Romania Mama pe Facebook Romania Mama pe Twitter
Ştiri și evenimente de ultimă oră    |
Suna la sau trimite un email la romaniamam2012@gmail.com
AI UN PONT?
RoMama
» Home
» Termeni si Conditii
» Cont nou institutii
» Contact
 
Stiri
 
INTERNATIONALE
Adaugat: 23 Februarie 2014    Actualizat: 23 Februarie 2014

 UPDATE 13.30: Preşedintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov va prelua interimar funcţia de preşedinte al ţării în locul lui Viktor Ianukovici, destituit sâmbătă, potrivit unei rezoluţii adoptate duminică de către deputaţi. Preşedintele Parlamentului le-a dat deputaţilor termen până marţi să formeze o nouă majoritate şi un Guvern de unitate naţională.


Parlamentul ucrainean a decis, sâmbătă, demiterea preşedintelui Viktor Iankovici şi convocarea de alegeri prezidenţiale anticipate pentru 25 mai. Viktor Ianukovici "nu acceptă" decizia prin care a fost demis. Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a fost eliberată şi a ajuns, sâmbătă seara, în Piaţa Independenţei, unde i-a salutat pe "eroii Ucrainei". Iulia Timoşenko a anunţat sâmbătă seara că va candida la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, arată Mediafax.

UPDATE 10.00: Opozanta Iulia Timoşenko s-a bucurat sâmbătă seara de o primire triumfală, fiind aplaudată de zeci de mii de persoane adunate în Piaţa Independenţei din Kiev, unde s-a deplasat după ce a fost eliberată, relatează AFP.


UPDATE 19.10Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a părăsit, sâmbătă, într-un scaun cu rotile spitalul din Harkov, în nord-estul ţării, unde era deţinută, şi s-a urcat într-o maşină de teren neagră, relatează BBC News Online.

Iulia Timoşenko le-a făcut cu mâna susţinătorilor ei din maşina care o transporta afară din spital, a precizat un fotograf al agenţiei Reuters, prezent la faţa locului.

"Dictatura s-a prăbuşit" în Ucraina, şi-a exprimat satisfacţia opozanta Iulia Timoşenko, un fost premier ucrainean, în prima declaraţie după ce a fost eliberată postată pe site-ul partidului său, relatează AFP.

"Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara", a declarat ea.


UPDATE 18.30Parlamentul ucrainean a decis, sâmbătă, demiterea preşedintelui Viktor Iankovici şi convocarea de alegeri prezidenţiale anticipate pentru 25 mai.

Parlamentarii l-au declarat pe preşedinte incapabil dinpunct de vedere constituţional de a-şi îndeplini atribuţiile. După vot, unii dintre ei s-au ridicat, au aplaudat şi au cântat imnul naţional.

Votul a fost transmis în direct de canalul de televiziune parlamentar Rada.

Anterior, preşedintele Ianukovici anunţase că nu intenţionează să demisioneze sau să părăsească ţara, într-o alocuţiune televizată transmisă de un post de televiziune regional.


. :UPDATE 16.30: Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a declarat sâmbătă, într-o apariţie la un post local de televiziune, dintr-un loc necunoscut, că nu are intenția de a demisiona, relatează BBC News Online.

“Țara asistă la o lovitură de stat”, a declarat Ianukovici. Acesta a mai spus că este președinte ales legitim și nu are intenția de a părăsi țara.

Un deputat al opoziției anunțase anterior că Ianukovici este pregătit să iși dea demisia, conform unei convorbiri telefonice pe care președintele ar fi avut-o cu un lider al opoziției, Arsenii Iațeniuk.


UPDATE 13.00: Poliţia ucraineană anunţă că este "alături de popor" şi vrea "schimbări rapide", anunţă Ministerul de Interne într-un comunicat, transmite AFP.


