„Pietrele Fetei” sunt o atracție turistică în jurul căreia a luat naștere, cu foarte mult timp în urmă, o legendă ce se transmite din generație în generație și, de fiecare dată, impresionează pe cei care o ascultă. Pietrele Fetei se află în satul Neculele, comuna Vintileasca, la 70 de kilometri de Focșani, un loc ideal pentru turiștii care vor să se relaxeze departe de aglomerația orașului și să cunoască o lume fantastică, încărcată de mistere. Satul Neculele este cea mai veche așezare din zonă, fiind atestat documentar în a doua jumătate a secolului al 16-lea, potrivit lataifas.ro.
Cele două stânci de forme aproximativ sferice, desprinse din Muntele Piatra Neculei au o legendă care pornește de la Alexandru Vlahuță și care este povestită de orice localnic. La prima vedere, Pietrele Fetei par doar simple roci de eroziune, numite de către geologi `Klippe` însă, oamenii locului cred altceva. Se spune că în această zonă de deal trăiau uriașii cu copiii lor care obișnuiau să se urce pe Muntele Piatra de unde se luau la întrecere în aruncarea la cea mai mare depărtare a pietrelor.
Legenda spune următoarele: „Într-o zi, doi dintre copiii uriașilor au urcat pe muntele piatra și au început să se ia la întrecere cine aruncă cel mai departe pietre. A aruncat mai întâi băiatul, apoi fetița. Din cauză că fetița a aruncat mai departe decât el, băiatul s-a supărat tăind piatra sa în două, cu sabia. Fata a început să plângă atunci când a văzut că băiatul s-a pornit să-i taie și piatra ei, iar pentru a o proteja, fata s-a așezat în genunchi și a cuprins piatra cu mâinile” potrivit ziarulevenimentul.ro. Localnicii spun că și acum se văd urmele genunchilor fetiței pe pietre.
În zonă se mai poate vizita Schitul Muntioru și Lacul fără fund care, de asemenea, este învăluit în mistere și despre care localnicii spun tot felul de legende. Se spune că nimeni nu a reușit să vadă cât de adânc este lacul, acesta s-ar fi format în urma unei prăbușiri tectonice, iar bătrânii spun că în locul lui ar fi existat o pădure ce a fost înghițită de adâncitură de noaptea până dimineața.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!
Sursa foto: ://mapio.net/pic/p-24949589/://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/galerie-foto-obiective-turistice-naturale-din-muntii-vrancei.astazipietrele-fetii://lamineinvrancea.wordpress.com/2014/04/07/pietrele-fetei-marturii-ale-timpului-demult-apus-comuna-vintileasca/://prinfocsani.net/pietrele-fetei/