Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 19 Decembrie 2019

        Aproape de municipiul Piatra-Neamț, în zona împădurită a comunei Gârcina s-a format, de-a lungul timpului, un „colț de rai”, unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural din țara noastră, Lacul Cuejdel, potrivit viziteazaneamt.ro.

 

        Rezervația se regăsește în bazinul hidrografic superior al Cuiejdiului (afluent pe stânga al Bistriței). Zona de alimentare a lacului este înconjurată de Vârful Tarnițelor, Măgura Gârcina, Culmea Hălăgeamu, Vârful Muncelul, Dealul Piciorul Crucii și Piciorul Rotund. Barajul are o înălțime curpinsă între 25 și 30 de metri și este lung de aproximativ 80 de metri. 

        Aria naturală protejată Lacul Cuejdel are un climat și o vegetație caracteristice mediului lacustru, iar proprietățile fizico-chimice și biologice încadrează lacul în clasa I de calitate a apei și categorie oligosaproba, cu tendință spre mezotrofie, potrivit locuridinromania.ro.

        Din punct de vedere al climei, zona aparține ținuturilor montane joase, temperatura medie anuală este cuprinsă între 7,5-8° C, iar precipitațiile ating în jur de 650 mm, prin urmare vegetația este diversă, în păduri întâlnindu-se arbori precum fagul, molidul, bradul, carpenul, ulmul, paltiniul de munte. Arbuștii, de asemenea, sunt bine reprezentați prin specii favorizate de formarea bălților: brei, breabăn, brustur negru, calcea calului, captalan, ciuboțica cucului, măcrișul iepurelui, mierea ursului, untișor, vinarița, etc. 

        Ecosistemul acvatic al Lacului Cuejdel, alături de pădurile de conifere din apropiere, reprezintă un mediu ideal pentru reptile și amfibieni, unele specii având un număr mare de exemplare: buhaiul de baltă, salamadra, șopârla cenușie, șopârla de munte, tritonul carpatic și tritonul de talie medie. Mai rar se întâlnesc și broasca verde, șarpele de casă, tritonul cu creastă. De asemenea, în rezervație a fost identificat un număr de 37 de specii de păsări, datorită condițiilor deosebite de hrană și cuibărit pe care le oferă malul lacului și pădurile înconjurătoare.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.viziteazaneamt.ro/2017/07/17/rezervatia-naturala-lacul-cuejdel-judetul-neamt/comment-page-1/://ananp.gov.ro/ananp/2017/12/08/lacul-cuejdel/://ananp.gov.ro/ananp/2017/12/08/lacul-cuejdel/://piatraneamtcity.ro/places/descopera-lacul-cuejdel-qvoaf9udztrw2w

NEAMT
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Unul dintre cele mai vechi parcuri din Capitală, Parcul Kiseleff, est...
 
Cinci atracții turistice, din domenii diferite, au dus județul Iași...
 
 
 
 
INTERNATIONALE
 
Ursula von der Leyen: „Europa trebuie să se pregătească pentru război!”

» 19 Martie 2025 | Comentarii 0
 
SHOWBIZ
 
Lora vorbește deschis despre intervențiile estetice: „Vrei să te mint?”

» 18 Martie 2025 | Comentarii 0
 
FASHION FEMEI
 
Dresurile, accesoriul de care femeile stilate nu se dezlipesc

» 19 Martie 2025 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Județul Iași a intrat în finala Destinația Anului cu cinci atracții turistice

» 18 Martie 2025 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Se oprește APA, miercuri, 19 martie! Iată ce străzi vor fi afectate

» 18 Martie 2025 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL GALATI
 
Centrul Militar Județean Galați recrutează elevi interesați de o carieră militară

» 17 Martie 2025 | Comentarii 0