Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Turism
 
ATRACTII TURISTICE
Adaugat: 23 Februarie 2019

      Turiștii care vin să viziteze Bucureștiul ca destinație de city-break sunt atrași de istoria orașului, de arhitectura clădirilor interbelice, de efervescența de pe străzile din Centrul Vechi dar și de gastronomia tradițională. Deși se numără printre cele mai aglomerate metropole din lume, Bucureștiul rămâne un oraș cu un farmec aparte și cu o mulțime de obiective ce merită descoperite.

 

      Poate pentru vizitatorii români, Capitala nu reprezintă o atracție turistică, însă străinii care vin în număr tot mai mare din toate colțurile lumii, sunt atrași de trecutul comunist, de legendele urbane, de siturile arhitecturale și de cultura locului, îmbinate cu atmosfera cosmopolitană. Ce poți face în București ca să-l vezi cu alți ochi? Iată câteva idei:

 

Shopping

      Mall-urile și centrele comerciale au apărut ca ciupercile după ploaie. Nu doar românii sunt mari amatori de shopping, ci și străinii. Unii dintre ei, pasionați de branduri exclusiviste, vin în București special pentru cumpărături.

 

Vizită în Centrul Vechi

      Centrul istoric este ca un magnet pentru turiști. Cu străduțe și clădiri marcate de timp, „buricul târgului” are o poveste foarte frumoasă de spus vizitatorilor curioși. Cele mai multe atracții și obiective turistice din București sunt în zona centrală, așa că, la orice pas vizitatorii vor descoperi un muzeu, o clădire istorică sau o arteră cu cafenele și restaurente unde se pot odihni. Iată câteva obiective și atracții turistice: Palatul Parlamentului, Curtea domnească - construită în secolul al XV-lea de Vlad Țepeș, Biserica Sfântul Anton - cel mai vechi lăcaș de cult din București, Casa Melik, Ateneul Român, Opera Romana, Calea Victoriei, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Municipiului București, Clădirea CEC, Palatul Telefoanelor, Teatrul Național - una dintre cele mai frumoase clădiri din Capitală.

 

Muzeul Satului din București

      Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din București este una dintre cele mai importante instituții de artă din țară, un obiectiv turistic care merită vizitat pe parcursul unei zile întregi. Este locul unde spiritul autentic românesc domnește. Muzeul adăpostește colecții de mii de obiecte din lemn, ceramică, porturi populare și țesături. Mai mult, pe tot parcursul anului aici au loc expoziții și ateliere de creativitate.

 

Parcuri și grădini

      Turiștii care vor să petreacă timp în mijlocul naturii o pot face în parcul Herăstrău. Aici se pot admira Teatrul de Vară, pavilioanele de expoziții, cluburile nautice și se sport, cafenelele, cluburile și restaurantele. De asemenea, parcul cuprinde zona Expo Flora, Insula Trandafirilor, Insula Plopilor și Grădina Japoneză. Alte parcuri și grădini: Parcul Cișmigiu - cea mai veche grădină publică din București, Grădina Botanică, Parcul Kiseleff, Parcul Carol, Parcul Tineretului, Parcul Eroilor, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Moghioros, Parcul Circului.

 

Galerii de artă modernă 

      În utlimul timp, s-au deschis tot mai multe spații și ateliere creative care au ca scop promovarea artiștilor și artei românești contemporane. Arta modernă a reușit să transforme Bucureștiul dintr-un oraș anost, uitat parcă în trecut, într-o metropolă plină de viață, modernă, care găzduiește concerte, expoziții și festivaluri cunoscute atât în România cât și în Europa.

 

      Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește-ne pe Facebook pentru a afla mai multe noutăți. Dă Like paginii noastre printr-un click aici!

 

 

Sursa foto: ://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/176395/cum-arata-un-mall-acum-15-ani-povesti-si-fotografii-de-la-prima-deschidere-de-centru-comercial-de-la-noi.html. ://ideipentruvacanta.ro/7-parcuri-din-bucuresti/. ://www.radioiasi.ro/fapt-divers/ziua-muzeului-national-al-satului-dimitrie-gusti-din-bucuresti/. ://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/238931/vacanta-cu-buget-redus-5-lucruri-pe-care-sa-le-faci-in-bucuresti-intr-un-weekend.html

BUCURESTI - ILFOV
Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Video Games Museum se va deschide în București, de către Asociația...
 
Ediția a XVII-a a Festivalului Clătitelor de la Prejmer are loc pe 6...
 
A început „răsfățul culinar într-un peisaj de primăvară”.
 
Evenimentul se va desfășura până pe 21 aprilie.
 
Un traseu dedicat bărcilor nepoluante se va deschide în Delta Dunăr...
 
Pentru minivacanța de Paște și de 1 Mai, turiștii care ajung în C...
 
Alternativă la orașele aglomerate de pe Valea Prahovei.
 
A fost deschisă expoziția „Chipuri și veșminte din Șchei”, di...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
Climatolog, despre schimbarea radicală a vremii: E un semnal de alarmă!

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Ciucă spune de ce armata NU va fi obligatorie în România, în următorii doi ani

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
INGRIJIREA TENULUI
 
Produse care, folosite pe ten, provoacă iritații și acnee

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
Autobuzele etajate vor fi scoase pe traseu, în Constanța, pentru minivacanța de Paște
CONSTANTA
» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL CLUJ
 
Urmează să se pregătească șantierul pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

» 19 Aprilie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL BISTRITA NASAUD
 
O nouă parcare se amenajează în Bistrița: „Continuăm în ritm susținut...”

» 18 Aprilie 2024 | Comentarii 0