Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 20 Septembrie 2020

        Cluj - Biserica Calvaria este cea mai veche clădire din zonă, se spune că ar fi fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XI-lea. A devenit un adevărat simbol al celui mai mare cartier al municipiului Cluj-Napoca. Se spune că lăcașul de cult a fost întemeiat de Ladislau I, regele Ungariei.

 

        Arad - Biserica Sârbească este cea mai veche clădire din oraș. A fost ridicată de căpitanul Jovan Popovic Tekelija în perioada 1698-1702, pentru a servi drept adăpost familiilor de sârbi stabiliți în zonă.

 

        București - Casa Melik este cea mai veche clădire locuibilă din România, potrivit istoricilor. A fost ridicată pe ulița Spătarului și are peste 250 de ani. 

 

        Brașov - cea mai veche clădire din frumosul oraș transilvănean este Biserica Sfântul Bartolomeu de pe strada Lungă; datează din secolul XIII, chiar din 1223, după cum spun specialiștii. Reprezintă una dintre cele mai importante obiective turistice din zonă, având o istorie zbuciumată: a rezistat atacurilor otomane din 1421, ale oastei lui Vlad Țepeș în 1458 și ale armatei lui Gabriel Bathori din 1611, dar și unui incendiu din 1689.

 

        Sibiu - Turnul Scărilor sau Poarta Scărilor este construcția cea mai veche din oraș, datează de la sfârșitul secolului al XII-lea sau începului celui de-al XIII-lea.

 

        Craiova - Casa Băniei este cea mai veche clădire din zonă, fiind reconstruită în 1699, în forma actuală, de Constantin Brâncoveanu. Inițial a fost ridicată de boierii Craiovești la sfârșitul secolului al XV-lea. 

 

        Timișoara - Cea mai veche construcție este clădirea Garnizoanei din Piața Libertății, care își păstrează volumetria inițială. Se știe că în secolul al XVIII-lea a fost locuința generalilor guvernatori militari ai Timișoarei. 

 

        Ploiești - Casa Hagi Prodan este cea mai veche clădire din municipiu, datează din 1785 și reprezintă exemplul perfect de arhitectură veche românească. 

 

        Iași - Biserica Galata a fost atestată documentar în perioada 1582-1583 și de atunci se păstrează exemplar. A fost ridicată de domnitorul Petru Șchiopul și este cea mai veche clădire din oraș. 

 

        Constanța - cea mai veche clădire a fost ridicată de englezii care au construit portul și calea ferată. În oraș, cele mai vechi construcții sunt din anul 1850, de pe vremea când Dobrogea era stăpânită de otomani.

 

Citește și: Locuri deosebite unde te poți bucura de culorile toamnei!

 

 

Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!

 

 

Sursa foto: ://adevarul.ro/cultura/patrimoniu/cele-mai-vechi-cladiri-romania--7_52a047a3c7b855ff56777028/2_51f8a7dbc7b855ff568d4bad.html://adevarul.ro/locale/constanta/foto-cea-mai-veche-cladire-constantei-construita-englezi-1_52a0fe72c7b855ff567b85e7/index.html://www.youtube.com/watch?v=Bah_AycOGnM://adevarul.ro/locale/ploiesti/foto-casa-hagi-prodan-inima-istorica-ploiestiului-1_52a03a5fc7b855ff56771789/index.html ://www.opiniatimisoarei.ro/timisoara-va-avea-muzeul-revolutiei-anuntul-ministrului-apararii-despre-cladirea-garnizoanei-din-piata-libertatii/19/05/2018://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g652095-d4751175-Reviews-Casa_Baniei-Craiova_Dolj_County_Southwest_Romania.html://www.sibiucity.ro/index.php/ro/fortificatie/turnul-scrilor://commons.wikimedia.org/wiki/File:Biserica_%22Sfantul_Bartolomeu%22-Brasov_-_panoramio_(1).jpg://www.europafm.ro/casa-melik-cea-mai-veche-casa-din-bucuresti-galerie-foto/://identitatea.ro/obiective-turistice-arad/biserica-sarbeasca-din-orasul-arad-aradcityguide/://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Calvaria_de_la_Cluj-Mănăștur


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
În această perioadă, România este varianta cea mai bună pentru o ...
 
Situl arheologic de la Tirighina-Barboși este format din vestigiile u...
 
Conacul Carp se află în județul Iași, comuna Țibănești.
 
Valea Castorilor sau Breb, considerat cel mai frumos sat din Maramure...
 
Accor deschide primul hotel din Timișoara într-o zonă deosebită. ...
 
Un lac glaciar din Munții Făgăraș, aflat la nord-est de vârful Ne...
 
Obiective turistice pentru toate gusturile în localitatea Sfântu Ghe...
 
Vacanța de Crăciun este una dintre cele mai aglomerate perioade pent...
 
 
 
 
SHOWBIZ
 
Andreea Bălan, de nerecunoscut după intervențiile estetice

» 29 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ce se va întâmpla cu românii care se întorc acasă de sărbători. Intră sau nu în carantină?

» 29 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA PARULUI
 
6 tunsori ușor de întreținut iarna

» 29 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Templul Cavalerilor din Munții Trascău
ALBA
» 29 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL ARAD
 
Cinci comisii de specialitate la CJ Arad

» 29 Octombrie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
Președintele CJ Bistrița-Năsăud, la învestire: Principalele priorități sunt sănătatea, educația și infrastructura

» 28 Octombrie 2020 | Comentarii 0