Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
EVENIMENTE
Adaugat: 03 Februarie 2016    Actualizat: 03 Februarie 2016

     Mihaela Noroc a publicat un mesaj pe Facebook despre atenţia acordată de Oprah Winfrey proiectului său. „Atlasul Frumuseţii” în emisiunea celebrei Oprah Winfrey. Să auzi o asemenea voce vorbind despre proiectul la care munceşti zi de zi e pur şi simplu incredibil", a scris Mihaela Noroc, miercuri, pe pagina sa oficială de Facebook.

      Proiectul „Atlasul Frumuseţii” a atras atenţia mai multor publicaţii şi site-uri internaţionale, fiind prezentat, printre altele, de cotidianul britanic The Independent, de tabloidul britanic The Daily Mail, de televiziunea CNN, de publicaţia franceză Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar şi de site-ul de divertisment boredpanda.com.

      Pe 16 aprilie, expoziţia „Atlasul Frumuseţii” a fost vernisată, în premieră mondială, la galeria de artă contemporană Artfooly - The Slice of Art Gallery din Bucureşti.

 „Proiect unic în lume”

      Potrivit fotografei Mihaela Noroc, „Atlasul Frumuseţii” este "un proiect românesc, unic în lume", care "nu putea să aibă premiera decât aici, acasă".

      Sute de oameni au participat la vernisajul expoziţiei, fotografiile fiind admirate atât de copii şi tineri, cât şi de persoane vârstnice. Printre cei care au venit la vernisajul expoziţiei s-a numărat şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, căruia Mihaela Noroc i-a prezentat povestea fiecărei fotografii expuse.

      Îmbinând călătoria cu fotografia, Mihaela Noroc a reuşit să aducă în faţa publicului un proiect prin care să arate diversitatea planetei, prin intermediul unor frumoase chipuri feminine.

Viaţa Mihaelei Noroc

      Mihaela Noroc s-a născut pe 18 mai 1985. A absolvit Şcoala Centrală din Bucureşti şi, apoi, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Arte, secţia Foto-Video. Vreme de câţiva ani, Mihaela a activat în domenii care nu aveau legătură cu fotografia, dar care îi aduceau veniturile necesare pentru a trăi decent. "Atlasul frumuseţii" a prins contur odată ce Mihaela Noroc a ajuns în Etiopia, unde fotografa română a descoperit chipuri feminine incredibile.

      „Ideea 'Atlasului frumuseţii' s-a născut în Etiopia. Acolo am văzut eu chipuri extrem de interesante, autentice şi mi-am dat seama că o femeie este extrem de frumoasă atunci când îşi păstrează cultura şi nu încearcă să se schimbe. Am încercat, cu resurse proprii, să fac un album unic, să surprind cât mai mult din diversitatea locurilor pe care le-am vizitat”, a mai spus Mihaela Noroc.

       Au urmat 15 luni de călătorie în jurul lumii, cu bagajul în spate, timp în care Mihaela Noroc a captat diversitatea planetei prin intermediul portretelor pe care le-a realizat. Artista povesteşte că a fost un risc pe care şi l-a asumat, dar nu regretă absolut nimic. Fotografa română îşi aminteşte că până în Japonia nu a luat avionul, ci a mers numai cu mijloacele de transport terestru.

      Dintre toate imaginile făcute în călătoria sa, fotografa Mihaela Noroc le-a ales pe cele pe care le-a considerat "cele mai interesante". Toate femeile care apar în "Atlasul frumuseţii" ştiau foarte bine ce presupune proiectul, înainte de a se lăsa fotografiate, Mihaela Noroc explicându-le ce implică această acţiune şi de ce au fost ele alese: pentru că au chipuri interesante, trăsături unice, nu se machiază sau o fac foarte puţin şi reprezintă foarte bine spaţiul cultural din care fac parte.

      În luna iunie, Mihaela Noroc doreşte să pornească într-o nouă expediţie în jurul lumii, pentru a surprinde alte chipuri, din alte ţări, înainte de a publica un album.

      Expoziţia poate fi vizitată în Bucureşti până pe 16 mai.

sursa foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/15786/14217930/1/shiraz-iran-model-melina.jpg


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
Casa care apare pe bancnota de 10 lei este expusă la Muzeul Astra din...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0