Municipiul BraÈ™ov devine, oficial, în prima jumătate a lunii iunie, a treia poartă de intrare È™i ieÈ™ire din cadrul Via Transilvanica, atunci când se vor monta cele 9 borne pentru marcarea traseului.
Pe întreg teritoriul judeÈ›ului BraÈ™ov, Via Transilvanica străbate, în 170 de kilometri, zone deosebit de frumoase. Traseul va porni din satul Viscri È™i va avea ca punct final municipiul BraÈ™ov, È™i este cea mai nouă amenajare a Via Transilvanica. Potrivit coordonatorului traseului, Alin UÈ™eriu, cu cei 170 de kilometri din judeÈ›ul BraÈ™ov, Via Transilvanica va avea în total 1550 km.
Reprezentative pentru Via Transilvanica sunt bornele din andezit, adevărate opere de artă sculptate în cadrul taberelor din campusul Tășuleasa Social, de către artiÈ™ti români È™i străini. Bornele reprezintă una dintre cele mai mari expoziÈ›ii de sculptură din aer liber, din lume.
„Este deja un traseu care se bate cu traseele de lungă distanță de nivel major din lume, adică cu Appalachian Trail, Pacific Trail, Camino de Santiago. El este la aceeaÈ™i masă cu acestea È™i, în estul Europei, nu cred că este un proiect mai îndrăzneÈ› decât Via Transilvanica È™i pentru faptul că el a pornit din grădina unei organizaÈ›ii non-guvernamentale care a intuit, în 2018, că identitatea naÈ›ională este un lucru foarte preÈ›ios, că zona rurală trebuie luată în seamă È™i trezită la viață, È™i acest tip de experiență este ultima fereastră prin care noi ne putem uita în această zonă rurală” a transmis coordonatorul Via Transilvanica.
Te-ar putea interesa: Începe a 46-a ediÈ›ie a programului „Litoralul pentru toÈ›i”. PreÈ›uri cazare
Urmărește-ne pe Facebook, pentru noutăți din mai multe domenii!
Sursa foto: https://www.aktual24.ro/presshub-via-transilvanica-si-brasov-in-top-25-cele-mai-bune-locuri-de-vizitat-din-intreaga-lume-in-2025-recomandate-de-national-geographic/