Biserica Greacă „Buna Vestire” din Brăila a fost construită după planurile lui Avram Ioannidis din Prusa, în anul 1863, cu acceptul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Are forma unei cruci înscrise, cu clopotniță înaltă pe fațada ei.
Lăcașul de cult a fost ridicat de mai mulți meșteri italieni, cu materiale aduse din străinătate. Arhitectura este una deosebită, fiind îmbinate perfect elemente antice elene, gotice și renascentiste, toate sub stilul neoclasic.
Biserica Greacă este renumită pentru izvorul natural din incinta ei, despre care se spune că are proprietăți vindecătoare. Deasupra izvorului s-a realizat o fântână, iar lângă ea a fost amplasat Sfântul Altar. Adânc de 15 metri, izvorul are puteri de vindecare numai de ziua Izvorului Tămăduirii, atunci agheasma țâșnește și apa din fântână se ridică la doi metri; doar atunci preoții deschid fântâna.
Te-ar putea interesa: Mănăstirea Alina-Maria, una dintre cele două `Meteore` ale României!
Ne poți urmări pe Facebook sau poți descărca aplicația gratuit și te anunțăm noi când apare ceva nou!
Sursa foto: http://bisericagreaca-braila.rohttps://obiectivbr.ro/content/biserica-greacă-perla-brăileihttps://obiectivbr.ro/content/izvorul-tămăduirii-la-biserica-greacă-0