Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 09 Aprilie 2019

       Orașul Satu Mare se află la 20 de minute de mers cu mașina de granița de nord-vest cu Ungaria, are o moștenire austro-ungară pregnantă și a fost menționat pentru prima dată în anul 1181. Atunci, se ridica pe locul legendarului Castrum Zotmar, o fortăreață amintită în cronicile din secolul al X-lea, de la care își trage numele. Orașul actual s-a format prin unirea, în secolul al XVIII-lea, a două localități: Satmar și Mintiu. 

 

       Centrul vechi al orașului se află în apropierea Pieței Libertății, este mare și are o formă neregulată, iar grădina publică oferă un bine-venit răgaz după o zi de vizitat. Ținând cont că este foarte aproape de vechiul punct vamal de la Petea, orașul a fost mereu un loc de popas pentru călătorii în drum spre Ungaria. În capătul sudic al pieței se remarcă cu ușurință fațada Hotelului Dacia, în stil secesionist, construit în 1902 după un proiect premiat de Odon Lechner.

 

Iată câteva obiective turistice care merită vizitate dacă vă aflați în Satu Mare:

 

       1. Muzeul Județean Satu Mare - o clădire impresionantă construtiă în 1842, în stil neogotic care adăpostește colecțiile românești de arte frumoase și decorative.

 

       2. Teatrul de nord - funcționează într-o clădire construită în 1899, în stil neoclasic. Sala de spectacole a fost construită să cuprindă 800 de locuri și este decorată în stucatură, cu motive specifice epocii.

 

       3. Monumentul ostașului român - a fost ridicat în 1963, pe un soclu în formă de trunchi de piramidă, placat cu travertin, pe care se află așezată statuia, lucrată în piatră, a ostașului român, ținând în mâna stângă stindardul biruinței, tricolorul, ridicat în poziție verticală, iar în dreapta o ramură de stejar lipită de faldurile tricolorului, simbolul tăriei române. 

 

       4. Catedrala Romano-Catolică - a fost construită pe urmele vechii cetăți Castrum-Zothmar, în anul 1844, dar din cauza nisipului, fundația s-a surpat și a fost reconstruită în întregime în perioada 1908-1909.

 

       5. Biserica reformată cu lanțuri - un monument semnificativ pentru imaginea arhitecturii orașului în secolul al XVIII-lea. A fost construită de-a lungul a 9 ani, în perioada 1793-1802 în concepția arhitecturală de manieră barocă a lui Preinlich Sigismund.

 

       6. Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului - respectă stilul bisericilor românești cu brâul exterior specific. Intrarea se face printr-un portal monumental - arcade sprijinite pe șase coloane.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://actualitateasm.ro/stiri/44676-programul-manifestarilor-organizate-de-muzeul-judetean-satu-mare-cu-prilejul-noptii-albe-a-muzeelor/.  ://portalsm.ro/2017/10/spectacol-teatrul-de-nord-satu-mare-deschide-noua-stagiune/. ://www.satmareanul.net/2018/04/23/ziua-fortelor-terestre-marcata-la-monunmentul-ostasului-roman-fotogalerie/.  ://www.informatii-romania.ro/listing/catedrala-romano-catolica-din-satu-mare/.  ://concurs.cristis.ro/index/215/BISERICA%20REFORMATA%20“CU%20LANTURI%20SATU%20MARE.html.  ://www.presasm.ro/foto-un-milion-de-euro-pentru-reabilitarea-catedralei-ortodoxe-din-satu-mare/.  ://www.romania-insider.com/romania-travel-satu-mare

SATU-MARE
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Datorită decorațiunilor de Sărbători, orașul Craiova a fost nomin...
 
La MNAR se vor putea vizita gratuit o serie de galerii cu ocazia Zilei...
 
Schitul Bradu se află în satul Gurguiata, județul Vâlcea, în apro...
 
Comuna Dognecea se află în județul Caraș-Severin și este compusă...
 
Se anunță parade militare, concerte și spectacole cu drone, la Alba...
 
Stațiunea Straja va fi mult mai atractivă în acest an pentru iubito...
 
Târgul de Crăciun de la Sibiu se va desfășura în Centru Vechi: Pi...
 
 
 
 
EDUCATIE
 
Consiliul Național al Elevilor: Guvernul are o atitudine ignorantă! Sunt necesare măsuri pentru evitarea valului 5 al pandemiei

» 05 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Autoritățile din România anunță primele măsuri împotriva transmiterii tulpinii Omicron

» 04 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
CULINAR
 
Cum prepari cel mai bun sos pesto

» 03 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Circuite turistice în București, pentru copii
BUCURESTI - ILFOV
» 04 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IALOMITA
 
Primarul municipiului Slobozia a pregătit o mulțime de surprize locuitorilor odată cu venirea sărbătorilor de iarnă

» 05 Decembrie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GIURGIU
 
Deputat de Giurgiu: Lucrările la drumul de legătură DN5-Vama Giurgiu sunt în grafic

» 03 Decembrie 2021 | Comentarii 0