Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 25 Ianuarie 2020

        România se numără printre puținele locuri unde găsești toate formele de relief, o varietate de tradiții, peisaje exotice sau rustice, preparate tradiționale care se îmbină perfect cu cele internaționale, castele, cetăți și sate bine conservare, clădiri moderne și oameni renumiți pentru ospitalitatea lor. Iată cinci motive să vizitezi România:

 

1. Castele incredibile

        Castelele impresionante, amplasate pe dealuri stâncoase, precum Castelul Bran, sunt obiective turistice care nu trebuie ratate. Castelul Peleș sau Castelul Corvin din secolul al XIV sunt unice și merită vizitate măcar odată în viață.

2. Peisaje naturale

        În România se află o suprafață foarte mare cu păduri virgine, dar și cea mai mare populație de urși bruni din Europa, fiind astfel destinația ideală pentru iubitorii de natură. Munții Carpați care traversează centrul țării, modul perfect în care se îmbină satele pitorești în peisaj, fac din România traseul perfect pentru cei care preferă drumețiile. Multe dintre pădurile din țara noastră nu au fost atinse de mâna omului, prin urmare priveliștile sunt de-a dreptul impresionante.

3. Sate autentice și orașe medievale

        Cei mai mulți oameni care au auzit de Transilvania fac imediat legătura cu Dracula, dar în această parte a țării există sate care nu au fost „afectate” de tehnologia modernă și care arată exact ca acum două-trei secole. În Sibiu, Brașov, Alba Iulia, Cluj sau Sighișoara se regăsesc sate bine conservate care te fac să simți că ai călătorit înapoi în timp.

4. România este multi-culturală

        Un alt motiv pentru care România ar trebui descoperită pe îndelete este diversitatea culturală. În Transilvania se pot auzi germani sau maghiari, în Dobrogea turci, etc. În țara noastră se pot vizita numeroase biserici ortodoxe, catolice și evanghelice, dar și moschei și sinagogi. 

5. Restaurante istorice și mâncăruri delicioase

        În orice local din România vei întâlni bucătari fericiți să prepare și să servească bucate tradiționale. În funcție de zonele țării, restaurantele au influențe germane, turcești, maghiare care se îmbină perfect cu bucătăria românească ce oferă un caracter pronunțat. Pe lângă mâncare, în România se regăsesc restaurante în clădiri foarte vechi, cu interioare deosebite, ornamente tradiționale și plafoane pictate.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.dreamstime.com/editorial-stock-image-most-beautiful-synagogue-bucharest-romania-january-people-visiting-jewish-museum-inside-coral-temple-image83643044://www.tripadvisor.fr/LocationPhotoDirectLink-g298478-d10159651-i253854051-Miorita-Timisoara_Timis_County_Western_Romania_Transylvania.html://pensiunea-lidana.ro/restaurant/://www.pinterest.com/pin/484066659918971268/://ozb.ro/2017/08/03/servus-transilvania-fest-3-takes-place-on-18-20-august/://ibishotels.ro/calator-prin-romania-afla-totul-despre-obiectivele-de-vizitat-traditii-de-descoperit-mancaruri-bune-si-cazare-sigura/://travelator.ro/turul-celor-mai-frumoase-castele-din-romania/://gazetadinvest.ro/minunile-banatului-cheile-nerei-din-caras-severin-cele-mai-lungi-si-spectaculoase-din-romania/


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Premiul pentru Destinația Anului se va acorda în cadrul Galei de la ...
 
O oază de liniște aflată la 2 ore de București atrage tot mai mul...
 
În cele două zile se organizează o mulțime de activități pentru ...
 
Refugiul montan din județul Covasna va fi amplasat la o altitudine de...
 
Casa de romi va fi inaugurată în Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”...
 
Lacul Noua din Brașov devine, în perioada 7-10 martie, un paradis al...
 
Influencerul a vorbit foarte frumos despre vizita făcută în țara n...
 
Un loc superb din țara noastră, dar care a ajuns să fie `uitat ...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0