Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 16 Aprilie 2019

       La 29 de kilometri de Zalău, reședința județului Sălaj, se regăsește Șimleu Silvaniei, un oraș cu potențial turistic strâns legat de fondul turistic natural și de elementele fondului turistic antropic. Panorama peisagistică ce se desprinde de pe înălțimile Magurii Șimleului spre depresiune, este extraordinară, iar Lacul Cehei este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale ale județului Sălaj.

 

       Deși a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1251 într-un document emis la Alba-Iulia în care se amintește de „Vathasomlya” (prima denumire cunoscută a localității), istoria orașului Șimleu Silvaniei este mult mai veche. Acest ținut face parte din satul lui Burebista și Decebal, potrivit unor descoperiri arheologice făcute pe dealul Magura Șimleului, datând de la sfârșitul secolului al II-lea î.Hr. care pun în lumină existența unei puternice așezări dacice, probabil antica Dacidava, pomenită de geograful Ptolomeu în al său „îndreptar geografic”.

 

Top obiective turistice în Șimleul Silvaniei

 

       1. Castelul Bathory - Frumosul castel care datează din secolul XVI se află acum în ruină, a mai rezistat doar eleganta poartă pentru trăsuri de la începutul secolului al XVIII-lea. Fortăreața a fost declarată monument istoric.

 

       2. Ruinele Cetății Dacidava - Datate după toate probabilitățile între 1315-1317. Aici au fost descoperite numeroase vestigii arheologice, printre care și două tezaure de argint și unul de aur.

 

       3. Sinagoga - Construită în anul 1876 și transformată în primul Muzeu Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord.

 

       4. Biserica Romano-Catolică - Datează din 1532 și este o construcție în stil gotic, edificată de către voievodul Transilvaniei Bathory Istavn și soția acestuia Telegdy Katalin cu ocazia nașterii fiului lor.

 

       5. Biserica reformată - Primul lăcaș a fost construit în secolul XVI din nuiele și acoperit cu paie. Biserica a fost reconstruită ultima dată în perioada 1729-1736, iar în 1815 turnul din lemn a fost înlocuit cu unul din piatră, înalt de 27 de metri.

 

       6. Statuia Sfintei Treimi - Se află în același loc din anul 1772 și a fost ridicată, contrar obiceiului după cum spun unii specialiști, în semn de recunoștință că epidemia de ciumă a ocolit localitatea.

 

       7. Mănăstirea Bic - Un loc de pelerinaj și un atractiv punct turistic. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1994, iar construcția cuprinde o biserică din lemn, din anul 1720.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa fotos:  ://www.castelintransilvania.ro/cetatea-bathory-simleu-silvaniei-.html.  ://www.traveleuropa.ro/obiective-turistice-simleu-silvaniei-ruinele-cetatii-dacidava/. ://www.magazinsalajean.ro/cultura/conferinta-despre-prigoana-horthysta-la-simleu-silvaniei.  ://www.simleusilvaniei.ro/biserica-romano-catolica-1532-2/. ://commons.wikimedia.org/wiki/File:RO_SJ_Biserica_reformata_din_Simleu_Silvaniei_(2).jpg. ://cniptsimleu.ro/statuia-sfintei-treimi/. ://www.sportulsalajean.ro/articol-66651/simleul-silvaniei-nominalizat-in-topul-celor-mai-fermecatoare-orase-din-romania/

SALAJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Pe 13 mai, începând de la ora 19:00, Castelul Bran se va putea vizit...
 
Complex de agrement, întins pe o suprafață de 8,5 hectare, cu tirol...
 
Autoritățile din Viscri au decis să interzică accesul mașinilor p...
 
Se află în județul Dolj și este o arie acvifaunistică protejată....
 
Pe 14 mai se deschide oficial poiana cu narcise de la Vad.
 
În Piața Centrală a Municipiului Galați va avea loc, în perioada ...
 
În Covasna există la tot pasul obiective turistice, însă există c...
 
Ediția a IV-a a Simfoniei Apei va începe pe 19 mai 2023 și aduce o ...
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Reguli noi pentru vânzarea sau cumpărarea mașinilor

» 27 Mai 2023 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
A început sezonul căpușelor! Sfaturile medicului pentru îndepărtarea lor și prevenirea bolii Lyme

» 26 Mai 2023 | Comentarii 0
 
DIETA & FITNESS
 
Obiceiuri matinale care te vor ajuta să pierzi în greutate

» 27 Mai 2023 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Castelul Bran a fost introdus pe lista celor mai frumoase castele din Europa, într-un clasament făcut de Le Figaro

» 26 Mai 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL TELEORMAN
 
Primarul din Siliștea Gumești, despre deteriorarea Casei Memoriale Marin Preda: Aia e...

» 26 Mai 2023 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
CJ Neamț va semna un contract de finanțare pentru un proiect ce vizează reducerea infecțiilor nosocomiale la SJU Piatra-Neamț

» 25 Mai 2023 | Comentarii 0