Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 25 Februarie 2019
TULCEA
Comentarii 0 Comentarii

      Sulina este orașul situat la cea mai joasă altitudine din România, și anume 3,5 metri sub nivelul mării. De asemenea, Sulina este cea mai estică localitate a țării noastre și a Europei cu o istorie milenară. A fost atestată documentar în una dintre cele mai apreciate lucrări politico-geografice, în anul 950, în tratatul „De administrando imperio”, al basileului bizantin Constantin al VII-lea Porfirogenitul, unde se vorbește de `Solina`.

 

      De-a lungul timpului, orașul Sulina a avut câțiva ani reprezentativi, cum ar fi anul 1857 - Sulina beneficiază de prima linie telegrafică, ce făcea legătura cu orașul Galați; 1878 - Sulina devine porto franco, un port cu statut de extrateritorialitate, caracterizat de neutralitate pe timp de război, cu anumite privilegii fiscale; 1903 - Sulina se bucură de prima linie telefonică ce conecta Portul Sulina de Portul Galați. Din cauza faptului că navele care veneau în brațul Suila întâmpinau probleme de orientare, la începutul secolului XVII s-a construit un far și clădirile administrative necesare. Cunoscut sub numele de `Farul Observator`, acest edificiu, deși a fost restaurat, este una dintre cele mai importante atracții ale orașului, fiind reținut în special din filmul românesc `Toate pânzele sus`. 

 

      `Cimitirul maritim Sulina`, unic în România și chiar în Europa, este o altă atracție importantă a orașului. Cimitirul a dus renumele Sulinei în toate colțurile lumii, fiind o dovadă clară a cosmopolitismului localității, dar și a dezvoltării sale în Europa vremurilor de odinioară. În `Cimitirul maritim Sulina` se odihnesc pe vecie prințese, nepoate de voievozi, ingineri, consului, alături de pescari, muncitori în port, hamali, într-un conglomerat așa cum nu s-a mai întâlnit de credințe și confesiuni.

 

      Orașul Sulina așteaptă să fie descoperit și să încânte turiștii cu poveștile sale despre un trecut frumos, cum ar fi cea despre Palatul fostei Comisiuni Europene a Dunării, sau cea a Uzinei de apă care au dus, printre altele, la declararea orașului, în august 2000, „obiectiv de interes național”. La Sulina, frumușețile Dunării și Mării Negre se întrepătrund într-un mod absolut minunat.

 

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://pensiuneagigantfish.ro/excursii-delta-dunarii/far-sulina/. ://romania.directbooking.ro/prezentare-sulina-informatii-poze-imagini-2166.aspx. ://www.radioconstanta.ro/2018/02/07/orasul-sulina-are-din-aceasta-luna-doi-medici-de-familie/. ://travelcity.ro/vacanta-la-capatul-tarii-sulina-delta-dunarii/. ://viziteazadelta.ro/destinatii-in-delta-dunarii/sulina/


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Stațiunea de la poalele Bucegilor denumită și Perla Carpaților est...
 
Conacul Bellu din Prahova ascunde o poveste tristă - legenda lui Odet...
 
La nord de orașul Cluj-Napoca se află Mănăstirea Nicula, într-un ...
 
Inima lui Isus din Lupeni este o statuie neobișnuită, asemănătoare...
 
Cascada Toplița este un obiectiv turistic unic în România și al do...
 
Publicația britanică The Guardian a inclus România printre cele 20 ...
 
Iată cinci atracții turistice mai puțin cunoscute din Hunedoara car...
 
Aeroportul cu numărul 18 din România va deveni funcțional începân...
 
 
 
 
STIRI TURISM
 
Românești, peștera cu o acustică impresionantă
TIMIS
» 20 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Top cele mai frumoase locuri de vizitat în județul Vaslui
VASLUI
» 19 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Sibiul a primit cea mai bună cotație a ghidului Michelin

» 18 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Brașovul va avea un aeroport funcțional la sfârșitul anului

» 17 Ianuarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cascada Toplița - singura cascadă cu apă termală din România
HARGHITA
» 16 Ianuarie 2020 | Comentarii 0