Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 27 Februarie 2020

        Rășinari este o localitate mică, aflată la 12 kilometri de Sibiu și se arată ca o replică rurală a burgului: străzi întortocheate, case cu aspect de cetăți, curți interioare pline de verdeață, turla bisericii ce se înalță maiestuoasă din mijlocul satului, formând o imagine tipică din zona Transilvaniei. Așezarea a fost denumită Rășinari din cauză că oamenii locului cutreierau pădurile din zonă și adunau rășina brazilor, ce era folosită în gospodării, dar și vândută în târguri, potrivit romaniaturistica.ro.

  

        Satul, atestat documentar în anul 1204, face parte din Mărginimea Sibiului, iar în mijlocul lui se poate admira o biserică ortodoxă ce datează din 1758 și se mândrește cu o serie de fresce exterioare impresionante. Cel mai plăcut mod de a ajunge în Rășinari este cu tramvaiul din Sibiu, acesta străbate câteva văi pitorești ce formează un peisaj de neratat. 

  

        Aici sunt păstrate cu sfințenie, chiar și în zilele noastre, tradițiile transmise din strămoși, legate de transhumanță, dar și multe alte activități conexe, precum: crearea vestimentațiilor unice, confecționarea obiectelor casnice cu specific local, construcții renumite, etc. Toate satele ce formează Mărginimea Sibiului s-au concentrat, de-a lungul timpului, asupa unui obicei strămoșesc: creșterea oilor, însă ciobanii din Rășinari sunt recunoscuți pentru practicarea transhumanței oilor, ei ajung cu ele până în Munții Caucaz și în Serbia.

  

        În Rășinari există numeroase obiective turistice, printre care se află: Casa filozofului Emil Cioran, Casa memorială Octavian Goga, Biserica ortodoxă cu hramul Cuvioasa Paraschiva (monument istoric); Biserica ortodoxă cu hramul Sfânta Treime; Casa Episcopală (construită din lemn în 1710); Muzeul etnografic; Mausoleul mitropolitului Andrei Șaguna; Cetatea feudală de pământ (construită în secolul XIII-XIV).

  

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.sibiu-turism.ro/Ce-vizitam-Cultura-si-patrimoniu-Patrimoniu-religios-Patrimoniul-ortodox-Biserica-ortodoxa-Cuvioasa-Paraschiva-Rasinari.aspx://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/lansare-de-carte-in-tramvai-transportul-public-electric-in-sibiu-si-in-romania-7835829://webwestphotos.wordpress.com/2014/11/23/the-colourful-town-of-rasinari/://ro.wikipedia.org/wiki/Fișier:Rasinari_02.jpg://www.pinterest.com/pin/227291112413803240/

SIBIU
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Mănăstirea Piatra Scrisă se află în județul Caraș Severin.
 
Valea Regilor se află în județul Mureș și impresionează prin pei...
 
În județul Harghita se află o stațiune mai puțin cunoscută, îns...
 
Un folclor bogat, locuri încântătoare, bucate tradiționale delicio...
 
Muzeul de Artă Constanța a fost înființat în 1961 și inițial av...
 
Mai multe localități din Suceava, Bihor și Bistrița-Năsăud au fo...
 
Lacu Sărat este un sat din Brăila unde se practică turismul balnear...
 
Un lăcaș de cult cu un trecut zbuciumat; a fost mistuit de flăcări...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Ioana Simion și Ilie Năstase, în divorț, dar împreună: „Suntem în post, trebuie să iertăm”

» 16 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
ANAF scoate mașini la licitație

» 16 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
De ce să folosești balsam în rutina de îngrijire a părului

» 16 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Izvorul și stâncăriile de la Câmana
MEHEDINTI
» 16 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL MARAMURES
 
Primarul unei localități din Maramureș oferă 500 de lei locuitorilor care semnalează aruncarea gunoaielor pe stradă

» 16 Aprilie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Primăria Câmpina va primi finanțare din fonduri europene pentru construirea unei săli de sport la Școala „B.P. Hașdeu” din municipiu

» 15 Aprilie 2021 | Comentarii 0