Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 25 Februarie 2019
TULCEA
Comentarii 0 Comentarii

      Sulina este orașul situat la cea mai joasă altitudine din România, și anume 3,5 metri sub nivelul mării. De asemenea, Sulina este cea mai estică localitate a țării noastre și a Europei cu o istorie milenară. A fost atestată documentar în una dintre cele mai apreciate lucrări politico-geografice, în anul 950, în tratatul „De administrando imperio”, al basileului bizantin Constantin al VII-lea Porfirogenitul, unde se vorbește de `Solina`.

 

      De-a lungul timpului, orașul Sulina a avut câțiva ani reprezentativi, cum ar fi anul 1857 - Sulina beneficiază de prima linie telegrafică, ce făcea legătura cu orașul Galați; 1878 - Sulina devine porto franco, un port cu statut de extrateritorialitate, caracterizat de neutralitate pe timp de război, cu anumite privilegii fiscale; 1903 - Sulina se bucură de prima linie telefonică ce conecta Portul Sulina de Portul Galați. Din cauza faptului că navele care veneau în brațul Suila întâmpinau probleme de orientare, la începutul secolului XVII s-a construit un far și clădirile administrative necesare. Cunoscut sub numele de `Farul Observator`, acest edificiu, deși a fost restaurat, este una dintre cele mai importante atracții ale orașului, fiind reținut în special din filmul românesc `Toate pânzele sus`. 

 

      `Cimitirul maritim Sulina`, unic în România și chiar în Europa, este o altă atracție importantă a orașului. Cimitirul a dus renumele Sulinei în toate colțurile lumii, fiind o dovadă clară a cosmopolitismului localității, dar și a dezvoltării sale în Europa vremurilor de odinioară. În `Cimitirul maritim Sulina` se odihnesc pe vecie prințese, nepoate de voievozi, ingineri, consului, alături de pescari, muncitori în port, hamali, într-un conglomerat așa cum nu s-a mai întâlnit de credințe și confesiuni.

 

      Orașul Sulina așteaptă să fie descoperit și să încânte turiștii cu poveștile sale despre un trecut frumos, cum ar fi cea despre Palatul fostei Comisiuni Europene a Dunării, sau cea a Uzinei de apă care au dus, printre altele, la declararea orașului, în august 2000, „obiectiv de interes național”. La Sulina, frumușețile Dunării și Mării Negre se întrepătrund într-un mod absolut minunat.

 

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://pensiuneagigantfish.ro/excursii-delta-dunarii/far-sulina/. ://romania.directbooking.ro/prezentare-sulina-informatii-poze-imagini-2166.aspx. ://www.radioconstanta.ro/2018/02/07/orasul-sulina-are-din-aceasta-luna-doi-medici-de-familie/. ://travelcity.ro/vacanta-la-capatul-tarii-sulina-delta-dunarii/. ://viziteazadelta.ro/destinatii-in-delta-dunarii/sulina/


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Festivalul Internațional de Film Ploiești va avea loc în perioada 8...
 
Povestea clădirii reconstruite de 3 ori în 200 de ani.
 
Casa Memorială Veronica Micle a fost construită în anul 1834 de ni...
 
Dealul cu chip de om este locul despre care se spune că Ștefan cel M...
 
Concert extraordinar la Sala Radio: cântecele Mariei Tănase într-o ...
 
Crăciunul este sărbătoarea favorită a românilor și, deși unii a...
 
Un eveniment de bun gust în Timișoara, care promovează vinul de cal...
 
Pumpkin Festival promite cel mai mare zid de dovleci sculptați și lu...
 
 
 
 
ATRACTII TURISTICE
 
Castelul Lupilor, un obiectiv turistic impresionant din Hunedoara
HUNEDOARA
» 20 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Gaudeamus 2019. Târgul de carte promite noutăți provocatoare
BUCURESTI - ILFOV
» 19 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Peștera Moanei
BIHOR
» 18 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Târgul de vinuri GoodWine 2019
BUCURESTI - ILFOV
» 17 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, un loc unicat în România
IALOMITA
» 16 Noiembrie 2019 | Comentarii 0