Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 09 August 2019

       Vara este sezonul concediilor și ieșirilor, mai scurte sau mai lungi, la mare sau la munte. După aglomerația litoralului, o aventură la munte, în care să te bucuri de aerul curat și de liniștea străpunsă doar de ciripitul păsărelelor și de foșentul pădurii, este binevenită. Iată câteva dintre cele mai frumoase atracții turistice din România care te vor încânta cu priveliștile deosebite dar și cu legendele care s-au născut în jurul lor:

 

Cascada Duruitoarea, județul Neamț

       Este localizată în masivul Ceahlău și este un monument al naturii. Numele ei provine de la zgomotul puternic pe care îl face apa în cădere, ca un „duruit”. Se regăsește la o altitudine de peste 1.200 de metri și are o cădere de aproximativ 25 de metri. La Cascada Duruitoarea se poate ajunge pe trei trasee turistice marcate, de aproximativ 2 ore, cu grad de dificultate mediu și mic. Lângă cascadă este un loc amenajat cu mese și bănci pentru cei care vor să se odihnească puțin. În zonă se mai pot vizita Mănăstirea Durau, Piața Lacramata, Polita Arinis, Platoul Munților Ceahlău.

 

Lacul Vulturilor

       Mai este cunoscut și sub denumirea de Lacul fără Fund și se regăsește în Munții Siriului, la o altitudine de 1.420 de metri. Este singurul lac glaciar din Carpați și, alături de Vulcanii Noroioși și Platoul Meledic, completează lista celor mai importante obiective turistice naturale din județul Buzău. O legendă spune că este denumit Lacul Vulturilor din cauză că aici veneau vulturii primăvara să-și învețe puii să zboare. Altă legendă, legată de cea de-a doua denumire (Lacul fără Fund), spune că un cioban și-ar fi părăsit oile și și-ar fi aruncat bâta în apa lacului. După un an de peregrinări, ciobanul și-ar fi găsit bâta în apele Dunării și, măcinat de dorul oițelor și a locurilor natale, se întoarce acasă.

 

Cascada Vălul Miresei

       Printre cele mai spectaculoase din România. Se regăsește pe versantul estic al Masivului Vlădeasa, pe Valea Seacă, iar pentru a ajunge aici există două trasee marcate. Localizată la o altitudine de 1.000 de metri, cu o cădere de 30 de metri, este înconjurată de o legendă străveche. Se spune că numele ei provine de la faptul că o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei ar fi rămas agățat de stânci. Nuntașii s-ar fi oprit acolo și au început să plângă mireasa și astfel s-a format cascada. Oferă o priveliște extraordinară și din această cauză se poate vizita atât vara, cât și iarna. 

 

Canionul Șapte Scări

       Un defileu săpat în calcare jurasice în partea vestică a Munților Piatra Mare, în județul Brașov. Este format din șapte trepte cu înălțimi între 2,5 metri și 15 metri, care îi dau numele și care se transformă în cascade atunci când debitul de apă al pârâului Valea Surii de Piatră este mai mare. Se pot parcurge fără schipament special datorită existenței scărilor. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:   ://www.viata-libera.ro/magazin/105619-cinci-locuri-minunate-din-romania-pe-care-sa-le-vezi-macar-o-data://www.romaniaturistica.ro/canionul-7-scari-din-brasov://ilikecluj.ro/cascada-valul-miresei-si-povestea-ei-fermecatoare/://www.infoghidromania.com/lacul-vulturilor-lacul-fara-fund.html://www.directbooking.ro/obiectiv-cascada-duruitoarea-51.aspx


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
Casa care apare pe bancnota de 10 lei este expusă la Muzeul Astra din...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0