Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 16 Aprilie 2019
SALAJ
Comentarii 0 Comentarii

       La 29 de kilometri de Zalău, reședința județului Sălaj, se regăsește Șimleu Silvaniei, un oraș cu potențial turistic strâns legat de fondul turistic natural și de elementele fondului turistic antropic. Panorama peisagistică ce se desprinde de pe înălțimile Magurii Șimleului spre depresiune, este extraordinară, iar Lacul Cehei este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale ale județului Sălaj.

 

       Deși a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1251 într-un document emis la Alba-Iulia în care se amintește de „Vathasomlya” (prima denumire cunoscută a localității), istoria orașului Șimleu Silvaniei este mult mai veche. Acest ținut face parte din satul lui Burebista și Decebal, potrivit unor descoperiri arheologice făcute pe dealul Magura Șimleului, datând de la sfârșitul secolului al II-lea î.Hr. care pun în lumină existența unei puternice așezări dacice, probabil antica Dacidava, pomenită de geograful Ptolomeu în al său „îndreptar geografic”.

 

Top obiective turistice în Șimleul Silvaniei

 

       1. Castelul Bathory - Frumosul castel care datează din secolul XVI se află acum în ruină, a mai rezistat doar eleganta poartă pentru trăsuri de la începutul secolului al XVIII-lea. Fortăreața a fost declarată monument istoric.

 

       2. Ruinele Cetății Dacidava - Datate după toate probabilitățile între 1315-1317. Aici au fost descoperite numeroase vestigii arheologice, printre care și două tezaure de argint și unul de aur.

 

       3. Sinagoga - Construită în anul 1876 și transformată în primul Muzeu Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord.

 

       4. Biserica Romano-Catolică - Datează din 1532 și este o construcție în stil gotic, edificată de către voievodul Transilvaniei Bathory Istavn și soția acestuia Telegdy Katalin cu ocazia nașterii fiului lor.

 

       5. Biserica reformată - Primul lăcaș a fost construit în secolul XVI din nuiele și acoperit cu paie. Biserica a fost reconstruită ultima dată în perioada 1729-1736, iar în 1815 turnul din lemn a fost înlocuit cu unul din piatră, înalt de 27 de metri.

 

       6. Statuia Sfintei Treimi - Se află în același loc din anul 1772 și a fost ridicată, contrar obiceiului după cum spun unii specialiști, în semn de recunoștință că epidemia de ciumă a ocolit localitatea.

 

       7. Mănăstirea Bic - Un loc de pelerinaj și un atractiv punct turistic. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1994, iar construcția cuprinde o biserică din lemn, din anul 1720.

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa fotos:  ://www.castelintransilvania.ro/cetatea-bathory-simleu-silvaniei-.html.  ://www.traveleuropa.ro/obiective-turistice-simleu-silvaniei-ruinele-cetatii-dacidava/. ://www.magazinsalajean.ro/cultura/conferinta-despre-prigoana-horthysta-la-simleu-silvaniei.  ://www.simleusilvaniei.ro/biserica-romano-catolica-1532-2/. ://commons.wikimedia.org/wiki/File:RO_SJ_Biserica_reformata_din_Simleu_Silvaniei_(2).jpg. ://cniptsimleu.ro/statuia-sfintei-treimi/. ://www.sportulsalajean.ro/articol-66651/simleul-silvaniei-nominalizat-in-topul-celor-mai-fermecatoare-orase-din-romania/


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Poți să ai o zi plină de activități chiar în apropierea Capitale...
 
Vineri, 31 ianuarie 2020, au fost deschise pârtiile celui mai spectac...
 
Castrul Roman Arutela se află pe partea stângă a Oltului, în jude...
 
Biserica fortificată Sfânta Precista din Galați este una dintre cel...
 
Cinci motive pentru care să vizitezi România.
 
Se află în apropierea celui mai frecventat culoar montan, din punct ...
 
Obiective turistice în județul Teleorman.
 
Stațiunea balneo-climaterică Buziaș este mai puțin cunoscută de c...
 
 
 
 
STIRI TURISM
 
Un monument istoric deosebit în localitatea cu cel mai scurt nume din România
SALAJ
» 21 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Floarea de colț - unde se poate admira și ce legendă se leagă de ea

» 20 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Castrul roman Pelendava
DOLJ
» 19 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cetatea Neamțului și Ștefan cel Mare
NEAMT
» 18 Februarie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Rezervația naturală Tișița
VRANCEA
» 17 Februarie 2020 | Comentarii 0