Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 08 August 2018

      Oricum ar fi vremea, weekend-ul trebuie să fie despre relaxare, timp de calitate alături de familie sau prieteni și un motiv bun pentru a ne încărca de energie pentru următoarea săptămână.

      Valea Doftanei. O zonă foarte frumoasă indiferent de anotimp. Din Câmpina, județul Prahova, trebuie urmată șoseaua înspre direcția nord iar peisajul începe să se schimbe pe măsură ce înaintăm. Lăsând în urmă dealurile, muzeul Doftana de la Telega și cheile Brebului, vedem cum valea se îngustează și capătă frumuseți montane desăvârșite. Înainte de intrarea în localitatea Valea Doftanei, se va vedea barajul Paltinu, o zonă turistică de mare atracție. De vizitat: complexul arhitectural Brebu cu Casa Domnească a lui Constantin Brâncoveanu, lacul și barajul Paltinu, ruinele fostului penitenciar Doftana (acolo unde a fost închis Nicolae Ceaușescu), lacul Doftana care s-a format într-o veche exploatare de sare, băile Telega (datorită apelor cloruro sodice acestea sunt pe locul doi în Europa și locul cinci în lume în ceea ce privește contribuția în vindecarea unor boli).

      Caraș-Severin. Din păcate nu este o destinație suficient de promovată; locuri de vizitat sunt multe, iar peisajele sunt spectaculoase. Ce să nu ratăm dacă ajungem aici: satul lacustru Berzasca; stațiunea Trei Ape, un loc de poveste în orice anotimp; stațiunea Valiug – localitatea a fost inițial o colonie a muncitorilor forestieri, veniți din Austria, pentru a produce cărbunele de lemn necesar fabricilor metalurgice din Reșița, în prezent fiind una dintre cele mai frumoase stațiuni de agrement din Banatul Montan; Cheile Beiului, Cascada Bigăr, Cazanele Dunării.

      Comana. Fiind la aproximativ 40 de kilometri de București este locul perfect pentru bucureștenii care vor să își petreacă weekend-urile în natură. Sunt mult mai multe obiective de văzut în afară de Parcul de aventură și rezervația Comana. De vizitat: Mănăstirea Comana, ctitorită de Vlad Țepeș; Balta Comana, a doua ca biodiversitate după Delta Dunării; Moara de Hârtie din satul meșteșugarilor.

      Dobrogea. Oferă turiștilor tradiții vechi de sute de ani și îmbogățite de influența popoarelor grecești și turcești. Cele mai cunoscute obiceiuri sunt: „Olaria” focul enorm făcut din resturi vegetale și rostogolit pe dealuri pentru a purifica zona, și „Paparuda” invocarea ploii prin cântece, dansuri și bătăi din palme de către un grup de fete înfășurate în frunze și ghirlande. De vizitat: Pădurea Letea, Gura Portiței, Lacul Techirghiol, Cetatea Histria, Peștera Limanu, Portul Constanța, Mănăstirea Dervent, Herghelia Mangalia.

 

 

Sursa photo: //www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/219175/destinatii-de-weekend-cele-mai-frumoase-locuri-din-romania.html

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În această perioadă, România este varianta cea mai bună pentru o ...
 
Situl arheologic de la Tirighina-Barboși este format din vestigiile u...
 
Conacul Carp se află în județul Iași, comuna Țibănești.
 
Accor deschide primul hotel din Timișoara într-o zonă deosebită. ...
 
Un lac glaciar din Munții Făgăraș, aflat la nord-est de vârful Ne...
 
Obiective turistice pentru toate gusturile în localitatea Sfântu Ghe...
 
Vacanța de Crăciun este una dintre cele mai aglomerate perioade pent...
 
Mai multe localități din țara noastră au îndeplinit criteriile ne...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Mirela Vaida, criticată pentru o imagine postată pe rețeaua de socializare: „Te-ai făcut de cacao!”

» 30 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
DECONCENTRATE
 
Când vine iarna în România? Anunțul meteorologilor

» 30 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
10 întrebuințări ale turmericului de care probabil nu știai

» 30 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Halloween la Castelul Bran pe 31 octombrie. Prețuri și mod de desfășurare
BRASOV
» 30 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL VALCEA
 
Sorin Vasilache, pentru a treia oară primar la Băile Olănești. Ce proiecte are administrația locală

» 30 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Cinci comisii de specialitate la CJ Arad

» 29 Octombrie 2020 | Comentarii 0