Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 16 Aprilie 2019

       La 29 de kilometri de Zalău, reședința județului Sălaj, se regăsește Șimleu Silvaniei, un oraș cu potențial turistic strâns legat de fondul turistic natural și de elementele fondului turistic antropic. Panorama peisagistică ce se desprinde de pe înălțimile Magurii Șimleului spre depresiune, este extraordinară, iar Lacul Cehei este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale ale județului Sălaj.

 

       Deși a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1251 într-un document emis la Alba-Iulia în care se amintește de „Vathasomlya” (prima denumire cunoscută a localității), istoria orașului Șimleu Silvaniei este mult mai veche. Acest ținut face parte din satul lui Burebista și Decebal, potrivit unor descoperiri arheologice făcute pe dealul Magura Șimleului, datând de la sfârșitul secolului al II-lea î.Hr. care pun în lumină existența unei puternice așezări dacice, probabil antica Dacidava, pomenită de geograful Ptolomeu în al său „îndreptar geografic”.

 

Top obiective turistice în Șimleul Silvaniei

 

       1. Castelul Bathory - Frumosul castel care datează din secolul XVI se află acum în ruină, a mai rezistat doar eleganta poartă pentru trăsuri de la începutul secolului al XVIII-lea. Fortăreața a fost declarată monument istoric.

 

       2. Ruinele Cetății Dacidava - Datate după toate probabilitățile între 1315-1317. Aici au fost descoperite numeroase vestigii arheologice, printre care și două tezaure de argint și unul de aur.

 

       3. Sinagoga - Construită în anul 1876 și transformată în primul Muzeu Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord.

 

       4. Biserica Romano-Catolică - Datează din 1532 și este o construcție în stil gotic, edificată de către voievodul Transilvaniei Bathory Istavn și soția acestuia Telegdy Katalin cu ocazia nașterii fiului lor.

 

       5. Biserica reformată - Primul lăcaș a fost construit în secolul XVI din nuiele și acoperit cu paie. Biserica a fost reconstruită ultima dată în perioada 1729-1736, iar în 1815 turnul din lemn a fost înlocuit cu unul din piatră, înalt de 27 de metri.

 

       6. Statuia Sfintei Treimi - Se află în același loc din anul 1772 și a fost ridicată, contrar obiceiului după cum spun unii specialiști, în semn de recunoștință că epidemia de ciumă a ocolit localitatea.

 

       7. Mănăstirea Bic - Un loc de pelerinaj și un atractiv punct turistic. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1994, iar construcția cuprinde o biserică din lemn, din anul 1720.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa fotos:  ://www.castelintransilvania.ro/cetatea-bathory-simleu-silvaniei-.html.  ://www.traveleuropa.ro/obiective-turistice-simleu-silvaniei-ruinele-cetatii-dacidava/. ://www.magazinsalajean.ro/cultura/conferinta-despre-prigoana-horthysta-la-simleu-silvaniei.  ://www.simleusilvaniei.ro/biserica-romano-catolica-1532-2/. ://commons.wikimedia.org/wiki/File:RO_SJ_Biserica_reformata_din_Simleu_Silvaniei_(2).jpg. ://cniptsimleu.ro/statuia-sfintei-treimi/. ://www.sportulsalajean.ro/articol-66651/simleul-silvaniei-nominalizat-in-topul-celor-mai-fermecatoare-orase-din-romania/

SALAJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Mina de petrol de la Sărata Monteoru este singura de acest fel în ex...
 
În lunile august-septembrie, satul Hoghilag se transformă într-un a...
 
Rezervația naturală Cheile Vârghișului reprezintă o arie protejat...
 
Satul Muntenii de Sus adăpostește un muzeu dedicat tradițiilor vech...
 
Muzeul Astra din Sibiu va găzdui a XV-a ediție a Festivalului Tarafu...
 
Pasionații de mers pe munte care vor să încerce experiența parcurg...
 
Stațiunea Gura Humorului este una dintre cele mai fumoase și pitore...
 
Un bloc de rocă izolat în lacul de acumulare Izvorul Muntelui, de pe...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Sofia Vicoveanca împlinește astăzi 79 de ani. Care este povestea trăistuței pe care o poartă mereu

» 23 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Ministrul Sănătății, avertizează: Depinde doar de noi dacă vom avea restricții după alegeri

» 23 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Sarea neagră are proprietăți vindecătoare unice

» 23 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cheile Dopca - monument al naturii în Hoghiz
BRASOV
» 23 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CARAS SEVERIN
 
Secretarul Primăriei Bozovici, propus pentru destituire. Prefectura Caraș-Severin anunță controale și la alte UAT-uri

» 23 Septembrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BRASOV
 
Președintele CJ Brașov: Nu am folosit niciun leu din creditul luat de județ pentru realizarea aeroportului

» 22 Septembrie 2020 | Comentarii 0