Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 06 Aprilie 2019

       În afară de mare, soare și distracție, când spui Costinești te duci cu gândul și la Obelisc și epava Evanghelia. Acestea sunt două simboluri ale stațiunii ce merită vizitate. Evanghelia a aparținut unui magnat grec numit Aristotel Onassis, unul dintre cei mai bogați oameni ai secolului XX, cunoscut pentru poziția sa socială și în special pentru relația pe care a avut-o cu Jackie Kennedy, după decesul soțului acesteia, președintele american John F. Kennedy.

 

       Un prim aspect interesant atunci când vine vorba de nava Evanghelia este că aceasta a fost construită în anul 1942 în același șantier naval ca și celebrul Titanic. Având o lungime de 131 metri, lățime de 17 metri și înălțime de 10 metri, nava a fost și cargobot frigorific. Abia în anul 1965 intră în posesia companiei grecești Hegif Compania Naviera S.A și din numele inițial (Empire Strenght) este denumită Evanghelia.

 

       Motivele pentru care nava a eșuat în data de 15 octombrie lângă stațiunea Costinești sunt dintre cele mai diverse și controversate. Există două variante ale naufragiului: varianta oficială susține că respectiva navă venea cu viteză de croazieră din larg având mașina pusă pe mars înainte și cârma zero, vizibilitate pe mare exista, singura problemă a fost că s-a întâmplat noaptea, nava eșuând în urma ciocnirii cu o stâncă; varianta neoficială susține că nava a fost eșuată la ordinul magnatului Aristotel Onassis pentru a încasa polița de asigurare. 

 

       Se pare că navei îi expirase dreptul de navigare de doi ani, varianta a doua fiind întărită și de suspiciunile fostului comandant al Grupului de Intervenții și Salvare, Mircea Ionescu, prezentate în raportul său privind operațiunea de salvare. Potrivit lui Mircea Ionescu, grecii ar fi furnizat alte coordonate referitoare la poziția lor, decât cele din realitate, iar atunci când echipa de salvare a încercat să îi contacteze pe greci, aceștia nu au mai răspuns. Alte suspiciuni care întăresc această variantă sunt legate de faptul că membrii echipajului grec susțineau că au de transportat un motor naval de mici dimensiuni în Portul Constanța, aspect pe care cei din Constanța nu l-au confirmat.

 

       După 24 de ani de la incident, echipajul a părăsit nava și în câteva zile a părăsit și țara. Din acel moment, nava a rămas în patrimoniul statului român, în scurt timp devenind un adevărat simbol al Costineștiului, alături de Obelisc. 

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://mymagazine.ro/2017/08/08/epava-de-la-costinesti-filmata-din-interior-video-wow/.  ://www.litoralulromanesc.ro/epava.htm.  ://www.turistderomania.ro/altele/epava-de-la-costinesti-evanghelia/

CONSTANTA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
Domeniul Regal Săvârșin a anunțat deschiderea oficială din acest ...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
 
 
 
ACTUALITATE
 
Se cere un plan urgent pentru limitarea accidentelor rutiere: În România mor 4-5 persoane zilnic!

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
„Terapia durerii” a fost inclusă în drepturile pacienților

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Beneficiile acupuncturii asupra sănătății organismului

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Mare sărbătoare la Tulcea cu ocazia Floriilor, Paștelui și zilei de 1 Mai

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL DOLJ
 
La Craiova se desfășoară, până pe 15 mai, o campanie de ridicare a deșeurilor voluminoase

» 23 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Investițiile în sistemul educațional, prioritate pentru primarul Alin Moldoveanu

» 22 Aprilie 2024 | Comentarii 0