Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Google Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
Adresa de email:                                      Parola:
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 06 Octombrie 2019    Actualizat: 06 Octombrie 2019

Comentarii 0 Comentarii

        România este lăudată peste hotare pentru frumusețile naturale pe care le adăpostește. Mai exact, jurnaliștii de la CNN au inclus Munții Apuseni în topul celor mai frumoase locuri din Europa. Publicația spune că „Munții Apuseni sunt cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”. 

        „Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar care duc spre râuri subterane la fiecare pas. Timpul stă în loc aici, cu prea puține lucruri de făcut în afară de a respira aerul încărcat de miros de pin și a admira sălbăticia din jur. Lupii se plimbă liberi printre copaci, în timp ce acvilele planează deasupra” au mai scris jurnaliștii de la CNN. 

 

        Munții Apuseni abundă de locuri superbe cu priveliști încântătoare; iată cinci dintre cele mai frumoase atracții ale zonei:

 

1. Peștera Scărișoara (sau Ghețarul de la Scărișoara)

        Rezervația speologică Peștera Scărișoara se află pe teritoriul Parcului Natural Apuseni și este recunoscută pentru Ghețarul din Sala Mare care acoperă o suprafață de 5.500 mp și un volum de 75.000 mc de gheață. Stalagmitele de gheață formate de-a lungul anilor ajung și la 10 metri lungime.

 

2. Groapa Ruginoasa

        Iubitorii de natură o compară cu o rană ruginie în inima muntelui. Are 600 metri în diametru și 100 de metri în adâncime. S-a format în urma eroziunii puternice a depozitelor de argile roșii și cuartite și seamănă cu un canion unic în România, datorită pereților și vegetației. 

 

3. Peștera Meziad

        Aici au fost descoperite urme ale ursului de cavernă și colonii de lilieci care trăiesc în adâncul întunericului. Se poate vizita numai alături de un ghid experimentat. Este declarată rezervație naturală și monument al naturii unic în România. Peștera Meziad se remarcă prin numărul mare de minerale rare formate datorită excrementelor de liliac - depozite de guano.

 

4. Lacul Tarnita

        Este un lac de acumulare din județul Cluj care atrage numeroși turiști datorită priveliștii care îl înconjoară. Are o suprafață de 215 hectare, o lungime de peste 8 kilometri și este preferat de pescari, iubitori de schi nautic sau de plimbări cu barca.

 

5. Cascada de la Vidra

        O cădere de apă spectaculoasă de aproape 18 metri înălțime care se revarsă de pe stânci de calcar, ce face parte dintr-o rezervație peisagistică înconjurată de păduri de conifere și foioase.

 

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://blog.hotelguru.ro/top-5-atractii-muntii-apuseni/cascada-pisoaia-antal-tiberiu-alexandru/://activitygift.ro/home/201-what-to-do-in-transylvania-canoe-stroll-on-lake-tarnita.html://www.gazetanord-vest.ro/2019/05/pestera-meziad-fabuloasa-catedrala-din-inima-apusenilor-are-o-legenda-pe-masura-grandorii-locului/://www.antena3.ro/life/stiinta/forma-de-relief-unica-in-europa-descoperita-in-romania-este-ca-o-rana-vie-in-interiorul-muntelui-284773.html://viziteazaalbaiulia.ro/pestera-si-ghetarul-scarisoara-un-loc-unic-in-romania/://www.radiocluj.ro/2018/12/08/cnn-a-inclus-muntii-apuseni-pe-lista-celor-mai-frumoase-locuri-din-europa/://www.antena3.ro/timp-liber/turism/cnn-face-reclama-romaniei-muntii-apuseni-in-lista-destinatiilor-de-top-540200.html


Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Într-un mic sat din Vrancea există un obiectiv istoric deosebit ce d...
 
Templul de la Șinca Veche se află în județul Brașov și este unul...
 
Abonamentele pentru Neversea 2020, ce va avea loc în perioada 2-5 iul...
 
Casa Memorială Veronica Micle a fost construită în anul 1834 de ni...
 
Povestea clădirii reconstruite de 3 ori în 200 de ani.
 
Concert extraordinar la Sala Radio: cântecele Mariei Tănase într-o ...
 
Festivalul Internațional de Film Ploiești va avea loc în perioada 8...
 
Chiar dacă s-a terminat Vacanța Mare, vremea este încă foarte frum...
 
 
 
 
ATRACTII TURISTICE
 
Cheile Oltețului de la Polovragi
GORJ
» 15 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Unde se deschid anul acesta cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România

» 14 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
Scara Rakoczi din Târgu Mureș - cea mai frumoasă din lume
MURES
» 13 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
EVENIMENTE
 
Ce vor găsi pasionații de călătorii la Târgul de Turism al României
BUCURESTI - ILFOV
» 12 Noiembrie 2019 | Comentarii 0
 
ATRACTII TURISTICE
 
De ce ar trebui să mergi la Sovata în sezonul rece?
MURES
» 11 Noiembrie 2019 | Comentarii 0