Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 06 Octombrie 2019    Actualizat: 06 Octombrie 2019

        România este lăudată peste hotare pentru frumusețile naturale pe care le adăpostește. Mai exact, jurnaliștii de la CNN au inclus Munții Apuseni în topul celor mai frumoase locuri din Europa. Publicația spune că „Munții Apuseni sunt cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”. 

        „Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar care duc spre râuri subterane la fiecare pas. Timpul stă în loc aici, cu prea puține lucruri de făcut în afară de a respira aerul încărcat de miros de pin și a admira sălbăticia din jur. Lupii se plimbă liberi printre copaci, în timp ce acvilele planează deasupra” au mai scris jurnaliștii de la CNN. 

 

        Munții Apuseni abundă de locuri superbe cu priveliști încântătoare; iată cinci dintre cele mai frumoase atracții ale zonei:

 

1. Peștera Scărișoara (sau Ghețarul de la Scărișoara)

        Rezervația speologică Peștera Scărișoara se află pe teritoriul Parcului Natural Apuseni și este recunoscută pentru Ghețarul din Sala Mare care acoperă o suprafață de 5.500 mp și un volum de 75.000 mc de gheață. Stalagmitele de gheață formate de-a lungul anilor ajung și la 10 metri lungime.

 

2. Groapa Ruginoasa

        Iubitorii de natură o compară cu o rană ruginie în inima muntelui. Are 600 metri în diametru și 100 de metri în adâncime. S-a format în urma eroziunii puternice a depozitelor de argile roșii și cuartite și seamănă cu un canion unic în România, datorită pereților și vegetației. 

 

3. Peștera Meziad

        Aici au fost descoperite urme ale ursului de cavernă și colonii de lilieci care trăiesc în adâncul întunericului. Se poate vizita numai alături de un ghid experimentat. Este declarată rezervație naturală și monument al naturii unic în România. Peștera Meziad se remarcă prin numărul mare de minerale rare formate datorită excrementelor de liliac - depozite de guano.

 

4. Lacul Tarnita

        Este un lac de acumulare din județul Cluj care atrage numeroși turiști datorită priveliștii care îl înconjoară. Are o suprafață de 215 hectare, o lungime de peste 8 kilometri și este preferat de pescari, iubitori de schi nautic sau de plimbări cu barca.

 

5. Cascada de la Vidra

        O cădere de apă spectaculoasă de aproape 18 metri înălțime care se revarsă de pe stânci de calcar, ce face parte dintr-o rezervație peisagistică înconjurată de păduri de conifere și foioase.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://blog.hotelguru.ro/top-5-atractii-muntii-apuseni/cascada-pisoaia-antal-tiberiu-alexandru/://activitygift.ro/home/201-what-to-do-in-transylvania-canoe-stroll-on-lake-tarnita.html://www.gazetanord-vest.ro/2019/05/pestera-meziad-fabuloasa-catedrala-din-inima-apusenilor-are-o-legenda-pe-masura-grandorii-locului/://www.antena3.ro/life/stiinta/forma-de-relief-unica-in-europa-descoperita-in-romania-este-ca-o-rana-vie-in-interiorul-muntelui-284773.html://viziteazaalbaiulia.ro/pestera-si-ghetarul-scarisoara-un-loc-unic-in-romania/://www.radiocluj.ro/2018/12/08/cnn-a-inclus-muntii-apuseni-pe-lista-celor-mai-frumoase-locuri-din-europa/://www.antena3.ro/timp-liber/turism/cnn-face-reclama-romaniei-muntii-apuseni-in-lista-destinatiilor-de-top-540200.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Stânca Dochiei este o atracție turistică învăluită în mister, d...
 
Acvariul „Profesor Ion Borcea” din Constanța face parte din Compl...
 
Brașovul este recunoscut pentru aspectul medieval și poveștile frum...
 
Județul Călărași se află în Câmpina Bărăgan și face parte di...
 
Vama Medievală din Bran a fost stabilită de Mircea cel Bătrân la T...
 
Bastionul Țesătorilor face parte din vechea cetate Brașov și de-a ...
 
În Lacul Negru nu trăiește niciun pește, însă crește o plantă ...
 
Vremea este numai bună pentru o excursie și un picnic în natură. I...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Ioana Ginghină oferă sfaturi de frumusețe, goală, din baie: „O piele catifelată ca a mea...”

» 28 Mai 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
CSM nu a aprobat desființarea Secției Speciale (SIIJ). Replici dure între magistrați

» 28 Mai 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Cinci reguli pentru a încetini natural îmbătrânirea

» 28 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației are forma hărții României
MARAMURES
» 28 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Adrian Dobre: Lucrările la noua sală de sport a Școlii George Coșbuc sunt în grafic

» 28 Mai 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VASLUI
 
Primăria Vaslui va construi un pasaj subteran la ieșirea din municipiu spre Bacău

» 28 Mai 2020 | Comentarii 0