Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 25 Februarie 2019

      Sulina este orașul situat la cea mai joasă altitudine din România, și anume 3,5 metri sub nivelul mării. De asemenea, Sulina este cea mai estică localitate a țării noastre și a Europei cu o istorie milenară. A fost atestată documentar în una dintre cele mai apreciate lucrări politico-geografice, în anul 950, în tratatul „De administrando imperio”, al basileului bizantin Constantin al VII-lea Porfirogenitul, unde se vorbește de `Solina`.

 

      De-a lungul timpului, orașul Sulina a avut câțiva ani reprezentativi, cum ar fi anul 1857 - Sulina beneficiază de prima linie telegrafică, ce făcea legătura cu orașul Galați; 1878 - Sulina devine porto franco, un port cu statut de extrateritorialitate, caracterizat de neutralitate pe timp de război, cu anumite privilegii fiscale; 1903 - Sulina se bucură de prima linie telefonică ce conecta Portul Sulina de Portul Galați. Din cauza faptului că navele care veneau în brațul Suila întâmpinau probleme de orientare, la începutul secolului XVII s-a construit un far și clădirile administrative necesare. Cunoscut sub numele de `Farul Observator`, acest edificiu, deși a fost restaurat, este una dintre cele mai importante atracții ale orașului, fiind reținut în special din filmul românesc `Toate pânzele sus`. 

 

      `Cimitirul maritim Sulina`, unic în România și chiar în Europa, este o altă atracție importantă a orașului. Cimitirul a dus renumele Sulinei în toate colțurile lumii, fiind o dovadă clară a cosmopolitismului localității, dar și a dezvoltării sale în Europa vremurilor de odinioară. În `Cimitirul maritim Sulina` se odihnesc pe vecie prințese, nepoate de voievozi, ingineri, consului, alături de pescari, muncitori în port, hamali, într-un conglomerat așa cum nu s-a mai întâlnit de credințe și confesiuni.

 

      Orașul Sulina așteaptă să fie descoperit și să încânte turiștii cu poveștile sale despre un trecut frumos, cum ar fi cea despre Palatul fostei Comisiuni Europene a Dunării, sau cea a Uzinei de apă care au dus, printre altele, la declararea orașului, în august 2000, „obiectiv de interes național”. La Sulina, frumușețile Dunării și Mării Negre se întrepătrund într-un mod absolut minunat.

 

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://pensiuneagigantfish.ro/excursii-delta-dunarii/far-sulina/. ://romania.directbooking.ro/prezentare-sulina-informatii-poze-imagini-2166.aspx. ://www.radioconstanta.ro/2018/02/07/orasul-sulina-are-din-aceasta-luna-doi-medici-de-familie/. ://travelcity.ro/vacanta-la-capatul-tarii-sulina-delta-dunarii/. ://viziteazadelta.ro/destinatii-in-delta-dunarii/sulina/

TULCEA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Gura Portiței este o destinație din Delta Dunării tot mai căutată...
 
În județul Alba se regăsește una dintre emblemele Transilvaniei. ...
 
Munții din țara noastră oferă în orice anotimp priveliști impres...
 
Una dintre emblemele Timișoarei este podul de fier din Iosefin, de pe...
 
A fost lansat clipul de promovare a Țării Făgărașului și site-ul...
 
Cum se poate ajunge la Cascada Vadu Crișului.
 
Târgul de artă și antichități din Constanța se află în Piața ...
 
Unic în România, „Drumul care unește”, aproape de finalizare. ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Ministrul Sănătății vrea prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile

» 12 August 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Guvernul a stabilit care sunt cele 25 de boli pentru care este obligatorie carantina sau izolarea

» 11 August 2020 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Ce culori se poartă în sezonul toamnă-iarnă 2020

» 11 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
De unde să vezi panorama Brașovului?
BRASOV
» 10 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Primăria Brașov a alocat 47,74 milioane de lei pentru izolarea termică a unor blocuri sociale

» 12 August 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CARAS SEVERIN
 
Prefectul Gâfu vrea reabilitarea `Turnului de pe deal` din Grădinari

» 10 August 2020 | Comentarii 0