Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
CLADIRI ISTORICE
Adaugat: 09 Martie 2018    Actualizat: 09 Martie 2018
 
StangaStanga
DreaptaDreapta

    Teatrul Elisabeta, situat la etajul II al cladirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta, Nr. 45, se numara printre noile locatii semnate “Elisabeta”, functionand ca una dintre cele mai originale locatii neconventionala ce gazduieste un nou teatru independent.

     Construita in stil eclectic, noua noastra locatie, Teatrul Elisabeta, este intr-o cladire monument arhitectural, ce datează din anul 1912, fiind una dintre cele mai semnificative cladiri reprezentand stilul arhitectural al epocii. La sfarsitul secolului al XIX-lea - inceputul secolului al XX-lea, arhitectura orasului incepea sa prinda contur la parametrii exigentelor occidentale, cladirea Teatrului Elisabeta facand parte din configuratia cladirilor ridicate la standarde europene, monumente ce marginesc de-o parte si de alta Bulevardul Elisabeta.

     Ridicata de catre arhitectul Rudolf Quich pe terenul baronului de origine vieneza Jules de Waldberg, acesta a insuflat din punct de vedere arhitectural stilul eclectic a artei occidentale prin ansamblul elementelor de design care tin atat de modernism, artdeco cat si de clasicism. De-a lungul timpului, cladirea a reprezentat sediul mai multor importante institutii ale statului, cum ar fi Clubul Austro Ungar si Micul Senat al Romaniei.

      Stagiunea 2013-2014, prima stagiunea a Teatrului Elisabeta a insemnat peste 50 de spectacole, unele jucate cu casa inchisa (400 de locuri), a mai insemnat un numar de peste 10.000 de spectatori, 3 concerte Direcţia 5 si zeci de actori, de la Maestrul Radu Beligan, la Dan Puric, Medeea Marinescu, Horatiu Malaele, Marius Manole, Adriana Trandafir, Gabriel Fatu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Istavan Teglas. Li se vor alatura in noua stagiune: Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Carmen Tanase, Iarina Demian, Nicolae Urs, Aurelian Temisan, Bogdan Stanoevici, Radu Gheorghe, Gabi Costi, etc.

     Cehov, Anthony Michineau, Jean Cocteau, Caragiale, Neil Simon sunt dramaturgii-capete de afis ai Teatrului Elisabeta, urmand ca Shakespeare, Gogol, Matei Visniec, Ray Cooney si Hristo Boicev sa li se alăture in actuala stagiune.

     Elisabeta isi doreste sa devina un spatiu cultural complex. Teatrul inseamna o experinta complexa, vizionarea unui spectacol de teatru presupune si intalnirea cu prietenii, posibila la Coffee & Bistro Elisabeta, aflat la parterul cladirii. Teatrul inseamna o cina romantica cu persoana iubita dupa vizionarea spectacolului, cina accesibila printr-un pachet special, Dinner & A Show. Foyere, care vor functiona ziua ca spatiu expozitional, se vor transforma in pragul spectacolelor intr-o eleganta cafenea.

     Elegantul Restaurant Elisabeta, cu o capacitate de 120 de persoane si care dispune de o scena profesionista este gazda concertelor de jazz, blues si protagonistii unor seri memorabile au fost Irina Sârbu, Ciprian si Tudor Parghel, Ozana Barabancea, Aylin, Anca Sigartau, Manuela Cara, Victor Bucur, etc.

     Teatrul Elisabeta si Restaurantul Elisabeta organizeaza o gama larga de evenimente culturale: teatru, muzică, dans, vernisaje, conferinte, lansari de carte. In noua stagiune zeci de artisti vor performa pentru mii de spectatori si prieteni ai Teatrului Elisabeta, facand din tanarul spatiu cultural una dintre cele mai populare spatii culturale ale Bucurestiului.

Sursa foto: http://www.bucuresti-news.ro/Files/uploads/840-ugsr-elisabeta.jpg, http://www.teatrul-elisabeta.ro/wp-media/pic-prezentare-04.jpg, http://www.teatrul-elisabeta.ro/wp-media/pic-prezentare-04.jpg,

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
Refugiul montan din județul Covasna va fi amplasat la o altitudine de...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0