UPDATE 12.30: Protestatari ucraineni au anunţat sâmbătă dimineaţa că au preluat controlul asupra sediului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, porivit agenţiei Reuters, relatează BBC News online. Potrivit BBC, poliţia antirevoltă care păzea sediul nu era prezentă la faţa locului. Protestatarii au anunţat că nu vor să intre în sediul preşedinţiei, ci doar să îl păzească, adaugă postul.


UPDATE 12.00: Preşedintele Viktor Ianukovici a părăsit Kievul, a declarat unul dintre reprezentanţii opoziţiei, Vitali Kliciko, în faţa deputaţilor, în Parlament. Opoziţia a îndemnat sâmbătă la destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici şi la convocarea unor alegeri prezidenţiale anticipate până pe 25 mai. Situaţia era tensionată sâmbătă dimineaţa la Kiev, la o zi după semnarea unui acord fragil în vederea ieşirii din criză, manifestanţii cerând în continuare plecarea preşedintelui ucrainean de la putere şi ameninţând să ia cu asalt palatul prezidenţial, arată Mediafax.


Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat vineri un scrutin prezidenţial anticipat şi revenirea la Constituţia din 2004, care reduce puterea preşedintelui în favoarea Guvernului şi Parlamentului, transmite AFP. Violenţele care au avut loc între poliţie şi protestatarii antiguvernamentali s-au soldat cu 77 de morţi şi 577 de răniţi în două zile, potrivit bilanţului oficial.

UPDATE 12.50: Ianukovici acceptă totodată o reformă constituţională şi formarea unui guvern de uniune naţională, potrivit unui comunicat emis de preşedinţie.

"Anunţ lansarea unei proceduri în vederea unor alegeri prezidenţiale anticipate", a declarat preşedintele ucrainean, citat într-un comunicat, fără să precizeze o dată în acest sens.

"Lansez, de asemenea, procesul de revenire la Constituţia din 2004" care reduce puterea preşedintelui în favoarea Guvernului şi Parlamentului, dar şi formarea unui "guvern de unitate naţională".

Preşedintele Verhovna Rada (Parlament) Volodimir Ribak a semnat o rezoluţie parlamentară care condamnă violenţa în ţară şi interzice o operaţiune antiteroristă declanşată joi seara, relatează agenţia Interfax-Ukraine în pagina electronică.

"Rezoluţia Verhovna Rada care condamnă utilizarea violenţei a fost semnată de către preşedintele" Parlamentului, a declarat Volodimir Ribak într-o sesiune, vineri.

Adjunctul şefului Statului Major ucrainean demisionează pentru a evita implicarea armatei în criză

"În prezent se implică armata în conflictul civil. Acest lucru poate antrena morţi masive de civili şi militari", a declarat generalul Dumanski pentru postul Kanal 5.

"Am decis să demisionez pentru a evita escaladarea", a subliniat el.

Uniunea Europeană contează pe semnarea, vineri, a unui acord "temporar", a declarat un diplomat citat de AFP.

"Aşteptăm semnarea unui acord temporar astăzi", le-a declarat acest oficial jurnaliştilor. Acordul prevede o reformă constituţională până în septembrie, organizarea de alegeri prezidenţiale şi legislative la o dată ce urmează a fi stabilită.


UPDATE 11.05: Poliţia ucraineană, citată de Reuters, susţine că protestatarii au deschis focul, vineri, în apropiere de Piaţa Independenţei din Kiev, relatează Sky News şi BBC News Online.

"Participanţii la proteste au deschis focul asupra ofiţerilor de poliţie (...). Urmează să vedem dacă a fost cineva rănit. Intenţia lor este de a-şi crea drum spre Verhovna Rada (Parlament)", a declarat şeful biroului de presă al Ministerului ucrainean de Interne, Serghei Burlakov, citat de agenţia Interfax.

Protestatarii nu au reacţionat încă la aceste acuzaţii.

Poliţia ucraineană a răspuns la focurile de armă trase de protestatari între Piaţa Independenţei şi Parlament, adaugă comunicatul poliţiei, citat de Reuters.

