Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 05 Martie 2020

        Autoritățile din Saschiz au anunțat că lucrează la realizarea unui proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile, ce va fi depus în exercițiul bugetar viitor, cu ajutorul căruia va fi posibilă reabilitarea tunelelor secrete care legau, în vechime, Cetatea de Refugiu din secolul al XIV-lea, cunoscută și ca Cetatea Țărănească, de centrul satului, potrivit business24.ro.

  

        „În spatele cetății este un pasaj secret, prin care se putea coborî din cetate în timpul unor asedii, pentru a se face aprovizionarea. Acel pasaj va fi refăcut fiindă toată lumea va fi interesată să coboare prin fântână, printr-un sistem de lift-găleată, apoi să meargă prin tunelul subteran și să ajungă în spatele cetății. Dorim să fie atractivă și dorim să fie un motor de dezvoltare turistică. (...) Mai este unul (n.r. un tunel) despre care se spune că ieșea în biserică din centrul satului, care are câteva sute de metri. Cred că și acela ar fi de realizat” a spus primarul din Saschiz. 

  

        La 4 kilometri de Saschiz, pe un deal înalt de 681,5 metri, mai există o atracție turistică cu o legendă frumoasă care atrage tot mai mulți pasionați de istorie, și nu numai. Este vorba despre Cetatea Urșilor, datată în jurul anilor 2500 î. Hr. - 1800 î. Hr. care, potrivit cercetătorilor, a contribuit la apărarea locuitorilor împotriva invadatorilor sau a intemperiilor vermii. În susținerea acestei teorii stă `valul de pământ` specific așezărilor din neolitic. 

  

        Localnicii din Saschiz povestesc cu nostalgie istorioare transmise prin viu grai, din tată în fiu, despre uriașii care trăiau în vechime într-o cetate construită pe cel mai înalt deal din zonă și aveau un mod ciudat de a interacționa cu oamenii. Se spune că, pentru a se feri de furia uriașilor, sătenii adunau de pe dealuri pietrele rotunde pe care aceștia ar fi putut să le arunce asupra lor și le înșirau la porțile caselor lor mici, astfel născându-se pavajul specific satelor săsești, vizibil și astăzi, denumit de localnici „floaster”.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.blogprinvizor.ro/2009/09/20/saschiz-cetatea-taraneasca-unesco/://art-historia.blogspot.com/2008/09/cetatea-si-biserica-sasesca-din-saschiz.html://www.bzi.ro/cetatea-uriasilor-din-inima-ardealului-foto-1185597://www.lumeasatului.ro/articole-revista/turism/4479-cetatea-de-la-saschiz-renovata-cu-bani-europeni.html

MURES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Stânca Dochiei este o atracție turistică învăluită în mister, d...
 
Un obiectiv turistic din București cu o istorie încărcată.
 
În Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița se află o peșteră și ...
 
Se spune că în acest loc au fost îngropați noaptea, în secret, o ...
 
Acvariul „Profesor Ion Borcea” din Constanța face parte din Compl...
 
Bastionul Țesătorilor face parte din vechea cetate Brașov și de-a ...
 
Vama Medievală din Bran a fost stabilită de Mircea cel Bătrân la T...
 
În Lacul Negru nu trăiește niciun pește, însă crește o plantă ...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Botezatu, declarații uimitoare despre relația Biancăi cu Bodi: „O poveste cu năbădăi... Ei au consumat deja...”

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
SPORT
 
Liga 1 revine pe 12 iunie. Care va fi primul meci

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Sfaturi pentru a evita deteriorarea hainelor

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Îngerul Căzut sau Monumentul Tineretului, un simbol al Canalului Dunăre-Marea Neagră
CONSTANTA
» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ALBA
 
Primăria Ciugud, parteneriat cu o firmă din Alba pentru realizarea și testarea unei stații de dezinfectare pentru accesul în spații publice

» 04 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TIMIS
 
Primăria Buziaș a anunțat construirea unei baze sportive moderne

» 03 Iunie 2020 | Comentarii 0