Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 26 August 2018

      Mai ales în ultimii ani, Clujul a devenit un magnet pentru turiști, în special de când aici se organizează festivaluri care atrag sute de mii de vizitatori, evenimente culturale și sportive. Dacă ajungeți în municipiul Cluj, merită să vizitați câteva obiective importante ale orașului: Piața Unirii, Parcul Cetatuia, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Istorie al Transilvaniei, Muzeul de Istorie al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul Zoologic, Vivariu, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, Teatrul Național Cluj-Napoca și Opera Națională Română Cluj-Napoca, Bastionul Croitorilor și Observatorul Astronomic, Centrul de Cultură Urbană „Turnul Croitorilor”, Sala Polivalentă, Stadionul Cluj Arena, etc.

      Oportunitățile de a descoperi județul Cluj sunt nelimitate, iar un mod simplu de a face asta este în funcție de tematică sau obiective. Turiștii care vor să meargă pe Drumul Sării vor descoperi: Salina Turda, Băile Sărate Turda, Băile Cojocna, Sic, Salina Ocna Dej, Parcul Balenear Toroc din Dej.

      Salina Turda este unul dintre principalele obiective turistice ale Transilvaniei, reprezentând un adevărat muzeu al mineritului în sare și, de asemenea, o bază de agrement și tratament. În mină au fost amenajate: un lift panoramic, o pistă de minigolf, două piste de minibowling, un teren de sport. În mina Tereza a fost amenajat un lac subteran pe care turiștii se pot plimba cu barca, la 112 metri în adâncul muntelui de sare. Mina Ghizlea a fost amenajată pentru a deservi exclusiv activități de tratament balnear.

      Lacurile sărate Turda sunt situate pe un masiv de sare, iar cele mai importante sunt: Lacul Roman și Lacul Durgau, cu ajutorul cărora, în jurul anilor 1840 au fost înființate Băile Sărate Turda.

      Băile Cojocna care au importante proprietăți terapeutice. Se găsesc în comuna cu același nume, la 25 de kilometri de Cluj-Napoca.

      Localitatea Sic. Dezvoltată în zona unde în perioada imperiului Roman și a Evului Mediu se exploata sarea, acest sat păstrează încă ritmul vieții tradiționale a comunității maghiare, care este majoritară aici. Principalele monumente arhitectonice ale zonei sunt cele două biserici: biserica reformat-calvină din sec. XIII ce aparține stilului gotic, și biserica ortodoxă de lemn din anul 1731.

      Salina Ocna Dej se află la 3 kilometri depărtare de municipiul Dej, fiind exploatată din antichitate și până în prezent, accesul turiștilor nu este permis.

      Parcul balnear Toroc din Dej, care are o suprafață de 40.000 de metri pătrați, a fost inaugurat în 2010 și cuprinde: un lac cu apă sărată, piscine interioare și exterioare cu apă dulce pentru copii și adulți, căzi de hidromasaj cu apă sărată încălzită, saună umedă, plaja de nisip și de iarnă, terenuri de fotbal, tenis, volei, baschet.

 

 

 

Sursa photo: //www.wall-street.ro/articol/Turism/231834/foto-locuri-de-vizitat-in-cluj-atractii-si-obiective-care-nu-trebuie-ratate.html

CLUJ
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Stânca Dochiei este o atracție turistică învăluită în mister, d...
 
Acvariul „Profesor Ion Borcea” din Constanța face parte din Compl...
 
Un obiectiv turistic din București cu o istorie încărcată.
 
Se spune că în acest loc au fost îngropați noaptea, în secret, o ...
 
Județul Călărași se află în Câmpina Bărăgan și face parte di...
 
Vama Medievală din Bran a fost stabilită de Mircea cel Bătrân la T...
 
Bastionul Țesătorilor face parte din vechea cetate Brașov și de-a ...
 
În Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița se află o peșteră și ...
 
 
 
 
SANATATE
 
În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri noi de infectare cu Covid-19 în 12 județe din țară

» 02 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
EDUCATIE
 
Programul sesiunii speciale de Bacalaureat

» 02 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
BEAUTY
 
Lămâia în cosmetică - cum să o folosești ca să arăți și să te simți mai bine

» 02 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Trei obiective de neratat în Craiova
DOLJ
» 02 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL PRAHOVA
 
Alin Moldoveanu, primarul din Poiana Câmpina, a oferit, și în acest an, daruri de 1 Iunie copiilor din comună

» 02 Iunie 2020 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL OLT
 
La Slatina, administrația locală încă aprovizionează scările de bloc cu dezinfectant

» 01 Iunie 2020 | Comentarii 0