Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
STIRI TURISM
Adaugat: 26 Iulie 2019

       Tradițiile din Tulcea și Delta Dunării sunt promovate cu precădere în luna august prin intermediul mai multor evenimente culturale și muzicale dedicate atât localnicilor cât și turiștilor. 

 

       Luna august este deschisă de un Festival de Muzică Bună ce se va desfășura în curtea Casei Avramide din Tulcea, în perioada 1-4 august. Participanții se vor putea delecta cu muzică folk (Marius Dascau, Marius Batu, Zoia Alecu, Florin Chilian), și nu numai. 

 

       La Mahmudia, pe 2 și 3 august, va avea loc Festivalul Diversității ce își propune să promoveze tradițiile locale. Participanții vor cunoaște meșteșugurile locale, gastronomia zonei, dansurile și cântecele specifice acelui loc și vor putea vizita, în tururi ghidate, obiective turistice mai puțin cunoscute. În seara primei zile, pe scena din strada Portului, se va putea vedea o proiecție de film, iar a doua seară, pe 3 august, vor cânta Ansamblul Etnofolcloric Plaiesii, Angelica Flutur, Laura Olteanu și Anna Lesko.

 

       La Sfântu Gheorghe, pe 5 august, începe Festivalul Internațional de Film Anonimul cu scurtmetraje românești și internaționale și lungmetraje. După proiecții, vor urma mai multe sesiuni de întrebări și răspunsuri în prezența unui invitat special.

 

       Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret „Peștișorul de Aur” se va desfășura la Tulcea în perioada 8-13 august. Pe 15 și 16 august, cu ocazia sărbătorii Sfânta Maria, se serbează Zilele Municipiului Tulcea. Unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului din județul Tulcea, Delta Rowmania Triathlon (etapă a cupei europene la triathlon), va avea loc pe 24 și 25 august în municipiul Tulcea.

 

       Etapa Cupei Naționale a României a concursului de mountain bike Explorer MTB Challenge va avea loc între 24 și 26 august. La sfârșitul lunii, pe 30 și 31, are loc ediția a V-a a Dichis`n`Blues la care vor participa Kenny Neal - SUA, O Sister! - Spania, The Blues Overdrive - Danemarca și Equilateral Guitar Union - România. 

 

       A doua ediție a festivalului Borșului Lipovenesc de la Jurilovca se va desfășura în perioada 31 august - 1 septembrie în Portul Turistic Jurilovca. La fel ca și anul trecut, principala activitate a evenimentului va fi prepararea, în mod tradițional, a borșului lipovenesc de pescarii din comunitatea locală. Se vor putea savura și alte preparate pe bază de pește precum și deserturi tradiționale pregătite de localnicii din Jurilovca, totul pe ritmuri de muzică tradițională reprezentativă pentru etniile din Dobrogea.

 

 

       Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l și urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto:  ://www.wall-street.ro/articol/Turism/239770/sezonul-turistic-2019-s-a-deschis-oficial-in-delta-dunarii-si-judetul-tulcea.html#gref

TULCEA
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
Curio Collection by Hilton se va deschide în această vară, la Timi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0