"În pofida informaţiilor privind focurile de armă, reporterul (cotidianului) Kyiv Post de pe Instituţka (o stradă din Kiev) susţine că nu sunt împuşcături. Niciun poliţist. Doar camioane ale poliţiei care blochează drumul", relatează BBC, preluând un mesaj de pe Twitter.

Pe de altă parte, site-ul de ştiri Ukrainska Pravda anunţă că o înregistare a unei conversaţii prin radio a unor posilibi lunetişti a fost postată pe Internet. Aceştia par a se afla în hotelul Ukraina, care domină Piaţa Independenţei.

"Atenţie la strada Hruşevskii, fiţi pregătiţi de treabă. Dacă există vreo mişcare cu arme, raportaţi şi la treabă. Berkut (poliţia antirevoltă) se pregătesc să avanseze, vom fi acoperiţi de ei", se aude una dintre voci spunând în rusă. "Acoperişurile clădirilor înalte sunt prioritatea", spune altă voce.

Informaţia publicată este însoţită de o înregistrare de 15 minute postată pe YouTube.

Peste 5.000 de protestatari se aflau vineri dimineaţă în Piaţa Independenţei din Kiev, în timp ce prezenţa forţelor de ordine nu a fost observată în imediata apropiere a baricadelor ridicate de manifestanţi sau a străzilor din centrul capitalei ucrainene, relatează BBC News Online.


UPDATE 10.15: Preşedinţia ucraineană susţine că a ajuns la un acord cu miniştrii UE în negocierile pe tema crizei din Ucraina, iar un acord va fi semnat în cursul zilei de vineri, relatează Reuters, citat de BBC News Online. Violenţele care au avut loc între poliţie şi protestatarii antiguvernamentali s-au soldat cu 77 de morţi şi 577 de răniţi în două zile, potrivit bilanţului oficial.

Opoziţia şi miniştrii UE nu au confirmat până în prezent acest acord, iar surse diplomatice au declarat că negocierile au fost "foarte dificile". Acestea s-au încheiat la ora 07.20, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski.

Acordul încheiat vineri între puterea ucraineană, opoziţie, UE şi Rusia, la încheierea unor negocieri maraton şi a unei băi de sânge la Kiev, se referă la convocarea alegerilor prezidenţiale anticipate şi la o reformă constituţională, a anunţat televiziunea ucraineană.


Violențele din Ucraina dintre manifestanți și forțele de ordine s-au reluat, joi, în Piața Independenței din Kiev, unde s-au tras focuri de armă cu muniție de război. Cel puțin 100 de persoane au fost împușcate mortal și alte 500 rănite în noile ciocniri violente. Polițiștii au evacuat Parlamentul și sediul Guvernului de urgență, iar președintele american Barack Obama îl amenință public pe Ianukovici. 

UPDATE 17.30: Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis trimiterea unui emisar special care să participe la negocierile între opoziţia şi regimul din Ucraina.

"Preşedintele Viktor Ianukovici i-a propus şefului statului rus trimiterea unui reprezentant la Kiev pentru a participa în calitatea de mediator la negocierile cu opoziţia", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Emisarul va fi Vladimir Lukin, consilierul prezidenţial rus pentru Drepturile omului.


UPDATE 17.10: Şaizeci şi şapte de agenţi de poliţie au fost capturaţi de manifestanţi proeuropeni, la Kiev, anunţă Ministerul ucrainean de Interne, avertizând că ar putea decide o intervenţie în forţă pentru eliberarea "ostaticilor".

"În cursul atacurilor extremiştilor, 67 de agenţi ai Ministerului de Interne au fost capturaţi", precizează instituţia.

"Forţele de ordine au dreptul să utilizeze armele pentru eliberarea colegilor", avertizează Ministerul de Interne.


UPDATE 16.20:Cel puţin 100 de persoane au murit, joi, în urma conflictelor violenţelor de la Kiev, iar alte aproximativ 500 sunt rănite, afirmă surse medicale citate de CNN.

