Cum vremea de afară este din ce în ce mai plăcută, tot mai mulți turiști își planifică drumeții în natură. Ce este drept, plimbările în aer liber sunt extrem de bune pentru sănătatea fizică și psihică, dar ele trebuie făcute în siguranță, adică să fim echipați corespunzător. Iată ce ar trebui să conțină rucsacul pentru drumeții:
Haine groase și de ploaie
Afară poate fi soare când pleci, dar este bine să ai la tine haine mai groase și o geacă de ploaie, în special dacă mergi la munte, unde vremea este imprevizibilă. Nu uita nici ochelarii de soare, ei sunt foarte importanți pentru a-ți proteja ochii de razele nocive, dar te vor ajuta și în caz de vânt și praf.
Bocancii speciali pentru trekking
Bocancii vor face diferența între o drumeție reușită și una mai puțin plăcută. Ei trebuie să aibă amortizare bună pentru a proteja articulațiile și să fie înalți, chiar dacă e vară, pentru a susține gleznele. Și șosetele trebuie să fie speciale de trekking, pentru a evita bătăturile sau alte probleme ce pot apărea într-o drumeție mai lungă de 3-4 ore.
Apă, mâncare și ceva dulce
Apa este principalul aliat în drumeție; ia cu tine aproximativ 3 litri. În plus, adaugă în rucsac tot ce ai nevoie pentru un mic picnic în natură și ceva dulce pentru energie.
Pălărie și cremă de soare
Fie că vorbim de pălărie, șapcă, bandană, ele te vor proteja și de soare și de curent/vânt. La fel și crema de protecție solară; nu miza pe faptul că mergi la munte și razele de soare nu dăunează, este un mit.
Frontală, bețe și baterie externă
Poate crezi că nu vei avea nevoie de ele, dar nu e așa. O frontală te va ajuta enorm în cazul în care se înserează și nu ai ajuns la destinație. De asemenea, bețele te vor ajuta să reziști mai mult pe traesu și vor fi un sprijin excelent în zonele accidentate. Bateria externă e un must, mai ales dacă ai făcut multe poze și filmări.
Citește și: Se reiau plimbările cu vaporașul pe Dunăre, în portul Giurgiu!
Urmărește-ne pe Facebook dacă ți-a plăcut articolul. Dă Like paginii noastre pentru a afla mai multe noutăți sau descarcă aplicația gratuit din Google Play!
Sursa foto: https://www.biciclop.eu/blog/ce-trebuie-sa-stii-despre-trekking-echipamentul-potrivit-planificarea-traseului-si-sfaturi-utile/