Slow Food este o mișcare internațională care va avea un eveniment dedicat în România peste două săptămâni, mai exact în perioada 22-24 martie, la Sibiu. Acesta este primul eveniment de acest tip ce va avea loc la noi în țară.
Evenimentul se desfășoară în peste 160 de țări, iar persoanele înscrise în această mișcare militează pentru protejarea de resurse și patrimoniu local. Slow Food se bazează pe ideea de a se consuma și folosi numai mâncare locală și de sezon. 13 comunități Slow Food de la noi din țară se vor întâlni pentru prima oară de la înființarea acestui concept.
De asemenea, Slow Food este și o organizație care promovează mâncarea locală și tradițională, încurajează colaborarea cu fermierii și evidențiază beneficiile ecosistemelor locale; este opusul fast food. Seria evenimentelor din Sibiu debutează pe data de 22 martie 2019, cu o conferință tematică, denumită „Slow Food și Slow Travel”, ce va avea loc între orele 15:00-18:00 la Casa Artelor. Pe data de 23 martie, participanții sunt așteptați în aceeași locație cu produse simbol ale comunităților Slow Food din România.
La Muzeul din Dumbrava Sibiului, în ultima zi a evenimentului - 24 martie - se vor desfășura o serie de ateliere culinare și un tur de cultură gastronomică, între orele 11:00 și 14:00. Potrivit degustam.ro, acest eveniment nu are legătură cu proiectul `Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019`, iar un preparat inedit de încercat la Slow Food este „jufla”, o prăjitură cu cânepă din Moldova.
Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://mytransylvania.ro/campania-mananca-local/