Treisprezece cadavre neidentificate zac de câteva ore într-o stație de troleibuz din Piaţa Independenţei din Kiev, informează site-ul agenţiei Interfax-Ukraine.

Potrivit unui reporter al Interfax-Ukraine, este posibil ca persoanele să fi fost împuşcate de pe o clădire a sindicatelor, situată în apropiere.


UPDATE 15.45: Forţele de securitate din centrul Kievului au primit permisiunea de a folosi arme de foc în legitimă apărare, după ce au fost atacate de la ferestrele unei clădiri, a declarat Ministrul de Interne.


UPDATE 15.40: Un videoclip intitulat "I am a Ukrainian", în care o tânără din Kiev explică dorinţa de libertate a ucrainenilor în contextul confruntărilor sângeroase cu forţele guvernamentale, impresionează oameni din lumea întreagă. Videoclipul postat pe YouTube a înregistrat peste 3.100.000 de vizualizări și comentarii.

Tânăra a realizat înregistrarea video impresionantă în stradă, unde oamenii se luptă cu forțele de ordine.

Iată ce spune tânăra din Kiev:

Sunt ucraineancă, nativă din Kiev. Şi acum sunt pe Maidan, în partea centrală a oraşului meu. Vreau să ştiţi de ce mii de oameni din întreaga mea ţară sunt pe străzi. Există un singur motiv: vor să se elibereze din strânsoarea dictaturii, vor să scape de politicienii care lucrează numai pentru ei, care sunt pregătiţi să tragă, să bată, să rănească oamenii doar ca să îşi salveze banii, doar ca să îşi salveze casele, doar ca să îşi salveze puterea.

Vreau ca oamenii care sunt aici, care au demnitate, care sunt curajoşi, să trăiască o viaţă normală. Suntem oameni civilizaţi, dar guvernanţii noştri sunt barbari. Aceasta nu este Uniunea Sovietică, vrem ca justiţia noastră să nu fie coruptă, vrem să fim liberi.

Ştiu că poate mâine nu vom mai avea telefon, nu vom mai avea conexiune la internet şi vom fi singuri aici. Şi poate poliţiştii ne vor ucide unul câte unul, când se va lăsa întunericul aici.

De aceea vă rog acum să ne ajutaţi. Avem această libertate în inimile noastre, avem această libertate în minţile noastre, iar acum vă rog să ne ajutaţi să construim această libertate în ţara noastră.

Ne puteţi ajuta fie doar spunând povestea aceasta prietenilor voştri, fie doar împărtăşind acest videoclip. Vă rog, răspândiţi-l. Vorbiţi cu prietenii voştri, vorbiţi cu familia voastră, vorbiţi cu guvernul vostru, arătaţi că ne sprijiniţi.

Vă rugăm să luaţi legătura cu cei care vă reprezintă şi să le cereţi să sprijine poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate şi democraţie. Înainte să fie prea târziu.


UPDATE 15.25: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat că forţe extremiste încearcă să declanşeze un război civil în Ucraina

"Moscova susţine dialogul între autorităţile ucrainene şi opoziţie pentru gestionarea crizei şi pentru combaterea împreună a forţelor extremiste şi radicale care încearcă să declanşeze un război civil", a declarat Lavrov.

Poliţia îi îndeamnă pe locuitorii din Kiev să nu iasă din casă

Ministerul de Interne i-a îndemnat joi pe locuitorii Kievului să nu iasă din casă şi să nu meargă în centrul oraşului, unde au loc tiruri susţinute cu gloanţe reale.

"În acest moment, este mai bine să fie limitate deplasările cu maşina particulară şi să nu se iasă pe stradă. Sunt oameni cu intenţii agresive pe străzile din Kiev", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Ministerul ucrainean de Interne le cere protestatarilor să predea armele

"Forţele de ordine nu au utilizat şi nu vor utiliza forţa împotriva civililor paşnici", afirmă ministerul joi, într-un comunicat.

