta face parte din Complexul muzeal-etnografic Boianu-Stoicănești, care cuprinde patru pavilioane în care este reprodusă viața țăranului român din secolul al XVIII-lea; aici se află o serie de exponate unice în lume.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: : ://audiotravelguide.ro/statuie-ecaterina-teodoroiu-slatina///wikimapia.org/9414789/ro/Podul-rutier-peste-Olt-1892://bunadimineata.ro/de-dimineata/travel-calatorii/10-cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-olt/5/://visitromanati.wordpress.com/2011/03/30/curtea-domneasca-din-caracal/

OLT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
Casa care apare pe bancnota de 10 lei este expusă la Muzeul Astra din...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0