Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 30 August 2019

        Județul Mureș a fost pentru prima dată atestat documentar în anul 1409, regele Sigismund de Luxemburg a dezlipit acest ținut de cel al Ciucului și i-a oferit administrație proprie. Edificiile din județul Mureș, care datează din secolul XIII-XVIII, completează istoria și tradițiile populare din acest loc, potrivit locuridinromania.ro. Iată câteva dintre atracțiile și obiectivele ce merită vizitate în județul Mureș:

 

1. Castelul Teleki, comuna Gornești

        Se regăsește la 17 kilometri de Târgu Mureș și este supranumit „cel mai frumos castel din Ardeal” sau „comoara Mureșului”. Anual, o echipă de tineri voluntari printre care și istorici și peisagiști, organizează aici „Ziua Castelului”; atunci se pot admira expoziții tematice și se oferă ghidaje gratuite în limba română și maghiară.

2. Parcul Național Călimani

        Se întinde pe teritoriul administrativ al mai multor județe: Suceava, Harghia, Mureș și Bistrița-Năsăud. Munții Căliman sunt printre cei mai înalți din România. Zona a fost declarată parc natural deoarece adăpostește o faună destul de rară. 

3. Stațiunea Sovata

        Una dintre cele mai performante stațiuni balneoclimaterice din România, cunoscută și peste hotare. Sovata se bucură de cele mai mari lacuri heliotermale din țară, unul dintre ele fiind cunoscut sub numele de Ursu.

4. Biserica din lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, comuna Sărmașu

       O primă atestare documentară a bisericii a apărut în anul 1348. Nu se cunoaște data exactă la care a fost construită, dar se știe că în 1733 a fost renovată și se află pe lista monumentelor istorice.

5. Cetatea Vlad Dracul, Sighișoara

        Un veritabil obiectiv atât pentru turiștii români, cât și pentru cei de peste hotare. Potrivit istoriilor, aici s-a născut Vlad Țepeș, supranumit și Dracul din cauza numărului mare de dușmani pe care i-a tras în țeapă. 

6. Cetatea Sighișoara, Sighișoara

        Un complex de arhitectură militară, civilă și ecleziastică de valoare europeană. Este singura cetate medievală din sud-estul Europei, locuită în întregime, care face parte din patrimoniul UNESCO. Este un loc plin de istorie, cultură, tradiții, artă, oameni ospitalieri și veseli. 

7. Palatul Comitatului, Sighișoara

        Este sediul Primăriei și, de asemenea, este un loc încărcat de istorie. 

8. Scara Școlarilor, Sighișoara

       O construcție originală, singura de acest fel din Transilvania, realizată în anul 1662 de către primarul Eisenburger cu scopul de a facilita drumul elevilor spre Școala din Deal pe timp de iarnă. Din 300 de trepte, câte avea inițial, au mai rămas 175 în urma unor modificări. O legendă spune că băiatul trebuie să rostească numele fetei și să o sărute pe fiecare treaptă, dacă greșete înseamnă că nu este el alesul fetei.

9. Catedrala Ortodoxă, Târgu Mureș

        Unul dintre cele mai importante monumente de cult din orașul Târgu Mureș. A fost construită în perioada 1925-1934 pe locul unei vechi biserici de lemn ce data din perioada 1793-1794. Poartă hramul „Înălțarea Domnului”, iar drept ctitor este recunoscut Ștefan Rusu pentru faptul că a strâns numeroase donații care au ajutat la construcția lăcașului de cult.

10. Grădina Zoologică din Târgu Mureș

        Se numără printre cele mai mari grădini zoologice din România cu o suprafață de 20 de hectare. Deține peste 500 de exemplare atât din fauna autohtonă, cât și din cea a ținuturilor exotice. În fiecare an, Grădina Zoologică din Târgu Mureș este vizitată de circa 100.000 de turiști.

 

        Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa fotos:   ://ideipentruvacanta.ro/obiective-turistice-in-mures/://www.calebatuta.ro/zoo-targu-mures-cea-mai-frumoasa-gradina-zoologica-din-romania/a133://ro.wikipedia.org/wiki/Catedrala_„Înălțarea_Domnului”_din_Târgu_Mureș://mapio.net/pic/p-46070660/://locuridinromania.ro/judetul-mures/orasul-sighisoara/palatul-comitatului.html://www.skycam.ro/cetatea-sighisoara/://www.descopera.org/sighisoara-cetatea-lui-dracula/://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_de_lemn_din_Sărmașu://lataifas.ro/destinatii-turistice-unice/49714/parcul-national-muntii-calimani-colt-de-natura-desprins-din-povesti/://statiunibalneare.com/statiunea-balneara-sovata/://coalitie.castelintransilvania.ro/castle/teleki-kastely-gernyeszeg/

MURES
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0