"Poliţia va răspunde încercărilor extremiştilor de a utiliza forţa împotriva poliţiştilor, în conformitate cu legea ucraineană «privind poliţia»", se arată în comunicat.

Pe de altă parte, potrivit BBC, care citează site-ul publicaţiei Ukrainska Pravda, trenuri cu "40 de vagoane care transportă militari" s-ar îndrepta cătyre Kiev, de la Kremenciuk.

Potrivit AFP, bilanţul total al violenţelor izbuncite marţi este de 53 de morţi.


UPDATE 15.05: Unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, Vitali Kliciko, a postat o înregistrare video pe site-ul YouTube în care afirmă că ziua de joi este decisivă şi prezintă un plan în trei puncte pentru soluţionarea crizei, relatează BBC News online.

"Dragi ucraineni, astăzi (joi) este o zi decisivă. Vărsarea de sânge continuă. Guvernul a recurs la provocări sângeroase sub privirile întregii lumi", afirmă Kliciko.

"Huligani înarmaţi au fost lăsaţi liberi pe străzi să atace oameni şi să creeze o iluzie potrivit căreia există o confruntare între cetăţeni. Dar aceste planuri sunt sortite eşecului", a spus el.

"Avem cu toţii, împreună, datoria să oprim vărsarea de sânge", subliniază el în înregistrare.

În planul pe care l-a prezentat, Kliciko îndeamnă, în primul rând, parlamentarii să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă, la ora 13.00 GMT (15.00, ora României), pentru a adopta decizii în vederea soluţionării crizei. El îi solicită, în al doilea rând, preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici să convoace alegeri prezidenţiale anticipate, apreciind că acesta este singurul mod de a pune capăt violenţei acum. În al treilea rând, el îndeamnă fiecare cetăţean să-şi unească forţele cu vecinii şi prietenii pentru a-şi apăra viaţa, sănătatea şi proprietatea.


UPDATE 14.20: Primarul Kievului anunţă că demisionează din partid, în urma "băii de sânge".

"Sunt pregătit să fac totul pentru a opri lupta fratricidă şi baia de sânge din inima Ucrainei, în Piaţa Independenţei. Viaţa umană trebuie să fie valoarea superioară în ţara noastră şi nimic nu trebuie să contrazică acest principiu", a declarat Volodimir Makeienko, adăugând că părăseşte Partidul Regiunilor, aflat la putere.


UPDATE 13.20: Echipa de jurnalişti de la postul de televiziune Russia Today a fost ţinta unor focuri de armă trase de un lunetist asupra camerei de hotel în care aceştia se aflau pentru a transmite în direct manifestaţiile de la Kiev.

Jurnaliştii nu au fost răniţi, însă un glonţ a spart fereastra camerei în care se aflau.

Şi corespondentul postului de televiziune, Egor Piskunov, împreună cu alţi colegi, au fost ţinta unor focuri de armă în timp ce filmau manifestaţiile din Piaţa Independenţei din Hotelul Ucraina.

Protestatarii au preluat joi controlul asupra Hotelului Ucraina, situat în centrul Kievului, unde sunt cazaţi inclusiv parlamentari.


UPDATE 12.34: Jurnaliștii prezenți în Ucraina, în mijlocul conflictelor violente de la Kiev, i-au filmat pe manifestanții răniți care zăceau în mijlocul străzii și au arătat situația critică din acest moment din Kiev. 

Vă avertizăm că imaginile sunt șocante!

 UPDATE 12.20: Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la 35 de morţi, informează Russia Today, în pagina electronică.

Sediul Guvernului de la Kiev a fost evacuat, a anunţat un oficial prezent la faţa locului, relatează AFP.

"În această dimineaţă toţi angajaţii au părăsit clădirea. Am primit un ordin oficial în acest sens", a declarat acest oficial fără alte precizări.

