Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 05 August 2019

       Insula Ovidiu este un loc inedit ce îi atrage pe turiști în fiecare an, în special pe cei care își doresc să scape pentru puțin timp de aglomerația orașului Mamaia. Insula este locul legendar în care poetul Publius Ovidius Naso (43 i. Hr. - 17 d. Hr.) a fost exilat din ordinul împăratului Augustus, iar în timpul șederii lui aici a scris operele „Tristele” și „Ponticele”, potrivit turistderomania.ro.

       Este o insulă naturală, de origine calcaroasă ce se regăsește la 500 de metri distanță de malul orașului Ovidiu și 5.000 de metri distanță de stațiunea Mamaia. Are o suprafață de aproximativ 26.000 metri pătrați și este amenajată în scop turistic. Cercetările efectuate aici au dezvăluit faptul că cele mai vechi așezări ale oamenilor în zonă datează din timpul traco-geților și geto-dacilor, dar există și urme ale existenței oamenilor din paleolitic.

       O frumoasă legendă referitoare la nașterea acestei insule leagă bucățica de pământ din mijlocul apelor de Lacul Siutghiol și statuia lui Ovidiu care este astăzi în Constanța. Se spune că pe locul în care se află astăzi lacul și insula era o întindere de pământ locuită de oameni zgârciți și răi. În acele vremuri, Dumnezeu și Sfântul Petru se mai plimbau prin mijlocul oamenilor cărora le cereau un loc să stea peste noapte; cum nimeni nu s-a îndurat de ei, cei doi s-au urcat pe o colină unde se vedea o casă singuratică. Acolo locuia o bătrână săracă ce avea, ca și avere, o vacă stearpă, și care era vizitată când și când de Ovidiu, acesta venind tocmai de la Roma să o întrebe pe bătrână de sănătate. 

       Bătrâna a acceptat să îi găzduiască pe Dumnezeu și Sfântul Petru, cărora le-a spus de la început că nu are cu ce să-i servească de mâncare și de băut. Deși a auzit acest lucru, Dumnezeu i-a spus femeii să meargă să mulgă vaca, chiar dacă e stearpă, nu se știe ce minune se poate întâmpla. Potrivit legendei, vaca a dat atât de mult lapte încât bătrâna a reușit să umple toate vasele din casă. La îndemnul oaspeților, bătrâna pune o mână de făină în jar și toată casa s-a umplut de miros de pâine proaspătă, minunea ar fi fost cu atât mai mare pentru că pe măsură ce rupeau oaspeții din pâine, aceasta creștea la loc.

       După ce au mâncat și s-au săturat, oaspeții au mers în odaie să se odihnească. Dis de dimineață, când bătrâna s-a trezit, cei doi erau deja plecați. Când a ieșit afară din casă, femeia a rămas uimită văzând că la poalele colinei nu mai era pământ, ci un lac cu apă dulce și albă ca laptele. Femeia l-a chemat și pe Ovidiu să vadă această minune - el înnoptase într-o altă odaie veche din casa femeii - și de uimire acesta s-a transformat în stană de piatră. Legenda spune că lacul cu apă dulce și albă ca laptele este lacul Siutghiol iar colina pe care se afla casa bătrânei și ograda este Insula Ovidiu. 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.9am.ro/top/Social/314188/de-ce-sa-alegi-o-vacanta-in-tara-ta-top-15-locuri-de-vizitat-in-romania/5/Insula-Ovidiu.html://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/ce-gasesc-turistii-pe-litoral-insula-ovidiu-locul-in-care-te-simti-ca-intr-o-alta-lume-41715-375050.html://www.tion.ro/insula-ovidiu-oaza-de-liniste-de-pe-litoralul-romanesc/1651071://www.tustii.ro/articole/insula-ovidiu-locul-perfect-pentru-relaxare/://www.parcmamaia.ro/en/insula-ovidiu-constanta/://www.litoralulromanesc.ro/insula_ovidiu.htm

CONSTANTA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
Casa care apare pe bancnota de 10 lei este expusă la Muzeul Astra din...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0