Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 07 Ianuarie 2021

        În România se află o mulțime de locuri misterioase, pline de legende, unele dintre ele provenind chiar din întâmplări adevărate. Supranumită „tărâmul lui Dracula”, țara noastră abundă de zone cu povești înfiorătoare, iată câteva dintre ele: 

 

        Troița Miresei - se află la ieșire din Galați, pe DN7. Un monument în paragină amintește de o întâmplare tragică din anii `30: o proaspătă mireasă, Margareta Ștefănescu, a decedat într-un accident rutier. Părinții ei au construit un monument în Biserica Miresei de pe dealul Flămânda și au dus trupul fiicei lor acolo. Se spune că Margareta aduce noroc tinerilor care se căsătoresc în acea biserică, dar că uneori se simte singură, căci lângă troiță au loc multe accidente rutiere și martorii spun că au văzut o siluetă în alb în zonă. 

        Mănăstirea Chiajna - se află în cartierul Giulești-Sârbi. A fost ridicată în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti, dar nu a funcționat ca biserică din cauza unei legende care spune că în perioada invaziei turcilor aici au avut loc sacrificii umane. Localnicii spun că se văd umbre stranii lângă mănăstire și clopotul bate straniu câteodată.

        Pădurea Radovan - pădurea și Lacul Fântânele este un loc în care au murit mulți tineri înecați. Zona este asociată și cu multe accidente de mașină. Se spune că nenorocirile se petrec din cauza unei tinere mirese care a murit aici prin anii `40, spânzurată de o creangă. Mireasa nu și-a găsit odihna, iar noaptea îi ademenește pe tinerii care se aventurează în pădure, până la malul lacului Fântânele, și îi îneacă.

        Hotel Cișmigiu - clădirea istorică din centrul Bucureștiului a fost dată în folosință Academiei de Teatru și Film în 1990. O studentă din Republica Moldova a căzut în casa liftului, dar nu a murit pe loc. Strigătele ei din agonie au răsunat câteva ore, până când, răpusă de durere și-a dat ultima suflare. Se spune că fata nu și-a găsit odihna și țipetele ei se mai aud pe holurile hotelului. 

        Palatul Parlamentului - este cunoscut faptul că imensa construcție a fost ridicată cu multe sacrificii pe vechea zonă Uranus, demolată din ordinul lui Ceaușescu. Nu doar blestemele celor care și-au văzut agoniseala de o viață distrusă însoțesc Casa Poporului, ci zona este bântuită și de muncitorii care și-au pierdut viața în timpul construcției, ei fiind îngropați în beton. Dovada că fantomele lor bântuie pe holurile Palatului Parlamentului constă în faptul că sistemele de securitate pornesc noaptea din senin. 

 

Citește și: Satul Rușchița sau satul lui Peter Pan - Cea mai mare carieră de marmură din România!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://hunedoaralibera.ro/o-padure-din-transilvania-triunghiul-bermudelor-din-europa/://www.historia.ro/sectiune/general/articol/istoria-casei-poporului-ce-legende-bantuie-cladirea-mamut-construita-de-ceausescu://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g294458-d3505206-Reviews-Hotel_Cismigiu-Bucharest.html://www.informatii-romania.ro/listing/padurea-radovan/://www.youtube.com/watch?v=joBtAd7Gp1s ://adevarul.ro/locale/targoviste/troita-miresei-dn-7-jud-dambovita-7_54d22ed0448e03c0fd464bae/2_54d22fbc448e03c0fd4652a5.html


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să func...
 
Destinații neobișnuite, incredibil de frumoase, pe care să le vizit...
 
Arboretumul Simeria se află pe Str. Biscaria, Nr. 2, în Simeria, jud...
 
Bastionul Postăvarilor din Brașov adăpostește primul muzeu virtual...
 
Un colț de natură ce descoperă panorame de o frumusețe încântăt...
 
Anul acesta, Tușnad Gastro Blues Fest se va desfășura în perioada ...
 
Declarat monument al naturii, locul fosilifer Purcăreni se află în ...
 
Pietrosu Mare este o rezervație naturală de tip geologic, floristic,...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Vlad Gherman, mesaj emoționant de 8 Martie, după despărțirea de Cristina Ciobănașu

» 08 Martie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Gheorghiță: Simptomele la 4-5 zile de la vaccinare, motiv de îngrijorare. Ar putea fi semne ale infecției cu SARS-CoV-2

» 08 Martie 2021 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii! Tradiții și obiceiuri

» 08 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Oradea, tot mai sus în topul destinațiilor atractive din România
BIHOR
» 08 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARGES
 
Primăria Pitești anunță începerea tratamentelor fitosanitare

» 08 Martie 2021 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL NEAMT
 
Primarul comunei Timișești, despre strategia de dezvoltare în contextul Europa 2030

» 07 Martie 2021 | Comentarii 0