Un jurnalist a putut să vadă zece cadavre zăcând pe jos în Piaţa Independenţei (Maidan), în centrul Kievului, în faţa Hotelului Kozaţki.

Alt jurnalist a numărat şapte cadavre în holul Hotelului Ucraina, situat de cealaltă parte a pieţei.


UPDATE 11.35: Cel puţin zece manifestanţi au fost împuşcaţi mortal, joi, în violenţele din centrul Kievului, anunţă AFP.

Televiziunea ucraineană Espreso.TV a difuzat joi imagini în care se puteau vedea cadavrele a cinci protestatari în apropierea unei cafenele din faţa hotelului Kazaţkii, din Piaţa Independenţei din Kiev.


UPDATE 10.57: Preşedintele american, Barack Obama, a avertizat miercuri Ucraina că ar putea exista "consecinţe", subliniind că puterea de la Kiev ar trebui să garanteze "manifestanţilor paşnici" dreptul de a se exprima "fără teamă de represiune".

"Vreau să fiu foarte clar, am urmărit îndeaproape evoluţiile din ultimele zile din Ucraina şi aşteptăm ca Guvernul ucrainean să dea dovadă de reţinere, să nu recurgă la forţă împotriva manifestanţilor paşnici", a spus Obama, aflat în vizită în Mexic.

"Statele Unite consideră că Administraţia de la Kiev poartă principala responsabilitate pentru violenţe" şi că trebuie "să gestioneze în mod adecvat situaţia (...). Ea trebuie să se asigure că poporul ucrainean are posibilitatea de a se reuni şi de a se exprima liber (...), fără teamă de represiune", a adăugat preşedintele american.

Totodată, Statele Unite doresc ca manifestanţii ucraineni să rămână "paşnici", a subliniat el.

"Vom urmări îndeaproape situaţia (...), alături de partenerii europeni şi comunitatea internaţională, vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele", a avertizat Obama.

"Şi aceasta include de a ne asigura că militarii ucraineni nu se vor implica în ceea ce ar trebui să fie o problemă care poate fi rezolvată de civili", a declarat el.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a demis pe şeful Statului Major şi a anunţat măsuri "antiteroriste" împotriva opozanţilor radicali, a doua zi de la o intervenţie a poliţiei, soldată cu cel puţin 26 de morţi la Kiev.


UPDATE 10.45: Autorităţile ucrainene anunţă că 20 de poliţişti au fost răniţi în noile violenţe

Potrivit surselor oficiale, poliţiştii ar fi fost împuşcaţi în timp ce încercau să controleze mulţimea formată din aproximativ 3.000 de protestatari.

"Se trag focuri de armă în poliţie din clădirea Conservatorului care domină Piaţa Independenţei", precizează serviciul de presă al Ministerului de Interne. Clădirea este ocupată de manifestanţi.

Protestatarii au ajuns la clădirea Rada, care găzduieşte Parlamentul Ucrainei, iar poliţia a fost nevoită să se retragă în parcul Mariinsky din apropiere. Parlamentul este evacuat de urgenţă, scrie Russia Today.

"A fost declarată evacuare de urgenţă", le-a spus parlamentarul Volodimir Litvin jurnaliştilor, în timp ce părăsea clădirea, joi dimineaţa, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

Potrivit poliţiei, protestatarii ar fi înarmaţi.

Potrivit agenţiei ruse Interfax, câteva sute de susţinători ai Guvernului s-au adunat în apropierea clădirii Parlamentului pentru a "apăra Constituţia".

Cel puţin un manifestant a fost ucis alţi zece au fost răniţi, în urma violenţelor care s-au reluat joi dimineaţa la Kiev, a constatat un jurnalist al AFP.

Victima şi răniţii au fost împuşcaţi, dar nu se ştie dacă au fost gloanţe de cauciuc sau muniţie de război. Anterior, sute de manifestanţi au atacat şi respins un cordon al poliţiei în Maidan, Piaţa Independenţei din Kiev


Violențele din Ucraina dintre manifestanți și forțele de ordine s-au reluat, joi, în Piața Independenței din Kiev, care a fost acoperită cu un fum dens. Bilanțul oficial a ajuns la 28 de morți și 445 de răniți, dintre care 287 de persoane au avut nevoie de spitalizare, potrivit Ministerului ucrainean al Sănătății.

Piața Independenței din Kiev, devenită câmp de război între protestatari și polițiști, a fost invadată, joi dimineață, de un fum dens, iar zgomote puternice și țipăte se aud în permanență, potrivit Russia Today. Totodată, aceeași sursă arată că, în pofida armistițiului, cele două părți au dat startul unor noi ciocniri violente, cu fumigene și grenade asurzitoare.

Ministerul ucrainean al Sănătății a informat că, în acest moment, sunt cel puțin 28 de persoane ucise în timpul ciocnirilor, iar alte 445 au solicitat îngrijiri medicale, dintre care și doi străini.

În plus, negocierile dintre preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici şi opoziţie urmau să fie reluate la ora 09.00 (09.00 ora României), a anunţat agenţia UNIAN, citând pagina de Facebook a Euromaidan (numele conflictului şi protestatarilor).

Aceasta va fi a şaptea rundă de negocieri, după ce Ianukovici a refuzat categoric, miercuri, să vorbească despre demisia sa sau participarea UE şi Statelor Unite la negocieri. Pe de altă parte, opoziţia refuză participarea Rusiei la negocieri.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat un "armistiţiu" cu opoziţia înainte de sosirea la Kiev, joi, a diplomaţilor europeni şi a unui oficial rus de rang înalt.

Citește și:

VIDEO LIVE Protestele de la Kiev: Un jurnalist ucrainean a murit la spital după ce ar fi fost împușcat. 25 de persoane ucise și alte sute rănite

VIDEO LIVE Protestele de la Kiev continuă: nouă oameni uciși, Parlamentul luat cu asalt, explozii și avioane survolând asupra manifestanților

 


Comentarii 0 Comentarii

Operator:   
 
 
 
 
 
ABONARE NEWSLETTER:
 
Adresa de email:
 
 
TOP ARTICOLE
Circulație închisă, timp de 2 zile, pe Valea Prahovei
Marți și miercuri, 19 și 20 martie, se închide circulația pe DN1 ...
 
1 din 10 români suferă de boală cronică de rinichi fără să știe. Se pot face analize gratuite pentru depistarea precoce
Medicii avertizează că 1 din 10 români suferă de boală cronică d...
 
Premii în bani pentru elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, oferite de Primăria Galați
Mai bine de 110 elevi din Galați vor primi bani pentru rezultatele bu...
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen
Gheorghe Falcă cere Consiliului European să decidă rapid asupra ade...
 
Lili Sandu a vorbit despre relația cu Bogdan Stelea: Eram un copil care i-a dăruit inima...
Lili Sandu a făcut mărturisiri în premieră despre relația cu fost...
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura
Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra u...
 
Borrell: Următoarele luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina
Șeful diplomației europene crede că următoarele luni vor fi decisi...
 
 
 
 
DECONCENTRATE
 
ANAF avertizează: Se trimit mesaje false și se cer informații despre facturile din sistemul e-Factura

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
ACTUALITATE
 
Eurodeputat: Solicităm aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0
 
SANATATE
 
Curiozități și superstiții despre magnolii - florile feminității

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI TURISM
 
În mai se inaugurează Muzeul Ivan Patzaichin și un traseu verde numit „Delta lui Ivan”

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL SALAJ
 
Primăria Municipiului Zalău face demersuri pentru fluidizarea traficului la ieșirea din oraș

» 21 Martie 2024 | Comentarii 0
 
STIRI JUDETUL IASI
 
CJ Iași, pași mari spre rezolvarea transportului elevilor

» 20 Martie 2024 | Comentarii 0